Bir önceki hafta hava muhalefeti nedeniyle teknemizle boğaza çıkamamıştık, bu haftasonu havanın güzel olacağı bilgisini aldıktan sonra, bizleri tutmak mümkün değildi ve nitekim kararlaştırdığımız üzere 7 Kasım C.tesi sabahı mahalleden arkadaşım, Volkan ve yeğenleri ile sabah saat 06,00 da kendimizi boğazın ortasında buluverdik Öncelikle Yemlik Zargana için oltalarımızı ipekle donatıp Kireçburnu sahillerini dolaştık ve bizlere yeteceğini düşündüğümüz kadar Zarganamızı aldıktan sonra, rotamızı Beykoz koyu ve çakarı arası olarak belirledik, avlağımıza vardığımızda diğer teknelerde hiçbir hareketin olmaması bizi endişelendirsede, haydi bakalım diyerek takımlarımızı boğazın serin sularıyla kavuşturduk ama malesef bizim akibetimizde etrafımızdaki teknelerden farklı olmadı, avlağı değiştirmeye karar verip, Anadolu kavağı açıklarına geçtik, burada bir miktar eşek istavriti tutabildik ama o da çabuk kesti, bizde soluğu Yoros kalesinin eteklerindeki koyda aldık, burada da durum pek iç açıcı değildi, son olarak telli baba açıklarına geçtik, burada bir miktar izmarit yakaladık, ben her kısır avımda olduğu gibi yine bir adet kırlangıç yakaladım, fotolarını çektikten sonra ait olduğu boğazın sularına geri iade ettim. Balığın olmaması bir miktar keyfimizi kaçırsada, bahardan kalma harika bir havada İstanbul' a boğazın ortasından merhaba demek, o eşsiz manzara eşliğinde çayımızı yudumlamak, çıtır çıtır tazecik ekmeğimiz ile tekmil kahvaltılıkların tadına bakmak, şarkılarla türkülerle beraber boğaz sularını turlamak, Herşeye değdi doğrusu.. Sizi bu eğlenceli gün ve avımızın fotoları ile başbaşa bırakıyorum, Teknemize geçer geçmez hazırlıklara başladık İlk olarak Zargana için ipeklerimizi suya saldık ve başladık kıyıları dolaşmaya İlk zarganamızı teknemize aldık Şu manzara eşliğinde, Şu sofrada olmak, zaten bizim için yetti de arttı bile. İstavrit çaparisine gelen Kırlangıç, Ait olduğu yere, boğaza geri iade edildi, İstavrit çaparimize bu seferde izmarit dadandı.
çok güzel bir paylaşım olmuş.. manzara güzel kareler de kaliteli olunca raporlara bayılıyor insan. balıkda bidakine inşallah
Paylaşmak gibisi var mı Evet bu sefer balık yok denecek kadar azdı, hiç üzülmedik desek yalan olur ama kesinlikle enseyi karartmadık, elimizden geldiğince günün keyfini çıkartmaya çalıştık, hepimiz biliyorduk ki, belki bu sefer balık yok ama bir dahaki sefer ne olacağını kimbilebilir Artık önümüzdeki hafta sonuna bakacağız..
Güzel dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim Bir dahaki sefere umarım hepimiz, yüzlerimizi güldürecek avlara imza atarız.
Merhabalar, Boğazın halen doğal sayılabilecek en güzel bölümünde gezinmek her zaman büyük keyiftir. Cumartesi günü bazı yerlerde çapari ile çinekop alınmış, size denk gelemedi heralde. Balıkçılık böyle her güzellik bir arada olamıyor pek, bir dahaki sefere hava kötü ama balık bol olabilir
Merhaba Aret bey, evet gerçektende çok keyifli bir gün idi, birde balık olsa değmeyin keyfimize olurdu ama nasip diyelim artık biz buna artık önümüzdeki maçlara bakıcaz Ben C.tesi günü iki arkadaşımdan telefonla bilgi aldım galiba öğleden sonra Emirgan iskelsesi civarı bir miktar balık yapmış, onun dışında yoğun bir telefon trafiğine rağmen pek kayda değer bir balık raporu almadım arkadaşlarımdan.
Serbülent günün güzel geçmiş bir de dostlarla birliktesin, az da balık yakalamışsın ne güzel balık bahane sohbet şahane.
Cumartesi günü boğazın bazı bölgeleri oldukça güzel balık yaptı aslında tekneler gün boyu ava devam ettiler. Ama yinede harika bir gün olmuş, hedef balık olmasada oltanız boş kalmamış, söylediğiniz gibi dostlarla beraber boğazın eşsiz manzarasında keyifli bir gün, insan daha ne ister. Bu güzel boğaz resimleri ve raporunuz için tebrik ve teşekkürler.
Teşekkür ederim Yasin bey Evet aslında haftasonu boğaza açılan tüm tekneler bizler kadar şanssız değildi, bizimki ve diğer yaklaşık 20-25 tekne, Tarabya oteli ile Beykoz koyu arasında hayali bir hat çektik resmen ve bu hat ile kuzeyinde kalan meralarda takıldık, 10 gün öncesine kadar bu meralarda Çinekop Sarıkanat harika sonuçlar vermişti ama bu sefer kısmetimiz bu kadarmış.. Lakin bu hattın aşağı tarafında, Kalender, Emirgan, Kandilli, kuleli açıklarında çalışan tekneler bu haftasonu çok daha başarılı avlara imza attılar.. Bu işler sıra ile oluyormuş demekki Şimdi biz Sarıyerliler sıranın bize gelmesini bekliyoruz
[Lakin bu hattın aşağı tarafında, Kalender, Emirgan, Kandilli, kuleli açıklarında çalışan tekneler bu haftasonu çok daha başarılı avlara imza attılar.. Aynen öyle Serbülent.Bu hattın aşağı taraflarında da bir şey yoktu.Sadece Emirgan civarında iyi balık yaptığını söyleyebilirim.Raporun ve paylaşımın için teşekkürler.
Sağol dostum, gerçi senle o günde telefonlaştık, biz 5 ayrı merayı hedefledik ve pek başarılı olamadık ama yukarıda saydığım meralara tekne ile gidenler hiçde yabana atılmayacak sonuçlar elde etmişler. Bir dahakine kesinlikle senide yanımda götürecem, ister tekne tutsun ister iki seksen uzan tekneye ben anlamam, senin ayağın uğurlu geliyo, bak sensiz çıktık boğaza sonuç ortada