Bahar 2010 Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Enes SAVE tarafından paylaşıldı.

1. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Merhaba Dostlar,

Aylar süren sakatlığım beni ondan bir şekilde ayrı bırakmıştı. Neyse ki tam zamanında iyileşip levrek sezonuna yetişebilmiştim. Gerçi bu ayların pek verimli olmadığını ifade ediliyordu . Ancak mevsim olup olmaması ya da avlakta levrek kalmaması benim için bu asla mazeret olamazdı. Uzun yıllar önce doğal yemle yapmış olduğum levrek avları kendi bilgilerimi teyit eder nitelikteydi. Levreğin hangi ay nerede olduğunu bilmek avlamayı basitleştiriyordu.

Avlağımın bulunduğu beldeye varınca eşyalarımı boşaltıp hemen avlağa vardım. Suyun rengi düzelmiş, at-çekle levrek avı için uygun hale gelmişti. Rüzgar ise hemen hemen hiç yoktu. Buna av saatimdeki ayın durumunu da ekleyince yakalamamak aslında daha büyük başarı olacaktı.

Balığı özlediğim için akademik çalışmaya girmenin alemi yoktu. En avcı sahtemi çantamdan çıkarıp taktım ve çalışmaya başladım. Kulaklarımda sanki Liverpool taraftarının “You’ll Never Walk Alone” şarkısını duyuyordum. Nitekim bu ilk seansta toplam bir adet denk geldi. Henüz erişkin olmamış bir tanesi ise suya geri salındı. Aslında daha fazla olabilirdi ama sanırım biraz gergin olmam balıkları sahteye atlamada pek istekli kılmıyordu.

Artık rahatlamıştım. Birkaç arkadaşıma durumu keyifle anlattım. Yine balığa çıkıp çıkmayacağımı sorduklarında birkaç gün ara vereceğimi söyledim, inanamadılar.

Bu verdiğim araya orta kulak iltihabı da girince kırdığım ayağım aklıma geldi. Bu bana levreğin bir laneti miydi? Kulağım henüz tam iyileşmemiş olsa da bilindik eziyeti bana çektirmiyordu. Yine ona susamıştım.

Kulaklarıma temiz birer tane çorabı yerleştirip üstüne beremi taktım ve ava gitmek üzere yola koyuldum. O gün akademik çalışma yapmaya karar verdim. Bu nedenle ikinci seansta beni hiçbir zaman yüzüstü bırakmayan sahteyi değil de başka sahteleri denemeye başladım. Sahteler ilgi görmeyince av saatinin bitmesine kısa bir süre kala klasiği devreye soktum. Klasik yine üzerine düşeni yaptı ve balığı kandırmama yardım etti. Ancak kısa bir mücadeleden sonra balık her kuşun etinin yenmediğini sahteden kurtularak gösterdi.
    Nedense eskisi gibi her av seansını değerlendiren ben gitmiş, yerine bir başkası gelmişti. Birkaç gün daha ara verdikten sonra yine ava gittim. Israrcıydım. Akademik çalışmalara devam. At-çek yaparken hemen dibimde bir levreğin dolaştığını gördüm. Oradan uzaklaştım ve levreğin beni göremeyeceğini düşündüğüm bir yerden sahteyi levreğin 3-5 metre sağ ileri çaprazına doğru fırlattım. Misinanın boşluğunu alıp suya bakmadan kafamı çevirip balığın soluna doğru makineyi hiç çevirmeden yürümeye başladım. Birkaç saniye sonra vuruş geldi. Kısa bir mücadeleden sonra balık karadaydı.

Daha sonra ikincisini başka bir sahteyi denerken yakaladım.

Ne yapmalıydım, ne etmeliydim? Her yerde levrek vardı. Kanımın akışı yine yavaşladı ve birkaç gün daha dinlenmeye çekildim. Daha sonra gittiğim seansta aşağıda gördüğünüz iki balığı biri klasik diğeri farklı olan başka bir sahteyle yakaladım.

Balıklardan üçünü ben dönmeden birkaç gün önce gelen annemle babama sunup diğer ikisini İstanbul’a götürdüm.

