balığı balık teline nası ve nersinden takmalıyım ?

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında onman tarafından paylaşıldı.

1. onman

onman uğur

Favori Kamış:
    60 cm mares tekuclu zıpkın
    slm öncelikle yeniyim ve bi yardım lütfen zıpkınla vurduğum balıgı tele neresinden takmalıyım en uygun nerden takılır ?

2. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Ben zıpkıncı değilim ,aslında balıkçıda sayılmam ama ,balığın yüzgecinden sokup,ağzından çıkarttıklarını görmüştüm ;)

3. murana

murana pamir

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    selamlar

balığın soluncasından sok ağzından cıkar en sağlam bu sekilde , telide dalış kemerine takmanın onerim ama kaya altlarına bakarken sığ yerlerden gecerken dikkat et tel sağa sola takılmasın , hele dalış sırasında takılırsa panikte yapabilirisin ama en kolay oyle taşınıyor

4. onman

onman uğur

Favori Kamış:
    60 cm mares tekuclu zıpkın
    yorum larınız icin teşeşek kürler dikat etmeye calışırım herkese rasgele

5. tuncaydemirhan

tuncaydemirhan TUNCAY DEMİRHAN

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    98 CM 6,5 kg TURNA - 3.5 KG ÇİPURA - 2.5 KG SARGOZ
    ya ben zıpkının deldiği yerden takıyorum yanlışmı oluyo acaba

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    alt çenesinin ortasından geçirir ağzından çıkarırsın balığın en sağlam yeri çene kemiğidir hem balığın kulağı parçalanmaz hemde seni yüzerken rahatsız etmez

7. eşkina

eşkina

Ağız ve solungaç arasından geçirme olabilir ama dalışlarda suyun tutmasından dolayı yırtılma olabiliyor ve balık siz farkında olmadan kurtulabiliyor ki bu durum çok can sıkıcı.

En sağlamı balık şişini veya telini balığın solungaç yanağının üstünden bastırarak karşı taraftan çıkarmak.

8. Vurduğunuz balıkların Kösteğe takılmasının en uygun yolu solungacından geçirip ağzından çıkartmaktır..Hatta tüm balıklaru aynı taraftaki yanaktan takarsanız küçük kösteğe daha fazla balık takar hemde yüzerken balıkların direnç oluşturmalarını minimuma imndirmiş olursunuz;)

9. eşkina

eşkina

Erdal bey merhaba,
    özellikle kefal ve sivriburun gibi balıkların ağız solungaç arası zayıf olduğundan ip veya tel yırtabiliyor o yüzden şişi yanaktan karşıya geçirme konusunu tecrübeme binaen naçizane belirttim. Alttaki fotoğraftaki gibi bir iri sivriburunu önceki yıllarda yırtılma sonucu kaybetmiştim ama bahsettiğim yöntem sağlam sonuç veriyor hem balıklar düzgün ve sıkı bir şekilde belde duruyor;) .Yazdığınız köstek konusunu anlayamadım.

Balık şişinin yanaktan karşıya geçirilmesi

10. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    solungaçtan ağıza,fakat tel diil, ip yada misina dizgi kullanmanı öneririm,bu suda çapariz olma riskini azaltır. daj sağlıcakla:eek:

11. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Cevap yazıcam, adım caniye çıkacak, en iyisi susmak.

Zaten benim body Emrah hep der. Olm bizide ölünce kafadan bıçaklıycaklar, gözlerimizdenden tel sokacaklar, en son olarakta köz üzerinde yürüyerek ölücez :D :D

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hadi yav sizi cidden o şekildemi asacaklar:( :p :p
    desene ben yırttım sadece sırtımdan iğne geçirip zebanilere yem yapacaklar:D :D

13. Solungacından geçirilmiş ve ağzından çıkarılmış bir köstekten (köstek:Vurulan balıkların takıldığı tel yada ipli düzenek) balığın kaçması imkansızdır..Balığın yanağının solungaç ile ağız arası yırtılması gerekirki kaçabilsin..Yanaktan takıldığında yırtılması gereken mesafe yarı yarıya düşeceğinden kaybedilmesi çok daha kolaylaşır.;)

Ben 14 yıl boyunca gerek ip gerek tel köstekte bu yöntemi kullandım ve tek bir balıkdahi kaybetmedim:) Son 5 yıldırda zıpkınla balık avlamıyorum.

14. Balıkadam37

Balıkadam37 Osman KARAKAŞ

Favori Kamış:
    Cormoran ve D.A.M kamış ve makinaları kullanıyorum sağlam ve kaliteliler.Zıpkında ise free-sub 110
    En İyi Avı:
    58-60 kg arasın da yayın avladık.
    15 yıldır zıpkınla avcılık yapıyorum dünyadaki en zevkli ve insanı en fazla dinlendiren (beyin yorgunlığu olarak)spor budur galiba
    Ben genelde Kefal (Nataşa kefali ) gözünün hemen arka kısmından geçiririm Yani bi gözünden sokup öbür tarafından çıkarırım.(bu balığın göz şeklini bozman)Balığı vurduğun yerden takmak yanlışbir uygulamadır balığı kaybede bilirsiniz .vurulanbalık 3 kilonun üzerinde ise balık ilk 3-4 sn şoka girer hemen solungacının altından yakala ve şişi iki gözünün ortasının 1 cm gerisine sapla bu balığı ölüdürecektir.yahut zıpkın iyi yerinden vurmuş ise kayığa kadar zıpkından çakarma yoksa büyük balık elinden gidiverir.

15. erimozel

erimozel Erim Özel

Favori Kamış:
    Apnea powerpoint 75 ve bi dolu olta
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kg
    Solungacın içinden geçirip ağzından çıkarıyorum sağlam oluyor kaçamıyor

16. DELİ YÜREK

DELİ YÜREK

Favori Kamış:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    3 kilo levrek,kefal
    Baliğin Vurulan Yerinden Takilmasi Bence Doğru Değil çünki Vurduğun Yer özellikle Karin Bölgesi Ise Balik çirpinarak Yirttira Biliyoren Garanti özlerinden Takmak Selamlar