Baliğa Gittik !

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

1. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    pazar sabahı 7 de büyükdere koyundan tekneyle açıldık.
    istikamet rumeli kavağı. meraya geldiğimizde tekneler güzel lüfer alıyordu. biraz yukarı çıkıp palamut ve çinekop çaparisi denedik ama sonuç alamadık. daha sonra istavrit denemelerimiz uzun süre sonuçsuz kaldı. taki sarıyer önlerine gelene kadar. burada iyi balık denk geldi ve kısmetimizi aldık.

esas konu şu ki, gırgır'lar şuursuzca avlanıyor. insan bindiği dalı göz göre göre niye keser ? 1-2 kilometrelik alanda onlarca gırgır ve istavrit kıyımı.
    adamların bir gözüde teknelerde, kazayla biri balık almaya görsün,hemen tepesindeler.
    bulduğumuz balığıda böyle kaybettik. 2 gırgır etrafımızda dönmeye başlayınca, sonardanmıdır bilmem, balık bıcak gibi kesti

aslında onlara kızmakta çözüm değil. esas buna müsade eden zihniyeti sorgulamak lazım.

buyurun avımın resimleri :(

tutulan balık 3-5 kilo istavrit.

2. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    sağolasınız paylaşım için teşekkürler.

3. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Sevgili Ercan boğazda lüferler teknelerin livarını kemiriyor istavritle niye vakit kaybettin anlamadım...:cool: :cool:
    Umarım bir sonraki sefer aradığın avı bulursun....rastgelsin...

4. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    teknede lüfer atacak takım yoktu usta, arkadaşınki keyif oltacılığı.

sahte gezdirdim biraz, onuda yemedi :rolleyes:

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    daha guzel avlar dılerım. Bakma sen gırgırlara sızın kadar balık tutamıyorlar o ağlarla daha bunlar ıyı gunler çok aç kalacaklar çokkk . 3-5 kılo istavrıte 1 km ağ döşesınler bakalım. tabıat dengeyı kurar oyle dersler verecekkı onlar bıle anlamayacaklar durumu.

6. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    Bunun üstüne birşey yazmaya gerek yok.Umarım daha güzel avlar yaparsınız.Rastgele

7. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Ercan bey pazar günümüzü biz de hanımla beraber çoğunluk kalender ve rumeli kavağı olmak üzere sarıyer civarlarında geçirdik, kalenderde başladığımız denemelerimizde sonuç alamayınca (ince takım çapari, rapala, silikonlu sıyırtma ve klasik dip oltası denemeleri) rumeli kavağı tarafına gittik. Ancak kavaktada bahsettiğim takımlarla vuruş alamayınca zevkine kefale olta attık ve 4 adet yakaladık da, ancak balık yakaladığımızı gören rumeli kavağındaki cins insanlardan biri gelip keyfimizi kaçırınca ben " Allah topunuzun cezasını versin" deyip söylene söylene tarabya tarafına geri dönmeyi uygun buldum. Burada da klasik ikili dip oltasıyla 5 adet izmarit alıp günü sonlandırdık.
    Gün boyunca dikkatimi ve beddualarımı çeken şey tarabyadan sonra sarıyere ve hatta rumeli kavağı yakınlarına kadar olan gırgır sürüsüydü; beş adet büyük gırgır (tahminimce karadenizden girmeye çalışan balığın peşindeler) resmen belli bir bölgeyi kesip geçiş imkanı tanımıyorlar sanırsın balığın kökünü kurutmaya çalışıyorlar. Ülkemdeki kendini balıkçı sananlardan bazılarının bu kadar insafsız, düşüncesiz ve terbiyesiz insanlar olduğu için utandım adeta. Umarım bu adamların yakalamak istediği balıklar bir daha ülkemiz kıyılarına uğramazlar da bu açgözlü insan müsvetteleri yakalayacak birşey bulamayınca günlerini görürler. Kişisel fikrim istanbul ve çanakkale boğazlarının giriş ve çıkışlarında bellli mesafeler dahilinde ve boğazların daraldığı noktalarda (İstanbul için rumeli kavağından yenikapıya kadar mesala) gırgırlarca yapılan avcılığın acilen yasaklanmasıdır. Eğer ciddi bir önlem alınmazsa açgözlü insanlar yüzünden bugün avladığımız (ya da avlamaya çalıştığımız)balıkları ancak resimlerde göreceğiz. Bilinçsiz avlanan tüm avcıların en kısa sürede Allah cezasını verir inşallah..

8. fish founder

fish founder Özgür

Aliço Reis,
    söyledik ve yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum,
    ayrıca unutulmamalıdır ki,tabiatın bu katliamlara karşı kurduğu ve oluşturduğu denge her zaman çok ağır bir fatura çıkarır insanoğlunun karşısına,

9. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Gırgır ağları vs bilumum tekne ağ çeşitleri sahıllere 80/100 er metre arayla kurulsun, bunlarıda denıze otomatik at çek yöntemi veya karşıdan karşıya germe yöntemi gibi bir mekanızma, balık fiyatlarınada % 800 zam yapılsın ... :cool:

Büyük bir tanker geçse adamlar caddeye çıkacak nasılsa, hiç uğraşmadan ordan atsınlar işte,

Biz amatör ve sportif balıkçılarda planör veya yamaç paraşütü ile havadan balık tutalım ... :rolleyes:

Son düzenleme: 29 Eylül 2009
  10. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Rapor için teşekkürler. Bu gırgır işinin sonu yok. Bakalım daha nekadar ağ atacaklar.

