sevgili üstadlar silikonla atçek yapmak istiyorum..çeşitli boylarda ve renklerde 2 düzine kadar silikon yemim var..bakırköyle zeytinburnu arasında bir liman var ve bunun yanısıra kefallerin barındığı bir kanal var(kefal yavrusu için levrek gelir diye düşünüyorum) hal böyle olunca burada silikonla levrek yakalamak mümkünmüdür acaba? bahsettiğim bölgede deneme yapan varmı acaba?
b.köyde oturuyorum bugüne kadar lüfer hatta kofana (bugüne yakaladığım en büyük balıktır ) zamanında barbun zargana izmarit ispari istavrit iskorpit kefal yakaladım levreğe hiç rastlamadım ama yaklaşık 2 yada 3 hafta önce zıpkınla yaklaşık 2 kg yakın vurmuşlar tabiki söylenti.. biz yarın arkadaşlarla lüfer için gidicez döner köprünün oraya silikon yada rapala denemek istiyorum sonucu raporlarım...
Ben de 3 senedir Bakırköy'deyim..Bakırköy'de levrek var,yuvalandığı yer de IDO iskelesinin altı ama yakalamak neredeyse imkansız,o liman altı kefal yavrularının yüzlerce sürüyle sığındığı bir yer olduğu için oldukça iri levreklerin zaman zaman uğradığı bir yer..Ama dediğim gibi yakalamak çok zor...Limana girmek yasak..Limanın hemen dibinde deniz taksilerin yanaştığı küçük bir iskele tarzı beton çıkıntı var..Ordan olta atmak serbest..Ben defalarca süren denemelerim sonucunda 2 tane levrek yakaladım 2010 ekim ya da kasım ayında..Benden önce barınak balıkçılarından bir abi pancarlı teknesiyle limanın yanından geçerken rapala ile 2kg'luk bir tane aldı...Ama sabır lazım...Denemek istersen deneyebilirsin .Limanın tam altına atman lazım ve mümkünse sabahın çok erken saatinde. Bunun dışında Zeytinburnu'da set üstünün çevresi,Zeyport liman çevresindan zaman zaman levreklerin uğradığı yerlerdir..Ama olta ile avcılığı yine çok zor..Sebebini tam anlamış değilim doğrusu..Zıpkınla vurulduğunu ise sık sık duydum...Özetle denemekte fayda var ama çok zor arkadaşım...
hmm sizin dediğiniz yerde ortaokul çağlarında sürekli kefal tutardık tabi o zamanlar serbestti levrek çıkıyorsa gece canlı bırakmada işe yarayabilir malum kefaller marinanın içinden ve oradan pek ayrılmıyorlar
peki , bu aralar bakırköydeki balık durumu nedir ? istavrit her zamanki gibi yapıyor mu ? çinekop , lüfer cıkıyor mu ? kefal bol mu su üstü mü dip mi ? midyeyle ne alınıyor ? balık uzakta mı yakında mı ? akşam mı yapıyor gündüz mü öğleleyin mi ? tavsiye edeceginiz yer neresi ? örn: direk sahile girişteki kayalar vb. .. // biraz senin konunun dışında oldu abi ama belki bu sayede levrek alamasanda burdaki yorumlarla beraber başka balıklara ya nasip diyebilirsin
balık durumu ; istavrit çapariye geliyor he bolmu dersen değil ama idare eder kefal bol bol var dip yemli, su üstü kurtla, kıbrıs ekmekle, lüfer çinekop var ama çok nazlı yer olarak sabit bir yer söylemek yanlış olur malzemeci Türker abinin oralar idare eder ama çok istersen zeyportun otarafı tavsiye ederim..
Bakırköy'de_şu pis hava bi bitsin_güzel balık yapacak arkadaşlar..Balıktan kastım tabi sarıkanat/lüfer familyası...Ama 2 şart var 1-Yem kesinlikle taze olacak,Kumkapı'dan ya da Z.Burnu akvaryumdan mümkünse canlı alınacak 2-Sabır,sabır ve sabır...Gözünü ayırmayacaksın kamışın ucundan...22.00'ya kadar tık olmaz sonra bi başlar bi gecede 10-15 tane balık alırsın..Ama azami dikkat ve anında tasma gerekir..O yüzden sabır...Ve en verimli yer arkadaşın dediği gibi malzemeci Türker Abi'nin hemen soludur...Ya da IDO tarafından gellirken Türker Abi'ye gelmeden son dönemeç(köşe) Sevgiler
şu Türker abinin oradan hiç unutmıcağım anımdır kofanam ) tek izmaritimle almıştım izmaritte şanslıymış bende