Tatil+Balık Avı Arkadaşlar şu anda balayindan donuyoruz eşimle. Havaalanindayiz . Okulumun yarin baslayacagini dusunurken 1 hafta sonra başlayacagini ogrendim az once. Bunun üzerine başka bir yere daha gitmeye karar verdik tatile 4-5 gunlugune. Istanbula en fazla 750 km uzakliginda, bolca tatlı su balığı avlayıp hem de tatil yapabilecegimiz balayına da yakışır bir yer tavsiye edebilir misiniz bana? Tabi otelin tatlı su kıyısında ya da çok yakın bir yerde olmasi çok iyi olur. Teşekkür ederim .
Matematiksel olarak şöyle ifade edilebilir. Bal = x kabul edersek Bal+ayı = x+ ayı Bal+ık = x+ık ve eğer değişken olarak L harfini formülüze edersek sonuç 2x ayı(L)ık olarak ortaya çıkar ki bence sen balığı unut Balayına devam et.
Asıl soru balayında balık avlanır mı olmalıydı? Ben deneyecek gibi oldum,az kalsın hanımdan ilk dayağımı yiyordum....
Öncelikle tebrikler,Allah bi yastıkda kocatsın,ömürboyu mutlu olun. :violin: Sanırım yenge de tabiatla iç içe olmayı seviyor,sana bişey demediğine göre bunu çıkarttım.Bencede abant güzel,al kamp malzemelerini,eşin,sen,doğa,bol oksijen ve tabiki Abant Alası E insan daha ne isterki hayattan :car:
Fatih, Hürkan Bey, çok teşekkürler. Araştırıyorum şu anda Abant ve Sapanca seçeneklerini. Bu arada başka tavsiyelere de açığım
Hepinize çok teşekkürler üstadlar. Bolu tarafına gitmeye karar verdik. Yarın sabah yola çıkıyoruz sanırım. Şimdi planımızı ve sorularımı yazacağım Çünkü acemisiyim biraz bu işlerin. Şöyle düşünüyoruz. Oralardaki Abant, Yedigöller, Gölköy barajlarına gider her gün birinde şansımızı deneriz. Civardaki otellerden birinde ya da Bungalov Evler'de kalırız(Soru1: Mantıklı mı sizce? Başka bir tavsiyesi olan var mı?) . Tuttuğumuz balıkları yanımızda götürdüğümüz mangalda pişirip yeriz(Soru2: Balığı temizlemek için malzemelerimiz mangalımız ve içeceğimiz olsa yeter gibime geliyor. Atladığımız bir şey var mı?) . Alabalık ve kefaller için mepps'ler , ve sazan yayları alsak yanımıza, 2 tane de oltamız olsa yeter gibime geliyor. Sazan için biraz da mısır ve hamur alırız(Soru3: Başka bir şeye ihtiyacım olur mu?) Özellikle Yedigöller'i görmek istiyoruz fakat çok geniş ve karışık bir alan sanırım. Soru4: Yedigöller parkındaki göllere nasıl ulaşacağız? Tabelalar yeterli olur mu? Soru5: Abant ve Yedigöller civarında market ya da balık malzemesi satan yerler var mıdır? Yoksa herşeyi burdan mı alıp gitmeliyiz? Soru6: Çamura çok batar mıyız? Çizme almamız gerekir mi yanımıza? Arkadaşlar çok minnettar kalırım yardımcı olursanız. Gerçekten detayı çok olan bir iş bu balık seyahatleri .
Gölköy kampa uygun değil, tuvalet vs. yok. Kıyısı da genelde çamurlu. Diğer taraflar nasıl bilemiyorum.
