bağlama kütüğü ruhsatnamesi danışma

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında kushcugs tarafından paylaşıldı.

1. kushcugs

kushcugs emre

4,50 metre boyunda bir tekne aldım. CE belgesi bugün elime ulaştı. Belgenin üzerinde maximum beygir olarak 29,9 kw yazılmış. Bu da yaklaşık 40 hp'ye denk geliyor. Daha önce elimde bulunan motor ise 50 hp. Bu durumda ruhsat çıkartabilir miyim? Sorun olur mu? Aksi halde motorsuz sadece tekneye belge çıkartmak zorunda kalacağım. Bir de aşağıdakiler belgeler haricinde başvuru için ne gerekli.

1-motor ve tekne faturaları.
    2-CE belgeleri,kitapçığı.
    3-İsim talep çıktısı
    4-isimi üzerine yazılmış 3 adet fotoğraf

bunlar haricinde başka nelere ihtiyaç vardır?
    örneğin öncelikle ölçüm için gelmelerini talep etmem lazım? yoksa ilk başvuruda mı talep ediliyor?

Şimdiden teşekkür ederim
    Saygılar

EMRE

2. enginköp

enginköp engin köprülü

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bağlama kütüğü ruhsatnamesi işi hikaye oldu, bir torba kanunla iptal ettiler, ama yenisi çıkmadı. O yüzden neyin ne olduğu pek belli değil.

CE Belgesi gerekiyor ama, el kitabı olması gerekmiyor. CE belgeleri genellikle el kitabına basılı olduğu için kitapçık isteniyor.

İsim kaydını alıp, elindeki evraklarla, teknenin (motor takılı olarak) önden, arkadan, yandan vs. çekilmiş 4-5 fotoğrafını alıp git. Oradakilerin talimatlarına göre davranırsın. Her yerin kendi acayip istekleri olabiliyor. Gidişinle, ver şu kağıtları deyip işini halledivermeleri de mümkün.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

İstenen başvuru dilekçesi, arkadaşın koymak istediği.

Şuna dikkat et, bu izmir liman başkanlığı için. İstanbul daha başka bir şeyler isteyebilir, bunları istemeyebilir. Gidip öğrenmende fayda var. Ama belgelerin yanında olursa, bakarsın git gel yapman gerekmez.

5. enginköp

enginköp engin köprülü

Acil bir telefon gelince o şekilde yazamadan kaldı mesajım.

Serdar Bey'in dediği gibi bu izmir liman başkanlığının istediği belgeler.Ama genelde duyudğumuz şey her yiğidin bir yoğurt yiyişinin olduğu :D BUnların haricinde birde ölçüm için şu belgeyi dolduruyorsun.

İStenen belgeler ile başvuru yapıyorsun.Belgelerinde eksik yoksa seni ölçüm birimine yönlendiriyorlar.gerekli ölçüm yapıldıktan sonra bağlama kütüğünü alıyorsun.

6. kushcugs

kushcugs emre

Teşekkür ederim yardımlarınız için.Öncelikle içinde bulunduğum durumu anlatayım.
    Motor 50hp daha evvel kullandığım bir motor. Yaz sonu kışlamaya verdiğim için,sizin dediğiniz gibi motor üstünde fotoğraf çektirme şansım yok. Ancak mayıs ayında kışlama sona erince çıkartabilirim. 1 ay içinde dilekçemi vermezsem idari para cezası uygulanacağından iki arada bir derede kaldım. Bu idari para cezası ne kadardır mesela göze alıp mayıs ayına mı bıraksam başvuruyu?
    Bir de bahsettiğim bir başka konu vardı. Teknenin CE belgesinde maksimum güç 29,9 kw olarak gösteriliyor. Bu da yaklaşık olarak 40 hp ediyor. Benim resmi olarak 50 hp kullanma şansın var mı?ruhsat çıkmasına engel bir durum mudur?

Şimdiden teşekkür ederim.

EMRE

7. ogzinn

ogzinn oğuz

***. 90 yamaha ve 5.30 marintek kullanıcısıyım giden sene mrc ( mercan ) marka tekne almaya niyetlendim kapora verdim sıraya girdim fakat satıcı sıfır tekne ile sadece sıfır motor kayıt yaptırabilecegimi söyleyince vaz gectim ama son durum nedir bilmiyorum.