Hayırlara vesile olsun .. güle güle kullan ama ben anlamadım nedir konu...bunlar Türkiyede yok ta yurtdışındanmı getirdin.. pahalıyada gelmiştir şimdi..
Merak ederim bu pahalı malzemelerin gerçekten sıradan malzemeden 2 misli farkı varmı...av sahasında karşılaştırmalı deneyleri yapılmışmı.. 20 tl lik bir yalancı 40 tl lik malzemeden daha mı az balık tutyor.. ben hiç zannetmiyorum ama?? .....
bu 2'si japonyadan geldi; 2 tane daha var onlar ABD. den gelcek toplam 4 tanesi kargo dahil olmak üzere türkiyedeki fiyatlarından toplamda 30 tl daha ucuza maal oldu... saygılar..
Muvaffak Bey ben pahalı olmalarını daha çok balık tutmalarına değil de üretici firmanın kullandığı malzemenin kalitesine bağlıyorum kaplamasıydı içindeki bilyesiydi v.s. tabii işin içinde bir de AR-GE faaliyetleri var pahalı satan firmalar ucuz satanlar gibi kopyala yapıştır yerine sıfırdan malzeme çıkartıyorlar piyasaya bu da yüklüce bir mühendislik maliyeti demek. İşe bizim tarafımızdan bakınca olay farklı pahalı alınca fazla balık tutacaksınız diye birşey kesinlikle söz konusu bile değil. Kendimden örnek verirsem envayi çeşit rapala ve sahtem var, pahalısı var ucuzu var ama Tatlı su Turna balığında 50 kuruşa aldığım süt beyaz sahtem hepsinden fazla balık çekmiştir Bu arada Zafer bey sizde yeni malzemelerinizi güle güle kullanın inşallah güzel balık yakalarsınız.
mustafa bey teşekkür ederim; durumu benim yerime açıkladığınız içinde ayrıca... çerçeveyi biraz genişletmek lazım gerekir, olayı tek noktadan değil farklı açılardan bakmak gerekir aynen yazdığınız gibi.. saygılarımla..
güzel bir açıklama..bende bunu bekliyordum... nedense benimde hep buna kafam takılır..nasıl olur diye.. demekki oluyormuş..tatlısuda süt beyaz renkli bir balık türü varmıdır? varsa nedir? neden turna yeşil-sarı-kırmızı yalancılar varken süt beyaza daha fazla saldırmış.o suda onca yeşil sarı kırmızı turuncu renkli balık yavruları varken ?? balık davranışları benim ilgimi daha çok çektiği için , yalancı yemin ucuzundan pahalısından öte . bu canlı neye ? neden ?ne zaman? saldırır..gibi konular ilgi alanımdır.. ayrıca dünyada üretilen her malın illaki iş görecektir uygundur diye bir kaidesi yoktur.. kapital sistem bana ne kadar çok mal satarsa o kadar çok para kazanacaktır..bu durumda o kadar çok renkli , çeşitli sunumlar yapmak zorundadır.. demek istediğim , balık işine gelirse.. 5 tl lik yalancıyada saldırıyor - 25 tlt lik yalancıyada.. arge ninde marifeti çalışması bir yere kadar.. predatör balıkların saldırdıgı yalancı yemleri istatistik olarak son 5 yılın forumlarından derleyip bir liste yapsak bir dükkan malzeme yapar.. sen beyaz ile turna yakalarsın başka bölgede , yeşil çizgili ile, diger bir yerde sarı turuncu ile .. başka yerde silikon ile vs.. .. çok pahalı malzeme ye verilen paraya yazık..derim.. ben avcının cebini de düşünürüm..bütçesinide... sanırım daha bir anlaşılır oldu
Luckycraft marka suni yemler piyasadaki ürünlerden pahalıdır.Fakat 3 yıl üstüste levrek avında şampiyon olmuştur.(Avrupada)