Bakalim Ne Kadar çevrecisiniz?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Bir süredir TV kanallarında bir pen şirketinin reklamı dönmekte.
    10 GR. KURŞUN 200.000 TON Su yu, 5.000 TON Hava yı KİRLETİR"

Bence bu reklamda ne kadar "ölçek bakımından" gerçekçilik payı vardır bilemem. Bildiğim bir şey varsa 10 yıllardır gerek amatör gerekse profesyonel balık avcıları denizleri kurşun deposu haline getirmektedir. Her balığa çıkan hiç kaybetmese 150 gr kurşunu suda bırakır döner. Karadan atanlar bir kaç katı hemde. Tatlı su kaynaklarında çok ölümcül etkileri olduğu bilinmesine rağmen hemde.Kara avcıların verdiği zarar artık ortada. Kurşun saçmaları hem suya hem karaya saçmakta ve bunu bazı uçarlar yemekte hem hayatlarını kaybetmelerine hemde şayet avlanmışlarsa etlerindeki kurşun zehirlenmesini onu yiyenlere transfer etmekte. Yani
    HEPİMİZ KUŞUN KULLANARAK SUYU VE TOPRAĞI ZEHİRLİYORUZ

Şimdi duyar gibiyim kurşun suda erimez diye. Camda erimiyor zannederiz ama TUZLU SUDA zaman içinde erimeyecek birşey yok. O zaman !!!!

Buyrun fikirlerinizi yazın. Bir kaç metre uzağa atmak için kurşun kullanmak yerine daha yakın olsun ama çevreye zarar vermeyecek malzeme olsun diyenler çıkacakmı acaba? Unutmayın zaten zehiri yemektesiniz, bari çocuklarımıza miras kalan temiz bir şeyler olsun. KURŞUNSUZ AVLARA

Lütfen İnceleyiniz

http://www.veterinerhekimiz.com/forum/thread-17023.html
    http://www.acikradyo.com.tr/default.aspx?_mv=a&aid=24201

Son düzenleme: 11 Nisan 2009
  2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Civa hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Amator balikcilarin sikca kullandigi zokalarin kursunlarini civalayip parlattiktan sonra attiklari suda, 1 gram civanin 10 milyon litre suyu kirlettigini ve kursundan kat ve kat fazla cevreye zararli oldugunu biliyormusunuz?

Maalesef bu sekilde avlanan o kadar cok tanidigim var ki, gelde soz gecir.. hadi suyu dusunmuyorlar, kendi sagliklarinida dusunmuyorlar, ciplak elle civalama yapiyorlar, sonra o ellerle yemek yeniyor, yakalanan baliklar tutuluyor, kizartilip bide yeniyor.

Kursuna care bulmak kolay, istenirse bulunur... hersey ureticilerde bitiyor, herkesin el becerisi olmadigini, tastan, mermerden kendi kursununu yapabilmesi icin alet edavat takimininda olmadigini dusunursek, amator balikcinin bu konuda yapabilecegi fazla birsey yok.

Plastikten, naylondan kaplama kursunlar pekala imalati yapilabilir, en azindan suda kalsa bile uzun yillar ciplak kursun kadar zarari olmaz. Zamanla yosun onu kapladikcada zarari git gide azalir.

Insallah simdi girgir, paragat ve ag balikciliginin bu sebepten oturu daha az zarar verdigini soyleyen olmaz :p

3. bluehunter

bluehunter Ramazan

kara avı yapanlar ne kullanacaklar sapanmı? sanayilerin kirlettikleriyle kıyaslarsak biz amatörler devede kulak kalırız

4. TUNA

TUNA Tuna Önder

Kurşun yerine kullanabileceğimiz bir alternetif var mı? Şayet varsa kurşun kullanmayı bırakmaya hazırım.

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çeşitli ağırlıklar kullanılabiliyor görmüştüm daha önce burada olabilir denizde bulunan kaya taş parçalarından yapılmış ağırlıklar mesela ben de hiç denemedim ama haklısın abi bırakıp yeni ağırlık lar bulmalıyız ben deniyeceğim :) başarılı olursam paylaşırım:)

6. TUNA

TUNA Tuna Önder

Benimde aklıma ilk olarak taş geldi ama misinayı nasıl bağlayacağız? Misinayı geçirebileceğim bir delik olsa belki kullanılınabilir. Ben Türk zekasının yaratıcılığına güveniyorum, mutlaka uygun bir alternatif bulunabilir.

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi benim gördöklerim ufak bir fır döndü girecek kadar delinmiş :)fır döndünün bir ucu buraya girmiş delindiği sırada çıkan toz ilede kuvvetli bir yapıştırıcı ile harç yapılıp delik doldurulmuştu:) ama zor iş gerçekten :)

8. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Sahilde çok delikli taşvar,çok çok ikikat misina sar.:)

9. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

kurşunu boyasakta olabilir belki.

10. enginem

enginem engin

Arkadaşlar ben de cetvele baktım da şimdi,
    bu iş için hem uygun maliyetli hemde zararsız bir element maalesef yok gerçekten.Taş çok hafif olur,yumruk kadar taş belki parmak kadar kurşunun ağırlığını ancak yakalar.
    Kurşun cetvel üzerinde 11,35 kütleye sahip,yani bu kütleden düşük rakamlı maddeler kurşunla aynı büyüklükte olsada kurşundan hafif olacaklar iş görmezler.Rakam büyükse tam tersi.
    kurşun 11,35
    demir 7,87
    nikel,bakır veya kobalt 8,9
    gümüş 10,5
    platin 21,45
    altın 19,32

Bakır biraz daha hafif kurşundan ama kurşun kadar zararlı değil en azından.Belki denemek lazım kalıba döküp ama bakırı eritmek imkansız gibi bişey evde.
    En güzeli platin olurmuş misket kadarcık platin baş parmak kadar kurşunun ağırlığı sağlardı ama maliyeti var işte.
    Kurşunu bir şekilde zararsızlaştırma yoluna gitmek lazım ya da takılmayan kurşun icat etmek lazım en iyisi.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.