Herkese Selamlar Hepimiz farklı boy ve kiloya sahibiz ama kullandığımız kamışlar aynı. Tabi birde farklı ağırlıkta makineler kullanıyoruz. Kalitesi ne olursa olsun kullanılan takımdan daha iyi performans alabilmek için kullanıcının takımını kendine göre kalibre etmesi gerektiğine inananlardanım. (resim alıntıdır) Kullandığım takımın (kamış+makine) ağırlık merkezi kamışın uç kısmına doğruydu. Bu da atışta zorlanmama ayrıca kurşunu sudan toplarken daha fazla efor sarf etmeme neden oluyordu. Tabi bildiğiniz gibi çoğu kamışta balans ağırlığı bulunmuyor. Bende kendimce balans ağırlığı yaptım. Öncelikle kaç gram ağırlığa ihtiyacım oluğunu tespit ettim. Bunun için takımı (kamış+makine) açıp (ucuna kurşun ve iğne takmadan) kafa üstü atış yapıyor gibi pozisyon aldım. Sonra sol avcuma sırayla farklı ağırlıklarda kurşun aldım. Kurşunu kamışın sapına koyup sol avcumla kurşunu sadece düşmeyecek şekilde dengeleyerek benim için doğru olan ağırlığı tespit ettim. Doğru ağırlık, kamışı kafa üstü pozisyonunda ve makine yukarı bakacak şekilde tutarken sağ kolunuza binen yükü en aza indiren ağırlık oluyor. Bu ağırlık benim için yaklaşık 90 grama denk geldi. Kabaca hesap yaparsak 150 gram kurşun atarken 240 gram atıyormuş gibi efor harcıyormuşum. Uygulama sonrasında daha az yoran, daha temiz ve biraz daha ileri atışlar yapmaya başladım. Resimleri 4 ay kadar önce çektim. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadan kullanınca bu kadar deneme süresinin yeterli olacağını düşünüp paylaşmaya karar verdim. Ama ayda en iyi ihtimalle 3 kez av yapıyorum bunu yazmadan da geçmeyeyim Bundan sonrası artık kamışa montaj aşaması.. Bunun için gerekli malzemeler makas, eriyen (kauçuk) bant, biraz pamuk ve balans ağırlığı olarak kullanacağımız kurşun. Ben balans ağırlığını piyasada satılan tüplü kurşundan yaptım. Resimlerden de belli olduğu gibi kolay bir işlem ve herkes rahat bir şekilde yapabilir. Sararken kurşunun kaymasını engellemek için araya biraz da pamuk koydum. Sonrası sarım aşaması.. 2 tur sarım yeterli geliyor. Benim elim böyle işlere pek yatkın değil. Yeteneği olanlar bunu geliştirip çok daha iyisini yapabilir. Okuduğunuz için teşekkürler, rastgele
çalışmanızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler, bence çok önemli bir konu. okuma cedros 3parça 450 kamışım vardı, kamışın en alt kısmındaki tahliye kapağını çıkartıp aşağda farklı boy ve gramajdaki civataların en uygun olanını secip bir bez yada bant yardımıyla uygun çapa ulaştırıp kamışın alt kısmına güzelce yerleştirmiştim. sallanma ve boşluk olmaması çok önemli, böylece hem kullanım konforum arttı, bileğimdeki ağrıdan kurtuldum hemde kamışı daha hızlı çıkartabiliyordum. atış mesafemde arttığını söyleyebilriim.
Piyasada hazır levha şeklinde kurşunlar bulunabiliyor. Olmazsa, kurşun dövüp ezilip levha haline kolayca getirilebilir. Levha kurşunu sapa sarıp daha dengeli ve eli ayağı düzgün bir iş yapmak mümkündür.
Paylaşım için teşekkür ederim Hakan, Volkan Hocam daha önce benzer güzel bir paylaşım da bulunmuştu ama maalesef bizim burada o tip bir aparat yaptırmak zor olur. Sizin yönteminiz de benim için yapılabilir bir uygulamaymış. Ben hand gripe benzetmeye çalıştım. Kullanımda bir sıkıntı yaşamıyorum ama görsel olarak daha iyisi olabilir. Serdar Abi kafamda bir ışık yaktı, becerebilirsem önce bir onu deneyeceğim, eğer beceremezsem aradığım ağırlıkta vida bulursam birde sizin yöntemi deneyeceğim, teşekkürler Fikir için teşekkür ederim, levha şeklinde kurşun kullanmak hiç aklıma gelmemişti. Bizim burada levha kurşunu zor bulurum ama kendim kurşun döküp yapabilirim. Kafamda bir yöntem canlandırdım bakalım becerebilirsem haftaya fotoğraflarını çeker tekrar paylaşırım. Teşekkürler