BAİTCASTİNG sistemi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında MADMAN tarafından paylaşıldı.

1. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    öncelikle buradaki herkeze merhaba diyerek konumuza başalamak isterim. Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan sistemin malesef ülkemizde pek rabet görmüyor bence bunun nedeni ön yargı ve çevresel duyumlar, başta bu işi bizlere sanki öcüymüş gibi lanse eden av bayilerimiz hem yeteri kadar bu konuda bilgiye sahip değiller ve klişe olmuş kelimeler arkasındalar bize uymaz ( biz yapamayız, bize göre çok farklı bir still ) *** niye böyle peki onlar yada biz uzaydanmı geldik diye sorar insan uzun lafın kısası yurt dışı video larını izlediğim baitcasting sistemi benim çok hoşuma gitti ve net den araştırmaya başladım bir sitede banax zest marka makina ve bauer marka 2.10 çift parçalı takımı 100tl ye 2. el fakat hiç kullanılmamış sadece deneme yapılmış bir ürün aldım ve kullanmaya başladım ilk deneyimlerim fiyasko nedeni ise yeterli bilgi olmayışı ne forumlarada nede av bayi lerinde, sonuç başarı zorda olsa geldi ve deneme yanılma yöntemi ile sorunsuz kullanmaya ve zevk almaya başladım ilk denemelerde sürekli misina dolanması olurken artık böyle bir sıkıntı yaşamıyorum uzağa atamazken şimdi istediğim noktalara nokta atışı yapmaya başladım ağırlık kalama ve manyetik fren ksımını ayarlamak çok basitleşti ve gördüm ki normal spin makinalardan hem daha hafif kullanımı daha prtik ve hızlı at çek için bence mükemmel bir disiplin ülkemizde bunun yaygınlaşması için elimden geleni yapmaya hazırım ilerleyen zamanlarda ffırsat buldukça eğitim videoları çekip burada paylaşacağım konu hakkında epeybi bir bilgi birikimim oldu konu hakkında sorularınıza buradan veya özelden cevap verebilirim lütfen bu konuya biraz özen gösterelim.

başlangıç için aldığım makina ve kamış örnekleri aşağıda

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

bauer 2.10 çift parçalı 7-28gr atarlı

[​IMG][/url][/IMG]

2. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Kemal harika düşüncelerin var, tebrik ediyorum seni. :)

3. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    hayırlı olsun güle güle kullan, resimdeki sahte sana mı ait, hangi avlarda kullanacaksınız

4. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    as

sağolasın dostum benim yapım bu mantıklı gelmeyen cevapları mutlaka araştırırım cevabı kendim öğrenmeye çalışırım bize uymaz dediler araştırdım tecrübe ettim ben uydurdum :laughing:

5. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yorumun için teşekkür ederim sahte benim değil foto netten buldum

6. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    yok öyle bir şey, bize uymaz tamamen üşengeçliğimizden ve alışkın olmamamızdan kaynaklanıyor. yoksa yurt dışında hele hele ABD ve Japonya'da niye sırf bu makineleri kullansınlar. Sana özelden bir mesaj attım, sanırım işine yarıyabilir ;)

7. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

gördm fakat burada çömez olduğum için özel mesaj yetkim yokmuş *** yakında yazarım :laughing:

8. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Açmaya başlayınca okursun, sorun yok ;)

9. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Hayırlı olsun,

2,10 dan yukarı tetikli kamış olmuyor pek. peki 2,10 kamış yeterli geliyor mu?

birde genelde bunların kolları sağ tarafta(nedense) seninki de sağdamı soldamı?

10. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2.10 kamış bence yeterli 2.40 olanıda var ama ben memnunum benim makina soldan kollu aslında türkiyedeki baitcast makinaları geneli soldan kollu sipariş ederken sağ dersen stok yok diyorlar

11. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    bende epey bir araştırmıştım.çok ta niyetlenmiştim ancak elimdeki spin makinelerleyetinme kararı aldım...takımı uygun almışsın.eminim çok zevklidir baitcasting kullanımı..inşallah birgün deneme ve kullanma şansım olur..paylaşımın ve düşüncelerin için teşekkürler...

