slm öncelikle yeniyim ve bi yardım lütfen zıpkınla vurduğum balıgı tele neresinden takmalıyım en uygun nerden takılır ?
Ben zıpkıncı değilim ,aslında balıkçıda sayılmam ama ,balığın yüzgecinden sokup,ağzından çıkarttıklarını görmüştüm
selamlar balığın soluncasından sok ağzından cıkar en sağlam bu sekilde , telide dalış kemerine takmanın onerim ama kaya altlarına bakarken sığ yerlerden gecerken dikkat et tel sağa sola takılmasın , hele dalış sırasında takılırsa panikte yapabilirisin ama en kolay oyle taşınıyor
alt çenesinin ortasından geçirir ağzından çıkarırsın balığın en sağlam yeri çene kemiğidir hem balığın kulağı parçalanmaz hemde seni yüzerken rahatsız etmez
Ağız ve solungaç arasından geçirme olabilir ama dalışlarda suyun tutmasından dolayı yırtılma olabiliyor ve balık siz farkında olmadan kurtulabiliyor ki bu durum çok can sıkıcı. En sağlamı balık şişini veya telini balığın solungaç yanağının üstünden bastırarak karşı taraftan çıkarmak.
Vurduğunuz balıkların Kösteğe takılmasının en uygun yolu solungacından geçirip ağzından çıkartmaktır..Hatta tüm balıklaru aynı taraftaki yanaktan takarsanız küçük kösteğe daha fazla balık takar hemde yüzerken balıkların direnç oluşturmalarını minimuma imndirmiş olursunuz
Erdal bey merhaba, özellikle kefal ve sivriburun gibi balıkların ağız solungaç arası zayıf olduğundan ip veya tel yırtabiliyor o yüzden şişi yanaktan karşıya geçirme konusunu tecrübeme binaen naçizane belirttim. Alttaki fotoğraftaki gibi bir iri sivriburunu önceki yıllarda yırtılma sonucu kaybetmiştim ama bahsettiğim yöntem sağlam sonuç veriyor hem balıklar düzgün ve sıkı bir şekilde belde duruyor .Yazdığınız köstek konusunu anlayamadım. Balık şişinin yanaktan karşıya geçirilmesi
solungaçtan ağıza,fakat tel diil, ip yada misina dizgi kullanmanı öneririm,bu suda çapariz olma riskini azaltır. daj sağlıcakla
Cevap yazıcam, adım caniye çıkacak, en iyisi susmak. Zaten benim body Emrah hep der. Olm bizide ölünce kafadan bıçaklıycaklar, gözlerimizdenden tel sokacaklar, en son olarakta köz üzerinde yürüyerek ölücez
hadi yav sizi cidden o şekildemi asacaklar desene ben yırttım sadece sırtımdan iğne geçirip zebanilere yem yapacaklar
Solungacından geçirilmiş ve ağzından çıkarılmış bir köstekten (köstek:Vurulan balıkların takıldığı tel yada ipli düzenek) balığın kaçması imkansızdır..Balığın yanağının solungaç ile ağız arası yırtılması gerekirki kaçabilsin..Yanaktan takıldığında yırtılması gereken mesafe yarı yarıya düşeceğinden kaybedilmesi çok daha kolaylaşır. Ben 14 yıl boyunca gerek ip gerek tel köstekte bu yöntemi kullandım ve tek bir balıkdahi kaybetmedim Son 5 yıldırda zıpkınla balık avlamıyorum.
15 yıldır zıpkınla avcılık yapıyorum dünyadaki en zevkli ve insanı en fazla dinlendiren (beyin yorgunlığu olarak)spor budur galiba Ben genelde Kefal (Nataşa kefali ) gözünün hemen arka kısmından geçiririm Yani bi gözünden sokup öbür tarafından çıkarırım.(bu balığın göz şeklini bozman)Balığı vurduğun yerden takmak yanlışbir uygulamadır balığı kaybede bilirsiniz .vurulanbalık 3 kilonun üzerinde ise balık ilk 3-4 sn şoka girer hemen solungacının altından yakala ve şişi iki gözünün ortasının 1 cm gerisine sapla bu balığı ölüdürecektir.yahut zıpkın iyi yerinden vurmuş ise kayığa kadar zıpkından çakarma yoksa büyük balık elinden gidiverir.
Baliğin Vurulan Yerinden Takilmasi Bence Doğru Değil çünki Vurduğun Yer özellikle Karin Bölgesi Ise Balik çirpinarak Yirttira Biliyoren Garanti özlerinden Takmak Selamlar