Kıyıdan mantarlı dip oltasıyla lüfer avlamak için baitrunner makinaya ihtiyacım var sizce hangi marka uygun olur tavsiye edeceğiniz bir makine varmı.. fiat 100-150 sarım :bir turda 100 cm hafif olmalı 50lik yeter diye düşünüyorum...hangi marka tavsiye edersiniz
bait runner bildiğim üzere sazan avı için yanlış anlamayın ama kafanız biraz karışık sanırım spin makine için açmışsınız avınıza uygun makine almanız daha uygun olur pek bilmiyorum deniz için ne kullanılır ama bait runner işinize yaramayabilir bait runnersız surf makinesi daha uygun olabilir galiba az bilgimle eğer yanlışım varsa düzeltebilirsiniz
Baitrunner makinenin özelligini lüfere açarsaniz avlayamazsiniz. Bir diger konu da bu tip makineler kolay arizalanir. Üst seviye almadiktan sonra bosa giden paradir.
okuma power liner ve cormoran corcast br 6pif 3000 makinalarını kullanmaktayım.okuma fazlasıyla agır olacagını düşünüyorum.şamandıralı avlar için bait runner 300-350gr civarı çok makina aramıştım geçen yıl cormoran corcast br 6pif gördüm ve hemen aldım.yanlış hatırlamıyorsam 310gr gibi bir agırlıgı var bait runner mekanizması çok iyi çalışıyor.Çok fazlada avım olmadı ama özellikle zargana avında kullandım.Makinayı tripod üzerine çok fazla bırakıyorum ve free spool teknolojisinin faydasını gördüm.okuma power liner ı yemli avlarda kullanıyorum çok saglam güçlü makina onuda öneririm.cormoran içinde fazla bişe diyemiyecem.3 avım falan oldu,bir tek sorunla karşılaştım.dikkat etmediğim bir anda,kalama kapağına misina sardı.benim bir hatammıydı yapısı gereği makinada mı problem varmı bilemiyorum.kalama kapagı biraz uzuncaydı.
lüfer tasma ister. zipkin gibi tetikte olmak gerekir. yeme saldirdigi an tasmalamayinca issirir gider. nadiren igne agzina oturur. bosluk vermeye gelmez igneden kolay kurtulur. baitrunner makine büyük balik kamisi suya çekmesin, kaloma ayari ile oynamak gerekmesin diye kullanilir.