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bende şubat ayı gibi Banax ve Funeden kamışla giriş yapmıştım bu sisteme. Ağır sahtelerle güzel atışlar yapılabiliniyor. Fakat hafif sahtelerde sorun yaşadım. Sahtelerimin çoğu 8-10 cm civarı olduğundan sistemden soğudum. Bir ara bende satmayı düşündüm fakat vazgeçtim. Öylece kenarda duruyor. Belki birgün tekrar heves ederim diye.

13. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

bence hiç peşini bırakma başlarda zor geliyor sorunlar fakat alışıyorsun şuanda manyetik fren neredeyse kapalı ve ağırlık tamamen ayarı tamamen boşta atıyorum hafif sahteleri sıkıntı yaşamıyorum dediğim gibi herşey pratikle oluyor boş arazıye çık sahtenin iğnelerini çıkart pratik yap zamanla uzağa ve istediğin yere atmaya başladığını görecen :thumb:

14. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yorumun için çok teşekkür ederim inşallah birgün sende bu stile başlarsın

15. yakamoz07

yakamoz07 ibrahim

Favori Kamış:
    shimano exage 270 mh 14-40
    Favori Makine:
    okuma rtx 40
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    merhaba.

Bende bu sisteme girdim ama tatlısuda mepps, sahteler hafif falan sıkıntı oluyor. Denize ineceğim kısmetse büyük sahtelerle. Ebaydan daiwa megaforce aldım. Birde 240 7-28 bauer aldım.baueri geldiğinde paketten çıkardım uç kısmından 20 cm esnekliğine bakarken rahmetli oldu. Yedek parça bulamadım.
    Şimdi cormoran k-don 2.25 7-35 aldım netten. Ama bauer kadar beğenmedim sap kısmı biraz kısa kalıyor bauerden. Bende bauerin sap kısmına kormoranın uç kısmını taktım. Uydu ve gayet dengeli oldu. Gölde baya talim yaptım fren ayarı ve ağırlık tamam. Kısmetse baracuda ve levreklere gideceğim denize. Kafanızı ağrıttıysam affola. Başarılar.

Son düzenleme: 8 Eylül 2013
  16. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    2012, 19:43
    achilleus52
    Erkin / Bolu

aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler yukarıda niki yazılı arkadaşımızında çok kıymetli bilgileri ve çalışmaları var ülkemizde bu makinalar bolca mevcut ama kamış lar sıkıntı oluyor ya boyları kısa ya atarı yüksek yada fiyatları oldukca pahalı gerçekden kullanımı oldukca keyif verici

17. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    murat abi merhaba sen bu disiplini denedinmii görüşlerin neler

18. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kardeş kamış olayına üzüldüm ama çözüm bulmuşsun en azından banghead türk aklı süpersin kamış olayına gelince elinde 2 tane kamış olacak birincisi düşük atarlı bunla 5-10 gr sahteleri atacan diğeride 10-40 gr aralığında kamışın olacak onlada diğer sahteni tek kamışla malesef keyifli olmuyor en azından tek makine yetiyor :D

19. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    evet bendeki makina balzer metallica kamış dam motion casting 70 boy 210 atar 20-70 ip misinada kamışların yüzükleri iyi olmadığından sorun oluyor ve ince ip misina dada sorun yaşanıyor hafızasız mono misinalarda sorun yaşamadım tabi bunlar benim tecrübem ama iyi tarafı nokta atışı yapılabiliyor mesela gölde bir ağaç dibine atmak istersen rahatlıkla atabilirsin alıştımı kullanımı çok zevkli atar ı düşük 2-40 2-70 bir kamış olsa boğazda zevkle at çek yapılabilir ip misinada bence 20 den aşağı sarmamak gerekir Birde en önemli faktör fren ayarını iyi ayarlamak

20. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

abi ben fren tamamen açık manyetik frende 2-3 lerde kullanmaya başladım kuş gözü yuvası olmuyor elim pratikleşti fakat ip misinaya hala geçemedim fırsatım olmadı ama 0.20 banada mantıklı geldi paylaşımın için teşekkür ederim