Selam Gölköy dışında hepsine defalarca giden biri olarak öncelikle şunu söyleyeyim. Kalacak yer olarak Abant göl kenarında 2 tane otel var. Şu anda arap sezonu ve fiyatlar aklının alamayacağı kadar tavan yapmış durumdadır. Balık için gideceksen en son avımda Abant'ta tam techizatla 24 saat boyunca bir vuruş alamadım. Alabalık için canlı bazı yemlerle avlanmak yasak ancak sahteyle de tutmak imkansıza yakın. Kalacak yer olarak ben gitmedim ancak bir çok arkadaşımın tavsiye ettiği abant yolunda petro club diye bir otel var fiyatları diğerlerine kıyasla çok çok uygun ve aile için ideal diye biliyorum. Yedigöllerin doğası ve güzelliği tartışılmazdır eşinle görmeni kesinlikle öneririm. Ancak orada orman bakanlığının bungalowları olsada yer bulamıyorsun ve ekmek su vs.. alışveriş imkanın yok. Balık olayı maalesef oradada aynı. Güzellikleri göreyim keyifli bir tatil geçireyim arada bir şansımı denerim diyorsan bolu merkezde yada benim bahsettiğim otelde kalıp sabah alışverişiyle günü birlik hepsini gezmen daha mantıklı olur. Yine de kalacak yer için yedigöllerin ve bahsettiğim otelin numarası internette olması lazım. Başka takıldığın bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım...
Furkan Bey teşekkür ederim. Fatih Hocam çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler de çok işime yarayacak şayet gidersem. Yalnız çıldıracağım ben. Nereye gitmeye niyetlensem balık bulunmaması sorunuyla karşılaşıyorum. Araştırmadığım yer kalmadı. Memlekette balık yok sanırım. Aracım var, zamanım var, bana yetecek kadar param da var ama gidecek bir yer bulamadım doğru dürüst. Siz olsanız nereye giderdiniz hocam?
Maleesef şuraya git diyemiyorum çünkü tatlı su avı bence her zaman kısmet işi. Eğer önceliğim balayı diyorsan benim tavsiyem kesinlikle yedigöller, senede en az 3 kere gittiğim bir yerdir. Burada yanlış bir bilgi vermeyim ama benim hemen hemen hiç bir tatlı su avımda canlı yem tarzım olmadığı için alabalıkta solucanın yasak olup olmadığını bilmiyorum. Şayet değilse Sabah çok erken gidip gerek yolculuk, gerekse orada geçireceğin zaman açısından yedigöllerde şansını dene derim. İstanbul'dan geleceksen solucanını önceden tedarik eder yola çıkarsın boluda gişelerden çıkıp merkezde piknik mangal alışverişini yaparsın. Sabahları fırınlarında muhteşem ekmek oluyor. Oradan tabelalarla 40 km civarında dağa tırmanıyorsun. Çok zahmetli ve kötü bir yolu var ancak gerek tırmandıkça güzelleşen manzara, gerekse yedigölleri gördüğünde bana hak verirsin. Çamur falanda yok orman içi ve göller birbiriyle dip dibe desem yeridir. Seçim senin...
Fatih Hocam çok teşekkürler. Biz gidiyoruz sanırım Bolu'ya . O manzarada balık tutamasam bile, olta sallamak müthiş keyifli olacaktır eminim . Yine de mangalımı, kömürümü götürüyorum yanımda. Ordaki muhtelif tesislerden alabalık satın alabiliyormuşuz diye duydum. En kötü ihtimal satın alıp pişiririz. Bu arada mangal yasak değildir , değil mi? Hocam bir de ben Google Earth'den keşfetmeye çalışıyorum da bu alanı, Yedigöller Milli Parkı diye geçen alanda hiç göl yok . Bu göller tam olarak nerde konumlanmış?
Hocam bir de bu göllerde Alabalık haricinde hangi balıklar bulunuyor? Ot sazanı , sarı balık vs. bulunduğunu duydum. Bunları ne tür oltalarla yakalamalı? Dip oltası mı yoksa şamandıralı olta mı iş yapar?
Talha Bey, Ağva'da bir kaç kere bulundum ancak balıkçılık açısından pek parlak bir yer değil . Özellikle tatlı su avcılığından bahsediyorsak. Bolca ufak kefal haricinde pek balık yok gözlemlerime göre.