Baitcasting makina ve kamış tavsiyesi !!

Konu, 'Makineler' kısmında OMMG tarafından paylaşıldı.

1. OMMG

OMMG OKAN

Arkadaşlar bu yeni sistemi hem denemek istiyorum,hem de güzel bir makina ve kamış kombinasyonunu kolleksiyonuma katmak istiyorum.Makina olarak tuzlu suda kullanacağım, güçlü çekeri olan bir makina tercihim olacaktır.Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler...

2. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Sevgili okan bey malesef ki ülkemizde bu alanda cok fazla alternatif yok.Ülkemizdeki alternatifler bir kaç sitede daiwa megaforce veya exceller,Banax,Lineaeffe yeni eklendi bir iki siteye ve Shimano curado var.Bunlardan shimano curado tavsiyemdir.Ama onunda büyük ve çok ağır olmasada ağır modeli 301 bulunmakta.Ben acıkcası kullanmadım ama forumdaki değerli Modena Turgay abinin tavsiyelerine nazaran konusuyorum.Aynı zamanda kamış konusun da da aynı sıkıntı var.Sende izmirlisin dolaşmıssındır mekanları makine görmüşssündür ama kamış malesef değilmi:)Bunları neden yazıyorum dersen bende böyle bir takım kurmak için araştırıyorum.Hatta tam oldu diyecekken direkten döndü makineler.eğer imkanın varsa ve internetten anlıyosan(burada kasıt ingilizce alışveriş tecruben varsa)Yurt dışından getirt.İnanki yarı fiyatına makineler.Hele eş dost akraban varsa Bedava diyebilirim.Tabiki bu bedava lafı türkiye fiyatına göre.Kısa bir örnekle yurt dışında Daiwa megaforce 75-80 tl arası burada 200-230 arası.bu nedenle burada 600 tl olan shimanolar 400 daha kücük modelleri 270-280 tl arasıdır.(bu curado modeli için)
    Şimdi bunları niçin söyledim.Belki senin için gerekli belki gereksiz.Ama imkanın varsa çok rahat edersin.Burada dediğim gibi alternatif pek yok.Üstelik solaksan sana göre makine bulmak neredeyse imkansız.Çünkü bende solağım.Ama yokta değil banax marka makineler var sağ el sol el ama nekadar iyi bilemem.
    Umarım bana hak veren olacaktır.Ama ugraşamam diyorsan kamış dahil türkiyedeki alternatiflerle tahmini 150-350 arası bütçeye yayılabilir.Shimano dersen bu 600 makine + 50-120 arası kamış = ?
    Amacım kafa karıştırmak değil.Önümüzde alternatifler var.Bende epeydir düşünüyorum senin düşündüklerini.

Saygılar....

3. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
  4. OMMG

OMMG OKAN

Dediklerine katılıyorum,malzemecilerin hemen hemen hepsi arkadaşım ve hepsini dolaştım, iyi kötü hepsinde makina var ama tetikli kamış yok.Aslında böyle bir takıma ihtiyacım da yok, spin için Okuma Vsystem 2.70 ve Salina Sea Spin 2.40 kamış ile yine Okuma Flame ve Trio makinalarım var.Ama biliyorsun insanın içine bu illet :D bikere girdimi kurtuluş yok.O da olsun bu da olsun derken bir oda malzeme oluyor yine de yetinmiyorsun.Şu an için yurtdışından getirme imkanı yok, işin gerçeği siteler den alışveriş yapmakta çok cazip gelmiyor ( bir dünya malzemem var daha yerli sitelerden bile çöp almışlığım yok,elleyip yoklamadan alışveriş yapamıyorum ).Anlayacağın araştırmaya devam,acelem olmadığı için bekleyebilirim.Ayrıca ilgine teşekkür ederim kardeşim...
    Bu arada eğer düşünürsen malzemeci arkadaşların birinin elinde yurtdışından getirtildiği ama kullanılamadığı için satıldığı söylenilen sağ el ile sarım yapılan bir Megaforce Plus var istersen özelden dükkan ismini verebilirim...

5. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Bende sana Teşekkür ederim O makinadan haberim var.Ya nasip dedim birikim yapıyorum.Ama makina hakkında soylenenler ne kadar doğru bilemem.O dükkanda birde daiwa exceller vardı 230 lira dediler elime aldım kurcaladım bi garip geldi sonra bozuk dediler satmıyoruz dediler.Ama megaforce makinada gonlum var celişkili olsada.Dedimya ya nasip:)Aslında benim shimano curado Cu 207E modeli hayalim var.Gercek olacaktı gumruge takıldı.Uzun hikaye...Bir aile dostumdan amerikadan curado da isteyebilirim ama o temmuzda gelecek.Şeytana uyup almazssam daiwayı curado istiyorum aslen ama temmuz ve sabır biraz zahmetli iş gibi geliyor:)

