Merhaba dostlar... Foruma üye olalı çok uzun zaman olmamış olsada burada bulunmaktan,sizlerin keyifli muhabbetlerine ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Aşağıda anlatacağım deneyimin gerçekleşmesinde bir yaz gecesi baitcasting makineler ile at çek tekniğini araştırırken tanıştığım balikavi.net forumlarında bana yardımcı olan ve sorduğum her soruya büyük bir içtenlikle cevap veren MODENA (Turgay) arkadaşımızın büyük desteği olduğunu belirtmek isterim. Tarih: 08/07/2010 Yer: Fethiye Ölü Deniz / Lagün Kamış: Tolee Tetikli 10-45 gr atarlı tetikli 2 parça Makine: Banax zest Baticast Yem: Yo-ZuRi Cyrstal Minnow Suspending HT İş sebebi ile İstanbul'dan Fethiye'ye gelirken belki zaman olur diye bagaja attığım takımlarım, işimin düşünüğümden kısa sürmese sebebi ile suyla tanışma fırsatını buldular. Atış yapabilmek için uzun süre alıştırma yapamadığımdan başlarda oldukça zorlandığımı söylemem gerekir. Gerçi MODENA nın forumlarda yayınladığı videolardan gerek youtube araştırmalarından teorik olarak almam gerekeni almıştım. Ancak yinede alışmak zaman alıyor kabul etmek gerekli. Ilk 5 6 atışım parmak frenini beceremediğimden geri tepmede misina kurtarmakla geçti (neyseki youtubedan tekniğini izlemiştimde çok zorlanmadım) Acemiliği yavaş yavaş atınca 30 40 mtlik atışlar yapabilir hale geldim diyebilirim. Ama oransal olarak bakarsak 10 atışta 3 bilemediniz 4 yani %30-40 gibi bi başarı yakaladım. Spinnig tarzından oldukça farklı bi stil ve makineye hakim olabilmek için biraz zaman geçmesi gerekli. Netekim bir süre sora ufaktan sahteme saldırılar başladı. El çabukluğum olmadığından tasmalamayı başaramadım. Ama son saldırıyı aldığım noktaya (birazda şans yardımıyla) bir atış yaptım. Suda bir çalkalanma oldu, birden balık yemi aldı ve ben tasmayı taktım. Bir anda boğuşmaca başladı ve ben bi an bi an forumlarda okuduğumu hatırladığım bir şekilde ilerde oturan arkadaşıma MESUTTTTTTT KAMERAAAAAAAAA diye bağırırken buldum kendimi İrice bişey olduğu belliydi ve ben bi yandan acayip bir heyecan içinde acemi olduğum bir makinada bocalarken kalamayı biraz fazla açtım ve balık anında bayaca misinayı aldı ve bir kayanın altına girdi. Allahım heyecandan ölüyorum. Bi yandan forumda okuduklarım bi yandan vidolar bi yandan MODENA yla konuşmalar hepsi aklımdan geçiyor... İtiraf etmek lazım eğerki levrekse Turgay'a nasıl nazire yaparım diyede planlar dönüyo kafada Bi an iskelede bağlı olan ahı gitmiş vahı kalmış bi tahta tekneye düştü gözüm. Mesutu beklemeden atladım kayığa zaten kamera diye öyle bir bağırmışım ki sahilde ne kadar adam var bana bakıyo... Kamışı koltuk altıma kitledim ufak ufak kürek çekerek kayanın üstüne gitmeye çalışıyorum. Olaki misinayı keser filan az kürek çekip az makinayı sarıyorum ama kolay değil kaldıki bi yerde biraz fazla boşluk vermemle kamışın hafiflemesi bir oldu. Bi şekilde tükürdü yemi namussuz. Gittim kayanın altından sahtemi aldım. Topladım kıyıya döndüm. E tabi onca bağırmaya boş olta hoş olmadı. Kimisi abi yok sen zaten kayaya takmıştın, kimisi abi buralarda var bi azman ona denk geldin filan diyor. Ama kayaya takmadım eminim kalama dan ciddi misine çekti ve hızla dibe çekmeye çalıştı... Eminim güzel bir balıktı ama kısmet değilmiş. Akşam baya bi dalga geçmeye maruz kalsamda o anı yaşamanız lazım. Gerçekten spine hiç benzemiyor ciddi anlamda adrenalini hissettim... Çok zevkli ve sanırım diğer ekipmanlar uzunca bir süre denize inmeyecek. Bu zevki yaşamanızı kesinlikle tavsiye ediyorum ama siz siz olun çok bağırmayın Son olarak dostum MODENA'ya buradan teşekkürü borç biliyorum. Bu yolda verdiği çabaları takdirle karşılıyorum ve en kısa zamanda yan yana gelmeyi diliyorum. Umarım bir soraki raporumda sahtemin ucunda balık yüzümde güzel bir gülüşle karşınıza çıkmak nasip olur... Sevgilerle Meriç DİNÇ
gerçekten çok keyifli olmuş, bir dahakinde balığı ve yüzünü görmek isteriz. Turgay benimde yanında balık avlamayı istediğim 3-4 ustamızdan biri, bilgilerini ve cevaplarını hiç eksik etmez, sağolsun.