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Ercan kardeşim ,sen şimdi av raporu verdin değilmi , evet evet hemde en esaslı olanından av raporuydu , her sezon yaşanan acı tablonun son raporuydu bu verilen, herkez farklı farklı beddua ediyor bu beddualardan hiçmi birisi bunları bulmayacak.

12. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Soruyoruz soruşturuyoruz diyorlarki boğazda ağ atmak yasak ama ağ atılan(benim bildiğim ve gördüğüm paşabahce önü) yerler eğitim sahası olarak tanımlanmış yerler.

Peki anladık ve biliyoruz eğitim şart.

Fakat bir sektör vardır.Her dönem veya devamlı olarak yeni eleman ihtiyacı olur eğitim verirsin yeni elemanlara işi öğretirsin.
    Bu nasıl bir sektördürki 1 eylülde başlayıp avlanma zamanı bitinceye kadar bu alanlarda devamlı ağ atılıyor heralde eleman yetişmiyor yada elemanların olayı kavramaya kafaları basmıyor tekrar tekrar ağ atılıyor.Eğitim şart.

Ne yapsam ne etsem kendimi inandıramıyorum ve hazmedemiyorum bu olayı.Biz çubukluda 1 tane balık için saatlerce bekliyoruz adamlar gözümüzün önünde defalarca ağ atıyor.Eğitim yapıyorlar canım ne avlanması.

Gercekten bu sektörde eğitim şart ise belirli bir süre verirsin olur biter.
    1 eylülde başla kardeşim eğitim yapmaya 10 eylül veya 15 eylül son gün.Bu kadar basit.Bu tarihten sonra boğazda ağ atmak YASAKKKKKKKKKK.

Ama bu o kadar önemli bir eğitim ki aylarca sürüyor devamlı yeni eleman ihtiyacı oluyor.

Anlamıyorum anlayamıyorum.
    Sus sus nereye kadar.

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    teşekkürler ercan..:)

14. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    ticari balıkçılık ile ilgili Tebliğ 2/1 e göre Çevirme ağlarına ilişkin yasaklar MADDE 12 J bendi;
    j) İstanbul boğazında, Ahırkapı (41° 00’ 27" N - 28° 59’ 05" E) ve Kadıköy İnci burnu mendirek fenerini ( 40° 59’ 05" N - 29° 00’ 52" E) birleştiren hat ile Yeniköy vapur iskelesi (41° 07’ 01" N - 29° 04’ 18" E) ve Paşabahçe fenerini (41° 06’ 57" N - 29° 05’ 23" E) birleştiren hat arasında kalan alan içinde,

Sanırım bu koordinasyonların içinde kalıyor avlandıkları yerler. Dolayısıyla YASAK! Sahil güvenliğe haber vermek gerekiyor.

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    emre yasak bölgeye giriyormu bilmem ama, zaten büyükdere koyunda sahil güvenlik merkezi var. hemen önünde avlanıyorlar. yani neredeyse içi içeler.

16. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Bu konuda da girişimlerim olacak ama sonuçta bunu söylemekten bıkıyoruz:
    Bu işler devletin görevi!!!
    Biz ancak elimizde sopa ya da sağlam bir tekne(gemi!) ile bunları kovalayabiliriz.

Ben şahsen sahil güvenlik ve tarım bakanlığı ile görüşeceğim.

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

18. karam66

karam66 bulent

Favori Kamış:
    surf 4200 carbon
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    zargana
    2009 da marmara bölgesi yani tekirdağ //kumbağ kıyıdan olta ile balik tutmaya giddik tam 5 sefer ve bir geçede kaldik sonuç sifir neler denemedikki ve dedik artik marmara ölüyor :( üzgün döndük hep ben başka bir şey diyemiyorum yorum sizin arkadaşlar ......

19. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Ercan abi bir keresinde sikayet etmek gafletinde bulunmustuk.
    Gaflet diyorum cünkü fıkra gibi bir seydi ve konu gırgır değil troldu.Çatladıkapınn onunde adam trol atıyor sahil guvenlik plakasına kadar herseyi soruyor.yedi cettini sayıyorsun telefondaki adamın soylediği laf ise
    ''-eee adam orda trol atıyor şimdi size balık gelmiyormu?'' Benim bildiğim tek birsey var oda bu gırgır veya trol veya herneyse yapılan hersey devletin bilgisinde yapılıyor.Düzeltiyorum şikayet mercihinde bulunan insanların göz yummaları sebebiyle yapılıyor.Herseyde odugu gibi rüşvetini veriyorsun onlarda sana yol veriyor....