Baitcasting Tecrübesi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Selamlar Sevgili Dostlar,

Yakın bir zamanda eşimin muhteşem tekne avından sonra kendini usta ilan etmesiyle:laughing: "ben de at-çek e geleceğim" demesi beni şaşırtmadı. "Sen şimdiye kadar Levreği bulamadın ben kesin bulurum" diyordu. Usta ya:laughing:

Tamam dedik ve kendisine bir spin takım yapalım dedik. İzmir'e bir akraba ziyaretine gittiğimiz bir zamanda Kemeraltının yolunu tuttuk. Boyu kısa olan eşime 1,85 Okuma LureMania kamış ve Shimano Catana 3000 makineden bir set kurduk. Kamışı makineyi seçtik ama soğuk kış günlerinde karanlık gecelerde eşimin benimle at-çek e geleceğini hiç sanmıyorum. Çünkü ak sakallı dedenin de dediği gibi "Tüm Kadınlar Üşür":laughing:

Balık marketinde Pek bir heves ettiğim defalarca alma girişiminde bulunduğum ama bir türlü cesaret edemediğm Baitcasting makinayı görünce ben de şimşekler çaktı. Alsam mı almasam mı? Uygun kamışı koca kemeraltında bulamayınca almadan eve döndük.

Aklım kalmıştı bir kere ama bütçeyi de hanımın takımına kaptırmıştım. Çıkardım takımı misina sarayım diye bir de ne göreyim en uç halkasının seramiği kırık dökük.hihi Sevinsem mi üzülsem mi?

Bu bir işarethihi karar verilmiştir. Baitcasting makinayı alacağım. Kamışını da netten bulacağım. Hanıma da evdeki Okuma Flame makine ve Okuma Alumina kamıştan oluşan spin takımı kullandıracağım.

Gittim geri verdim ve Banax Zest sol el modeli Baitcasting makineyi aldım. Kamış olarak da bir siteden Remixon Funeden 1,98 tetikli kamış buldum ve aldım. Tüm teknik anlatımı içeren videoları izledim. Balkondan aşağı kurşun salıp tam düşme noktasında kuşgözü yapmadan durdurma antremanları filan:laughing:

İlk avımız geldi çattı. Hanım soğuk dedi ve gelmedi tabii ki. Hava Lodos ve seçtiğimiz avlak yemli de sonuç beklediğimiz bir yer olduğu için Baitcasting i test amaçlı kullanacaktım. Başlarda ağır sahteler kullanılması tavsiye edildiğinden cam rapalayı taktım. Omuzdan değil de belden savurarak atışlar yapıyordum. Şunu söyleyebilirim ki aynı güçle normal spin takımdan daha uzağa erişebiliniyor. 8-10 atıştan sonra manyetik fren hassaslığını 5 e düşürdüm ki Misina dolandı ve patladı. Cam rapalaya güle gülebanghead İlgili raporumda burada http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52796

Hevesimi almıştım. Daha doğrusu hüsrana uğramıştım. Ben ki ayda 2 bilemedin 3 kez balığa gidebilen biri, Baitcasting e ne zaman alışacak ki balık yakalasın. Sonraki 3 ayda takımlar evde yatıp durunca bari biri kullanır diyerekten hem de Yeni Surf takımlarıma kaynak olur diyerekten satmaya karar verdim. Sıfır diye ilan açsam sıfır diye satılacak kadar temiz bir set. Umarım site kurallarına aykırı hareket etmiyorumdur. Amacım ticaret değil paylaşmak, küçük bir zararla sitemiz üyelerinin denemesini ve yabancıya gitmemesini isterim.

Herkese Saygılar ve Selamlar, Hayırlı Cumalar.

2. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Yapma bunu, satma güzelim takımı. Kullanırsın elbet, alışırsın. Sonradan pişman olma bak, yapma bu hatayı. :)

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Okuma Salina surf 3 parça, Daiwa Emcast Plust 5000 makine, eeee bir de ip misina hem de kalitelisinden dediniz:) Öğretmen maaşıyla bir yere kadarmrsparkle Şaka bir yana Hanımın at-çek e filan geleceği yok. Zaten kullandığım bir takım var da ondan. Daha önce hiç malzeme satmadım. Öylece durur elbet birgün lazım olur, derdim. Son alışveriş biraz kaynak arayışına itti beni. Kadroyu güçlendireceğim elbet yavaş yavaş. Satılmazsa da öylece durur. 2 haftadır düşünüyordum kararımı ancak verebildim. Alana Hayırlı olsun.

4. yakamoz07

yakamoz07 ibrahim

Favori Kamış:
    shimano exage 270 mh 14-40
    Favori Makine:
    okuma rtx 40
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    merhaba

takım olarakmı satıyorsunuz.

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Evet takım olarak.

6. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Banax Zest ile baştan hata yapmışsınız :( Benim en önemli uyarım "KALİTELİ BİR MAKİNE". Neyse sağlık olsun diyelim,
    Gölde kaşıkla dağlara taşlara atılarak alınan bir levrek...

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Hocam tamamen tavsiyelerine ve yorumlarına bakarak bu işe girmeye karar vermiştim. Öncelikle Shimano Catana makine ve Okuma LureMania kamıştan oluşan seti aldığım için geri verirkende haliyle kırık çıkan kamışı sanki ben kırmışım muamelesi görebilirim diyerekten satıcının elinde ki banax a mecbur kaldım. İlk tercihim Megaforce du. Hatta esnaf işi konu komşu dükkanlara bile sordurdum. O sıralar İzmir de stoğunda Megaforce olan yoktu. Gözümü karartmıştım yani. Banax da kötü makine değil. Sistem olarak, Stil olarak hoşuma gitti ama kendimi geliştirecek av fırsatlarını bulamam diye satışa çıkardım. Alan olmazsa bi aralar kullanırım yine. Alınmış alınmıştır, bir zaman işime yarar. Zaten Sıfır sayılacak takıma abuk sabuk teklifler gelmeye başladı. Kırıp atıp o fiyata vermeyeceğiniz teklifler yani. Birkaç gün dursun hele satılmazsa kaldırırım ilandan olur biter.

8. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Dostum,Takıma sıfır fiyatı istiyorsun :)
    Sıfırında,birebir pazarlık sonucu %30 civarında fiyat düşüyorlar.
    Aynı makineyi 70 TL:
    Aynı Kamışı 55 TL.ye almıştım.

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Makine 80 kamış 75 e aldım. Makineye Manisa dan İzmir'e git gel masrafını saymıyorum, kamışında kargo parasını saymıyorum bile. "Almıştım" ile olmuyor açın ilgili sitelerin güncel fiyatrlarını inceleyin. Ayrıca benim takımım da sıfırdan farkı birkaç atış yapmam. Satılmazsa öylece durur, zamanı gelince kullanırım.

10. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Allah çarşınıza hayırlı pazarlar versin :)

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    sizin de ...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.