Baitcasting Spin kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında maynax tarafından paylaşıldı.

1. maynax

maynax Musa

Favori Kamış:
    Çin Malları :)
    Favori Makine:
    Arkadaşlar yurtdışından aldığım baitcasting makinem yolda geliyor kamışı türkiyeden alacaktım ama tetikli (tirigger) kamış içime sinen uygun fiyatlı bir şey bulamadım. kamışıda yurtdışından bakıyorum aşağıda resimlerini attığım kamış için ne düşünüyorsunuz ? 2.1 mt. 3 farklı parçası var her paçanın atar değerleri farklı.

ML : 4-21 gr
    M : 7-28 gr
    MH : 8-35 gr

Atar değerleri bu şekilde tek kamışla hemen hemen bütün sahteleri kullanabileceğim. fikirleriniz nedir türkiyede bu tip kamışlar ne yazıkki bulunmuyor.

2. dember11

dember11 berkay

Favori Kamış:
    okuma helios 2.40-okuma trio rex 425
    Favori Makine:
    helios hgx-35 - okuma trio wt 55
    merhaba. bende bu baitcasting işine meraklıyım ama pek bi bilgim yok. makine markası modeli felan nedir ?

3. maynax

maynax Musa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  4. maynax

maynax Musa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada Trulinoya markası çinin en iyi balık malzemesi üretici markasıymış baya bir araştırdım bilginiz olsun :)

5. yk71

yk71 Yüksel

6. maynax

maynax Musa

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Açıkcası bende çok araştırdım doğruda diyosunuz ama bana bu makine 19 dolara geldiği için aldım :) hem alışmaya çalışıcam hem öğrenicem bununla, ilersinde daha iyi bir makineye geçerim inşallah. makineden ziyade güzel bir kamış almam lazım kamış öneriniz varmı ?

7. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Bir zamanlar baitcasting disiplinine bende merak sarmıştım.Türkiye de baitcasting kamış bulmak zor.Bulsanız da istediğiniz boyda veya atar da olmuyor.Baitcasting e yeni başlıyacağınız için 2.10 u geçmeyen hafif atarlı ML bir kamış tercih edin.Zira başlarda backnash olayı başınıza çok gelecek.Yumuşak bir kamışla ve yumuşak atışlarla bu olayın üstesinden daha kolay gelirsiniz.

8. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
  9. yk71

yk71 Yüksel

Hayırlı ve trofeli avlar dilerim. Hiç bu tarz kamış incelemedim, kullanmadım. Aşağıdaki kamışın spin modellerini inceleme fırsatı buldum ve esnekliği fena değildi.
    http://www.fishusa.com/Product/Shakespeare-Ugly-Stik-GX2-Casting-Rods

Shakespeare-Ugly-Stik-GX2USCA 702 ML, USCA 702 M veya daha da güçlü balıklar + ağır rapalalar kullanacaksan USCA 662 MH modelini inceleyebilirsiniz.
    Bauer( Spin kamışını beğenmedim), Remixon yerine pazarlıkla Ugly Stik almak daha mantıklı gibi. Ama öncelikle av bayilerini dolaşıp, kamışı eline alıp, hatta makineyi takıp bakmalısın, savurmalısın( ağırlığı, dengesi, rahatlığı v.b. hoşuna gitmeli).
    http://www.anadoluavmarketi.com/kategori2/bait-casting-kamislar/391/
    Resmini eklediğiniz( resimler gayet güzel görünüyor) 3 parçalı kamışı da( fiyatı uygunsa, ağır değilse, olumlu yorumlar aldıysa...) unutmamak lazım. Bu kamışın gramı yazılmış mı acaba? Baktınız burada kamışları incelediniz ve beğenmediniz, onu getirtirsiniz. Hayırlısı olsun kardeş.

10. maynax

maynax Musa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet sizin konularınızı takip etmiştim. hatta fırsat bulmuşken teşekkür edeyim size. baya bir bilgi topladım sayenizde. bu kamıştada ML atar mevcut o zaman buda işimi görüyor.

Evet biliyorum. ben makineyi indirimdeyken 19,90 $ a aldım zaten. teşekkürler.

Yorumunuz için teşekkürler. bu kamış 3 parçalı değil 2 parçalı 3 tane uç kısım parçası mevcut ve her birinin atar değerleri farklı. ağırlığıda 150-170 gr civarı olduğunu düşünüyorum aynı kamışın 2 tip atarlı olanları 150 gr gözüküyor.

Ben heralde bu kamışı alacağım öyle gözüküyor :)

11. yenibestem

yenibestem izzet öztürk

Trulinoya kamış ve makine

Merhaba kardeşim, bahsettiğiniz çift uçlu kamışı ve bait casting makineyi alıp kullandınız mı? Kullandıysanız kamış ve makine hakkındaki fikrinizi almak isterim. Ben de almak istiyorum ama kullanan bir kişiden fikir almak önemli. Teşekkürler.