Hazır balık av sezonu acılmısken sardalya,hamsi,kolyoz,uskumru türü balıkları un yerine tarhanaya bulayıp pişirmeyi bir deneyin..En azından 1-2 tanesini öyle deniyin hoşunuza giderse diğerlerinide öyle pişirebilirsiniz.
tarhana acılımı olacak normalmi hay sen çok yaşa emi balık çorbası tarhanalı ama denicem bakalım ( tür farkediyomu )
arkadaşlarlar mısır unu diye yanlışlıkla tarhanayla pişirmişler yemişler bakmışlar bi gariplik var pul biber felan ... nerden çıktı diye bi bakmışlarki tarhanayla 4 kilo balık yemişler güzelmiş
aynen öyle burak unsuzluktan zamanında ben baraja balığa gittimi 3gün bazen 5 gün dönmezdim sazan avındada hamur kullanmazdım bu sebepten dolayıdırki avlağımızda (gümemde) un bulunmazdı sadece yanımızda çorbalık olurdu bunun sebebide kışın sabah göl kenarında uyanınca sıcak çorba çok güzel gidiyor balık pişireceğimiz zamanda bu çorbalıklardan kullanırdık ama tatlı su balıklarında gerçekten çok güzel oluyor sadece çorbalık yetiyor ekstradan baharata ve bilimum sarmısak ve soğana gerek kalmıyor sadece çorbalığa bulayıp atıyorsun tavaya
...yiyoruz ama degişik tatları denemek lazım bak tarhana yememiş ustalar var aramızda.herkesin damak tadı farklı tabi.ayrıca insan yokluktan neler keşfediyor.tarhanalı balık bende denicem
hazır işkembe çorbasıylada denemek lazım balığada işkembeyede bayılırım ikisi bi arada kötü olmaz heralde