bakım tuzlu su temizleme

Konu, 'Motorlar' kısmında mbilhan tarafından paylaşıldı.

1. mbilhan

mbilhan murat

arkadaşlar bundan 2 ay önce apar topar iş icabı yer değiştirmek zorunda kaldım.almış olduğum parsun 4 zamanlı motorumda denizden çıkardığım gibi depoya koymuştum motor 2 aydır yazlıkta o şekil depoda duruyo bazıları motoru uzun sure kullanmıcaksanız tatlı suda bi sure calıştırın diyolar ben bunu maalesef yapmadan depoya koymuştum şimdi bu durum kafamı kurcalamaya basladı yazlığa su an gitme durumumda yok acaba motor ole kalsa motora cok zarar vermiş olurmuyum 2 aydır ole duruyo yazlıkta henuz gitme durumumda yok bilgilerinize ihtiyacım var saygılarımla

2. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    aynı hatayı bizde yaptık 3-4 ay kullanmadık,motor kitlenmişti,servise götürüp yaptırdık ama çalındı sonra :(,yeni motoru denizden çıktıktan sonra sehpasının altına bidonda tatlı suyla çalıştırıyorum 5dk.

3. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Flushing işlemi (tatlı suyla yıkama) deniz motorları için hayati önem taşır. Her kullanımdan sonra mutlaka yaparım.

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Su devirdaimi,motorun soğutma sistemidir.Kuyruk bölümündeki pompa ile emilen su,motor bloğunun etrafında kanallarda dolaşarak,tekrar çıkış deliğinden dışarı tahliye olur.
    Tatlı suyla yıkama işlemi,pompa çarkını ve kanallardaki tuzlanmayı temizlemek,dolayısıyla lastikten mamul çarkın çürümesine,kanalların korozyana uğramasına engel olunmaya çalışılmasından ibarettir.
    Motorun kitlenmesinin,bununla bir bağlantısı yoktur,su bloğun dışıyla temas halindedir,pistonların olduğu yere su girmez,ister tatlı,ister tuzlu su içeri girerse motoru yeriz.
    Motoru karaya aldığımızda tatlısuyla bir müddet çalıştırmak iyidir,faydalıdır.Yapmazsak ömürü kısalır ama ,bir sezon yattı diye tüm devir daim sistemi zarar görecek kadarda hassas bir konu değildir.
    Elinizden geldiğince yapın,ama yazlığa gidemiyorum diye kendinizi kasmayın.Tuz ruhu değil bu neticede...

5. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Ben denizden çıkar çıkmaz yıkıyorum, tuzlu suyun kanallarda ve plastik aksamda kuruyup korozyona yol açmasını istemem.