Ayrıca okuma flame bendede var 20 lik ten.gayet iyi bir makinadır...Dediğin gibi bu illet sardımı insanı tam sarıyor.spin va casting kabaca aynı bokun laciverti:) casting daha rahat evet ama sonucta atıp cekiyoruz:)Ve aksiyonu veren yani düdüğü çalan biziz:)

6. OMMG

OMMG OKAN

Daiwa exceller i bugün inceledim kesinlikle bozuk.Megaforce sağlam ama geçmişi hakkında ben de emin olamadım.İkinci el olayına kesin emin olmadıkça sıcak bakmıyorum.
    Dediğin gibi casting te aynı ama işte insan bikere dadandımı kurtkaynıyor :D kendine mani olamıyorsun.Eskiden kargının ucuna misina bağlayıp avlanırdık yada mantara sarılı el oltalarıyla şimdi spinning,casting,jigging,trolling vs.Allah islah etsin diyorum :) :)
    İncelediğim kadarı ile shimano en iyisine benziyor,sabrın sonu selamettir...

7. OMMG

OMMG OKAN

8. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Okan bey kamış gerek boy gerek agırlık gerek atar değeri olarak gayet iyi.Kaliteside çok çok iyi olmasada iyidir.Fakat şöyle birşey var orta yumuşak aksiyonlu diyor.Bu biraz sahteye aksiyon vermede zorluk yaşatabilir.Özellikle wtd aksiyonunda.Kamış orta veya orta sert derecede olmalıki rahat aksiyonlar verebilelim.Ben yumusak kamış kullandım çok esnek ve aksiyon veremedim çok zorladım.orta derece kamışla değiştirdim sağolsunlar satıcılar beni anlayışla karşıladı.Bu yüzdendirki orta sertlikten yana kullanın seçiminizi.Ama malesef ki bahsettkikğimiz gibi alternatif yok ülkemizde .Eğer kamışı alıp kullanırsanız beni çok çok iyi anlarsınız.ama memnuniyetsizlikten değişim garantisi veren bir yerden temin edin:)Makine neyse de kamışı mutlaka elinize alıp deneyin.Kırbaç gibi çırpın ama dışarıda yapın:)Sertliği yumuşaklığı dediğim ölçüde anlarsınız.

Ayrıca aynı site aynı kamış fakat 1.80 boy ve yorumu...Fakat yorum yüzünden kötüleyemem kamışı ama yorumlar bize fikir verir..

https://www.avmarketi.com/asp/product/5636/TOLEE-FUNEDEN-702-180-CM

Saygılarımla...

Son düzenleme: 6 Ocak 2011
  9. Muharrem_Gunes

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Son düzenleme: 6 Ocak 2011
  10. OMMG

OMMG OKAN

Tavsiyeler için teşekkür ederim, ilk fırsatta inceleyeceğim...

11. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Nerden gördüm bu başlığı benide o başedilemez duygu kapladı 3 adet spin takımım olmasına rağmen birdebu tarz bir takım hazırlamak istiyorum fazla araştırma fırsatım olmadığı içinsizden yardım bekliyorum
    hedef balık öncelikle kasna turna levrek ve alabalık bir kaç model beğendim site fazla teknik bilgi vermemiş ne dersiniz
    http://www.avburada.com/Urun/1737-510-QUICK-CALYBER-BAITCAST-SA%C4%9E-EL-MAK%C4%B0NA/23893
    http://www.avburada.com/Urun/10261-600-OUTLSW-CASTING-CHIKA-MAK%C4%B0NA/23566
    elimde cormoran ve okuma parcalı spin kamışlar var bu kamışlarla kullanak mumkun mu yoksa illaki tetikli mi olmak zorunda
    saygılarımla

12. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    merhabalar ya solak biri olarak baitcasting de sol el modeli mi yoksa sağ el modeli mi tercih etmeliyiz acaba?

yurtdışından getirmeyi düşünüyordum ama sağ el sol el karar veremedim

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Selam Burç. Bende solağım. Normal makinalarda sol el kullanıma alışkınım. Şimdi ben de yurtdışından baitcasting makina alacağım ve bunu da sol elle kullanacağımı düşünüyorum. Takımı elimdeymiş gibi düşünüp sol elime kamışı alıp makinayı kavrayıp sağ elle sarım yaptığımı canlandırdığımda saçmalıyorum. :)
    Tersi ise gayet uygun geliyor, aksiyon ve sarım olarak. Bu nedenle sol model sipariş vereceğim.

Görüşmek üzere.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Hangi elle kullanacaksınız mutlaka o eli sipariş edin... çünkü sonradan yerini değiştirme şansınız olmayacak...

15. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Okan bey makinaya hangi kamış aldınız