sizinde bahsettiğiniz üzere,baitcasting takımlardan ilk 20 atışta nefret edilmez ise aşık olunuyor Bu öyle bir aşk ki,anlatılmaz yaşanır, balık kısmet değilmiş ama gelecek sefer video kayıtları ile güzel bir rapor açacağınızdan eminim, kalama konusunda ise ben kendi tekniğimi sizinle paylaşayım belki sizde kullanırsınız, kalama ayarını yarı yumuşak yarı sert,atışlara başlamadan evvel ayarlıyorum, balık takıma bindiği noktada sahtenin suya düştüğü noktadaki gibi parmağımı misinaya sıkı indirip tasmayı öyle atıyorum, daha sonra balığın büyüklük ve veya küçüklüğüne göre kalamayı ya hafif açıp yada hafif kapatıyorum, lakin bazı tür balıklar var ki,bu tip balıklarda tasma vurulduğu andan itibaren kalama ayarı yarı serte ayarlı olmak kaydı ile hiç boşluk vermeden direk sarıma geçilmesi gerekiyor,
harika bir rapor... o kadar adrenalin var ki san ki şuan elimde bir takım var ve kaya altına saklanmış olan balıkla mücadele ediyorum... turgay abinin banada inanılmaz yardımı oldu... hakkını ödeyebilmemiz zor... Allah onu insanlara yar ve yardımcı olsun diye yaratmış desem yeridir yani... teşekkürler harika insan Turgay abi... raporlarınızın ve yaşadığınız heyecanın devamının gelemesi dileğiyle...
meriç canı yürekten kutlarım...bir nefeste okudum raporunu...alıştıktan sonra çok eğlenceli olan bu av stilinin bizler sayesinde giderek daha da yayılacağını tahmin ediyorum... evet makinaya biraz alışmak şart...ama alıştıktan sonra da av yapmak büyük keyif...kamışın kısa olması ve misinanın makaradan sıfır sürtünmeyle çıkması atış mesafesini çok etkiliyor...bana inan ilerleyen zaman içerisinde çok daha uzak mesafelere atış yapabilir hale geleceksin...kendi adıma örnek vermek gerekirse ben uygun hava koşullarında yani rüzgar yokken makarayı tamamem boşaltabilir atışlar yapabiliyorum...ayıptır söylemesi...... bu güzel deneyimi rapor olarak yayınladığın için ayrıca teşekkür ediyorum kardeşim...yardım konusuna gelince tekrar söylüyorum hiç sıkılmam elimdem ne geliyorsa ve biliyorsam paylaşmaya hazırım...bu benim için büyük keyiftir... ancak yaptığım bir hata sonucu makinamı ne yazık ki kullanamıyorum...amerika dan bir parçası gelecek onu beklemek durumundayım...bu durum beni çok zora soksada şunu bilin gelir gelmez artık sadece baitcasting avları yapacağım... birlikte avlanma konusuna gelince...oda olacak inşallah...merak etmeyin...zamanı gelince hep birlikte çok eğlenceli vakit geçireceğiz...
kardeşim bende büyüklerimden böyle öğrendim...lütfen sizlerde aynı olun...daha da büyüyelim...tekrar söylüyorum...ne biliyorsam paylaşmaya sıkılmadan hazırım...yeter ki en doğru olanı yapalım...
Çok teşekkürler Turgay abi.. Verdiğin bilgiler bizim gibi yeni başlayanlar için çok faydalı. Bence uygun bir günde balikavi.net olarak ege bölgesinde güzel bir avla birlikte olmalıyız. Bana da sözün var birlikte avlanmakla ilgili ama bende fırsat bulup seni rahatsiz edemiyorum doğrusu..
Kusura bakmayın arkadaşlar. Bu Baitcasting tekniği nedir? Tatlı su damı yoksa denizde mi kullanılır. Azcık bilgi verebilirmisiniz.
Balık olmasa da hiç önemli değil,gerçekten güzel bir anlatım var burada tebrik ederim.Keyifi bir av anısı ve hakiki bir av tecrübeniz olmuş.Nice güzel avlara rasgele...
tam türkçe karşılığı yok...düşük profilli çıkrık makine tanımı da çok uymamakta...konunun daha iyi algılanması için bu şekilde yazılıyor...dünya genelinde adı da bu zaten...aynı spin casting de olduğu gibi...
Arkadaşlar tekrar merhaba, yoğun iş nedeni ile pek uğrayamadım. Raporum hakkındaki yorumları görünce çok sevindim demekki iyi dile getirebilmişim. Bugün itibarı ile Bodrum Turgutreis Kadıkalesi mevkiinde 3 günlük bi tatil şansım var ve bu akşam üzeri,gece ve sabah erken olmak üzere ilk denemelere başlayacağım. Sizleri an an bilgilendireceğimden emin olabilirsiniz. Kesinlikle herkeze önerebilirim gerçekten inanılmaz keyifli bir stil ve bence çok dahada yaygınlaşmalı. Not: Turgay, dostum bu arada şu mekanik fren olayını tam kavrayamadım bi ara pm ile bağlantı kursakta tecrübelerinden faydalansam hani