Aradan bir hafta on gün geçti geçmedi, bir telefon geldi. Enes gel bizi al, İstanbul’a götür. Annemle babamı almak için günü birliğine gitmiştim. Yani olası tek seans vardı. Gitmeyeceğim dedim kendi kendime. İlginç bir tarafı da kalmadı, en azından şu sıralarda. Gayet huzurlu bir şekilde yattım. Peşimi bir türlü bırakmıyordu bu balık. Av saatine yakın bir zamanda uyandım. Yine o aklımda girmişti. Tadında bırak, istediğini zaten kısa süre önce yakaladın, alemi yok! Dalmışım. Sanırım yarım saat sonra yine uyandım. Eh dedim, sen kaşındın! Avlağa gittim ve klasiği taktım. Aşağıda gördüğünüz iki tanesi sahteme takıldı.

Son düzenleme: 2 Mayıs 2010
  2. deePblue

deePblue na

tebrikler ve siteye hoşgeldiniz:)
    sağlık her şeyden önemli tabiki; ama insan eli ayağı tuttuğu sürece bu zevkten mahrum kalmak istemiyor. bende tek gözüm tamamen bandajllı bir durumda minekop kovalamıştım 2 gün :rolleyes: :p

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Aramıza hoşgeldiniz Enes Bey, av raporlarınızı daha önceden de takip ediyordum. Sizi aramızda görmekten çok memnun oldum. Raporların devamını bekliyoruz. Dahasına rastgele....

4. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Enes emeğine sağlık dizi flim gibi olmuş..Balığa gidipte uğraş verirsen balık tutarsın.Sende bunu çok iyi uygulamışsın.Daha iyilerine rastgele.:)

5. modena

modena

enes abi tebrikler...içimin yağları eridi resmen...kutlarım...çok güzeller...

abi birde ricam olacak takımların hakkında bilgi verir misin mümkümse...kamış dikkatimi çektide...

6. KemalPaşa

KemalPaşa Kemal PAŞAOĞLU

Favori Kamış:
    Century Tip Tornado LD
    Favori Makine:
    Daiwa 7HTMag
    En İyi Avı:
    Çipura - 3,620Gr.
    Enes bey, çok güzel bir anlatım, çok güzel bir av. Tebrik ederim.

7. -HaSaN-

-HaSaN- hasan rapak

tebrik ederim enes bey çok güzel bir rapordu.zevkle okudum:)

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Enes abi tebrikler,

yer neresi? ve sahteler konusunda biraz daha detay lütfen:)

9. LapinCash

LapinCash

Tebrikler..

10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    herşeyiile mükemmel av tebrikler..::)

11. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Enes Bey öncelikle geçmiş olsun
    Güzel bir av olmuş onun içinde tebrik ederim devamının gelmesi dileğimle

12. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Teşekkür ederim, hoşbulduk.

Evet, benim mahrum kalınca hep birşeyler eksik kalıyor nedense. Size de geçmiş olsun.

13. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Güzel avlar, ve güzel bir hikaye, nice avlara, daha büyüklerine inşaallah...

14. 56562

56562 xxx xxxxx

Enes Bey tebrikler. Çok güzel bir rapor ve paylaşım olmuş.

15. hstu1114

hstu1114 HASAN

Şahane balıklar tebrikler.

Bu arada en büyük hayalim levrek birgün mutlaka yakalayacağım

16. fish founder

fish founder Özgür

anlatımı ve fotoğraflarıyla harika bir av raporu,
    canı gönülden tebrik ederim,

17. Spartan

Spartan Melih

Enes abi Senin güzel raporlarını tekrar görebilmek ne büyük mutluluk.Güzel bir av yapmışsın tenrikler.
    Seminerlerin devamını bekliyoruz, lütfen yakın ve boş bir zamanında tekrar bende ordaydım toplantısı gerçekleştirelim

18. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Nazik karşılamanız için teşekkür ederim Yücel Bey,

Ben de çok memnun oldum.

Ava gittiğim sürece raporlarımın da sürmesini umuyorum.

Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

19. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Teşekkür ederim Necmi Bey,

Biraz öyle oldu, haklısın. A planı tutmasaydı B planına geçecektim.

Aynı dilekleri senin için ben de taşıyorum.

20. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Teşekkür ederim Sevgili Turgay.

Artık ekipmanlar konusunda umuma yönelik bilgilendirme yapmıyorum. Bunun nedeniyse şudur :

Ticari bir amaca amatör bir balıkçı olarak doğru ya da yanlış hizmet etmek istemiyorum. Eğer profesyonelce yapsaydım zaten forumlarda yazmaz, sadece ilgili tedarikçinin WEB sayfasında yazardım.

Umarım beni anlayışla karşılarsın.

Ancak seninle sen de düşünürsen bir gün görüşmeyi ümit ediyorum. O zaman birçok bilgiyi seninle zevkle paylaşırım.

Sağlıcakla kal.