Merhaba Bakırköy-Florya-Yeşilköy sahillerinde sahte-rapala ile balık tutabilirmiyim? Orda avlak yerleri nerelerde hangi balıklar tutulabilir? Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim
hiç avlanmadığım meralar, o nedenle bilgim yok, ama dalgakıran, gibi burunlar varsa denizin içine doğru atış yapabileceğin yerler, palamut ve lüfer için denemelerde bulunabilirsin.
Bakırköy de oturuyorum ve ara sıra yeşilköy de zargana avı yapıyorum. Sahte ile hiç denemem olmadı çünkü sığ su ve dibi yosun olabiliyor yani kurşun arkası sahte ile sarıkanat zor gibi geldi bana ama bu sıralar sadece hobi amaçlı cam sahteler yaptım güzelde oldular sarıkanat yada lüfer girdiğinde lodoslu dalgalı köpüklü denizde bu su üzeri sahteleri deneyeceğim sonuç alırsam yazarım.
Merhaba dostum bizim bukonuda bi kac noktada denememiz oldu verim alamadik... rapala deneyenide gormedim hic.. bu bolgelerde daha cok yemli tercih ediliyor gozlemledigim kadariyla.eger bu konuda bi bilgi edinirsen paylasmani rica ediyorumm.... ^^
Ben yeşilköyde canlı gümüşle zargana yakalarken gümüşü çinekopa kestirdiğim çok oldu. Bu şu demek oluyor su üzerinden çinekop yeme atlıyor cam rapalaya şartlar uygun olursa balık da varsa atlayacağını düşünüyorum ama dediğim gibi dalgalı köpüklü deniz olmazsa olmazı ee tabii birde balık olmalı.
Yeşilköyde rapalayla balık zor,en güzel avı serbest kurşunsuz yalpa kaşıklarıyla, hızlı sarımla alırsın...Hansen pilgrim mavi sırtlısı,remixonun kaşıkları iyi iş çıkartır yeterki sabret ve sürekli bütün sahili gez buna kumsalların içi de dahil...Eğer sürüye denk gelirsen iyi iş çıkartırsın,ayrıca kuvvetli lodoslarda limanın içindeki mendirekten güzel sarıkanat alırsın...Kimse kaşığa balık gelmez sanıyor Yeşilköy de ama benim tuttuğum balığın haddi hesabı yok zamanı geldiğinde.Rastgele.