Merhaba arkadaşlar, Kanlıca tarafında avlanmaya başlayan amatör bir balıkçıyım. Geçen gün istavrit tutarken oradaki ustalardan daha az istavrit tuttuğumu farkettim. Aralarından birisi oltayı iyi yere attığımı ama balığı çekerken düşürdüğümü söyledi. Peki ben balığı düşürmemek için nasıl çekmeliyim ? Bir de forumda gezerken bazı kavramlar görüyorum. Kafa atmak,kafasını vermek gibi kavramlar balığı çekerken kullanılıyor. Bunları biraz açabilir misiniz ? Evet doğru yem,doğru kamış,doğru misina,doğru makina,doğru atış önemli ama balığı çekme konusunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.
selam kerem, kafa atmak gibi terimler iri ve genelde yemli ve sahte ile avlanilan baliklar için kullanilir. uzak atis çapari ile istavrit avinda kafa atsa da pek anlasilmaz. bu baligi dokuyorsun muhabbeti benim de basimdan geçmisti yeni donemlerimde. aynen ben de senin belirttigin gozlemleri yapmistim herkez 6-7 çekiyor ben 2-3 çekiyorum. 50 yaslarinda bir abi geldi delikanli iyi savuruyorsun da baligi dokuyorsun dedi. doldurmaya çalisiyorum amca diye cevap verdim :d guldu yok dedi uzak atis iri istavrit ariyorsan dibi bulunca misinanin boslugunu alip 3-4 kez kamisin ucunu havaya dik indirirken sar tekrar kamisi havaya dik ( tasma veya fule denir ) sonra kamisi oynatmadan ne yavas ne hizli orta tempoda çek. soylendigi gibi bende denedim ve zaman içinde çapariler dolu gelmeye basladi.
kerem bende kanlıcada avlanırım balığı çekerken düşürüyo olabilirsin fakat önce balığı aldığını hissetmen çok önemli ,bazı arkadaşlar ileriye atıyor kıyıya kadar oltasıyla oynaya oynaya geliyor haliyle uzakta aldığı balığı gelirken döküyor kanlıca için şunu söyleyebilirim genelde balık ilerde olur kurşun 140,150 ister çapariyi diplemen lazım bazı günler oltayı attıktan sonra yürümek gerekir balığı ilerden aldın aldın daha sonra fazla oyalanmadan kamışı misinanın geliş yönüne doğru denize doğru eyersin oltanı fazla sağa sola sallamadan yani titretmeden çek
ben geçenlerde 1 palamut aldım 2,5 aydır burası çok güzel balık verdi çinekop istavrit palamut alabilirsin,ama bu aralar pek tadı yok artık gidicen kısmetini denicen ama güzel bereketli yerdir herzaman yoklamakta fayda var.