2 ayrı kişiden eşkina yapıyor diye duyum aldık ve Bağırganlı'ya doğru koyulduk yola. Daha önce kuyu denilen mevkiden olta atmışlığım vardı ama limana ilk defa gittim. Limanda olta atacağımız yere malzemelerimizle geçmek epey zorlu oldu (tüp-çaydanlık vs.) balık tutarken fazla zahmet çekmeyi sevmem ama burada yerimize yerleşene kadar epey zahmet çektik ve eşkina avında sadece el oltası kullandığım için olta atmakta da sıkıntı yaşadım. Limanın yapısı dolayısıyla denize fazla yaklaşarak olta atılamıyor bu yüzden de yakaladığımdan fazlasını kaçırdım.
Hay maşaallah , derya kuzusu bunlar... Fatih Kardeş merhaba.Tek kelimeyle brav kadar zorluklara rağmen , skor'u 4-0 yapmayı başarmışsınız.Ne demişler.Azmin elinden birşey kurtulmaz.Maşaallah.Trofe avlarınızın daim olmasını dilerim.Eğer sakıncası yoksa , kullanmış olduğunuz el olnızdaki iğne markası ve numarası , misina kalınlığı ve sistem hakkında detaylı bilgi gönderirseniz , çok çok memnun olurum.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın , şen kalın.Bursa'dan İzmit'li Usta Olta Balıkçı'sı Fatih Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Öncelikle teşekkür ederim. Eşkina avında ne kadar kaliteli ürün kullandıysam o kadar balık kaçırdım. O yüzden Sufix ultra sert 0.50 misina (1000m 20 TL) 4 numara iğne (No name) 30 gr gezer kurşun ve yem olarak canlı teke. Kurşun ve kanca arasında stoper veya fırdöndü kullanmıyorum ve yuvarlak kurşun kullanıyorum. Oltayı süzerken takınaklardan daha rahat atlatabiliyorum. Zaten balık da o atlatmalar esnasında bindiriyor. Bu balıkları aldığım akşam eski balıkçılardan bir abimizle karşılaştık ve bu sistem üzerine tartıştık biraz. Ona göre 0.26 misina 2gr gezer kurşunla daha iyi av yapılırmış. Ben güldüm tabi o takımla dipten kiloluk bir eşkinayı çekmek çok zor zira yarım kilonun üstünde balık alamadılar. Eşkina balığı misina kalınlığına bakmaz hatta iddia ediyorum çamaşır ipine kanca tak ama yem olarak teke kullan eşkinayı alırsın çünkü teke denizin içinde mutlaka bir yerlere tutunur bu tutunduğu yer de eşkina için bir önem arz etmez. Bir de esnek misina kullanmak sıkıntı çünkü eşkina tasmalandığı anda kayanın altına kaçmak ister esnek misina da ona bu fırsatı tanır. Sonra bekle ki kayadan çıksın. O yüzden benim tercihim ultra sert misina.