Baliği Ziyan Etme!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında Tarzan tarafından paylaşıldı.

1. Tarzan

Tarzan Erman

NTV yavru balıklara sahip çıkıyor... NTV lüfere, hamsiye, tekire, mezgite ve denizin bütün canlılarına sahip çıkıyor, “yavru balıklar avlanmasın” diyor, “Balığı Ziyan Etme” çağrısında bulunuyor.

NTV, 14 Mart’ta başlayan yeni sosyal sorumluluk projesinde yavru balık avlanmaması, alınmaması ve satılmaması için seferberlik çağrısı yaparken, özel yayınlarıyla bilinçlendirme kampanyası yürütecek. Projeye Greenpeace, Fikir Sahibi Damaklar ve Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği de destek verecek.

Yaklaşık bir ay sürmesi planlanan bu sosyal sorumluluk kampanyası, “Balığın olmadığı bir dünya düşünün” diyen çarpıcı, sarsıcı, rahatsız edici gerçekleri gözönüne seren “Deniz Bitti” (The End of The Line) belgeseli ile sona erecek.

14 Mart’ta başlayacak kampanya sürecinde Vedat Milör “Tadı Damağımda”da balık keyfinden önce, yediği balığı ölçecek. Gülay Afşar, Haftasonu programında bilinçli balık keyfi yapmanın yollarını araştıracak ve konuklarıyla konuşacak. Milgün Cabas ile Herşey’de, Banu Güven Artı’da konunun muhataplarını konuk edecek.

Yayın aralarında girecek mesajlarla gün boyu kampanya ekranda devam edecek. “Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da yok” ve “Denizler, Kayıklar, Mutfaklar Lüfere Hasret Kalmasın” gibi bilgi klipleri, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ethem Özgüven’in hazırladığı “Küçük Balıkçının Öyküsü”, Greenpeace belgesellerinden derlemeler, denizsever ünlülerle hazırlanmış özel klipler bir ay boyunca NTV ekranında olacak. Mesajlarıyla ekrana gelecek ünlüler arasında Cem Davran, Altan Erkekli, Emre Karayel, Bade İşçil, Kenan Ece, Güven Kıraç, Şebnem Bozoklu gibi isimler yer alacak.

‘YOLUN SONU’ KARANLIK
    Bir aylık maraton özel bir yayınla bitirilecek. Özel yayının en önemli ayaklarının biri ise “Balığın olmadığı bir dünya düşünün” diyen çarpıcı, sarsıcı, rahatsız edici gerçekleri göz önüne seren “Deniz Bitti” (The End of the Line) belgesel filmi ekrana gelecek. Filmin tartışmaya açtığı en etkileyici soru şüphesiz “Peki bu kadar balık nereye gitti?” sorusu. Cevabı ise çok sarsıcı: “Biz hepsini yedik!”

http://www.ntvmsnbc.com/id/25191528/#storyContinued

Bu umutlandırıcı haberlerden sonra amatör balıkçılara NTV yi desteklemek düşüyor. Ben şahsım olarak bu yollarda yapılan bütün hareketlerin arkasındayım. Ulusal bir kanalda işin bu denli ciddiye alınması çok sevindirici. NTV yi duyarlılığından dolayı takdir ve tebrik ediyorum. Bundan sonra gözümüz NTV de.

2. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    gayet yerinde bir niyet ve çalışma olur elbette emegi gecen herkesi tebrik ederim bide bu işte emegi olanlara birer birer mail atıp ayrıca mı destek versek ne dersiniz

3. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    ne olursa olsun yurdumun insanin %80i bunları kaale almıyorki zaten... ne yapılırsa boş bana göre... sadece bunları denetleyen ve buyuk para cezalar kesilince belki insanlarımız değişecektir... tabiki bu yapılan cagrılar nede olsa desteklemeleri sevindirici bi haberdir...

4. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Görüşünüze aynen katılıyorum ve hemen NTV'ye bir teşekkür maili atıyorum.
    İsteyen herkes mail atsın programın seyredildiği ve desteklendiği kanal yönetimi tarafından daha iyi anlaşılır. Aynı zamanda gelecek programlarda daha geniş yer bulur.

5. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Bu şekilde düşünmenize üzüldüm açıkcası.
    Ne demişler bir elin nesi var,
    İki elin sesi var.

Umutsuzluğa kapılmayın elbette bunların sonu gelecek, tabi bizim gibi duyarlı insanların seslerini duyurduklarında bu katliamın sonu daha çabuk gelecek. Tahmin ediyorumki ben bu satırları yazarken siz mailinizi yollamışsınızdır bile. Şimdiden teşekkürler katılımınız için. Rastgelsin.

6. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Güzel girişimler bunlar tebrik ve destek gerekir lakin;
    Bu tür uygulamaya konan girişimler işi ticari yapanların ne hoşuna gider ne de hiç mi hiç umurlarında olmaz güler geçerler..
    Çok karamsar değilim ama İnsanımızın fıtratında yok maalesef gelecek nesilleri de hesaba katmak ve itidalli olmak..
    Biz değil miyiz ''demir tavında dövülür'' diyen..
    Ve biz değil miyiz '' Bana dokunamayan yılan bin yaşasın diyen''
    kaçımız sahil güvenliği kaç kere aradı arkadaşlar..???
    bişeyleri tetikleme anlamında faydalı olabilir fakat çokta bişey beklemiyorum açıkçası..
    İş yasa koyucu ve koruyucular da başlıyor ve bitiyor..
    Neden Avrupada yasağı delenin anasından emdiği süt burnundan getirilirken bizde komik miktarlar var ceza adı altında..
    ya da neden cezanın yüksek oldugu durumlarda bile kanun bekçileri bu kadar işgüzar ve denetimden uzak..
    Ağzımıza çalınan bir parmak baldır bu bence başkaca bir şey ifade etmiyor..
    kanun teklifimi sunuldu mecliste..??
    Yada denizcilik ,balıkçılıkla ilgili bir bakanlıkmı kurulmaya çalışılıyor..? HAYIR..!!
    Vedat Milorla olacak işmidir bu yani..
    yazık yaa..
    vallahide yazık billahide yazık..

7. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bakın istanbulda kıyıdan balık avcılıgı yapan insanların kacı bılınclı avlanıyor... ne olursa olsun kovaya atiim ve eve gotureyım derdinde... uskudar sahılınde sordum kracelerı neden tutuyorsun evemı goturceksın diye bana dedıkı tavada cok lezzetlı oluyor... gelde bu ınsanlara bılınclı avlanmayı ogret...

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İnsanımız ne kadar da karamsar olmuş.

Önce bu karamsarlığı yıkmak, insanlara ümit vermek gerek.

Avrupa'da Amerika'da izinsiz bir olta atamazsın, neden? çünkü görevli görmezse vatandaş görür, haber verir, ilgililer bununla ilgilenir.

Bizde ise ne görevli ilgilenir ne de vatandaş.

Şimdi biz vatandaş ayağında üzerimize düşeni yapalım bakalım ne olacak?

NTV'nin yayını, o katliamı yapanları caydırmak için değil, katliama seyirci kalan otoriteyi uyandırmak için, otorite uyanmıyorsa, o minik balıkları yiyen vatandaşı düşündürmek için.

Halkın , birliğin gücü, kırk yıllık hegemonyaları yıkıyor, görmüyor musunuz?

Siz kendinize güvenmez, bir şey yapmak için çalışmazsanız, hiçbir şey kendiliğinden olmaz.

Geçen yıl 15 Nisan'da başlayacak av yasağını geri bırakmak için çalışmışlardı, bizler de ertelenmesin demiştik, imzalar toplandı, yazılar, dilekçeler çığ gibi büyüdü ve yasağı erteleyemediler.

Şimdi de konunun doğrudan muhatapları, tarafı olan bizler, yine e-postalarla, yazılı dilekçelerle bimer'e, Akparti başta olmak üzere siyasi partilere, TV ve gazetelere, özellikle de konuyla ilgilenen yazarlara derdimizi bir daha anlatalım bakalım neler olacak.

Buyurun benim dilekçem, herkes kendine göre yazabilir, ama mutlaka yazmalıdır.

Sayın yetkili

Geçen yıl, tebliğe göre avcılığı yasak olan istavrit yavrusu(kıraça)nun aşırı ölçüde avlanması sonucunda bu yıl istavritin kg.nın 25 TL.ye kadar çıktığı malumdur.
    Şu anda Marmara Denizinde kıraça avcılığı bütün hızıyla devam etmekte, tebliğde 13 cm. asgari boy denilmesine rağmen 7-8-10 cm.lik istavrit yavruları İstanbul balık halinde hiçbir denetime uğramadan alenen satılmaktadır.
    Kaçak avcılığa karşı kendilerine görev yüklenen devletin güvenlik güçleri ise son derecede yetersiz kalmaktadır.
    Yeterli olsalardı, boğazda trollar cirit atamaz, amatör, kıyıdan 10 kg-20 kg kıraça tutup satamaz, balıkhalinde gırgırların getirdiği yavru balıkların satışına izin verilmezdi.
    Basından da izlediğiniz gibi devletten umudunu kesen duyarlı insanlar, tüketicilerin sağduyusuna başvurup yavru balıkların satın alınmamasını öğütlüyorlar.
    Biz, sürdürülebilir balıkçılığın, balıkçıların ekmek kapısı ve tüketicilerin temel gıda ihtiyacını karşılama anlamına geldiğini bilen duyarlı vatandaşlar olarak halen devam eden yavru balık katliamının bir nebze de olsa önlenmesi açısından balık avlama sezonunun 15 Nisan yerine 1 Nisan'da sona erdirilmesini diliyoruz.
    Sezonun uzatılması taleplerinin kabul edilmesinin ise bunu isteyenler başta olmak üzere bütün balıkçı camiası için felaket olacağını, halkın da gelecek yıl istavriti belki 50TL.ye yiyebileceğini belki de hiç bulamayacağını ifade etmek istiyoruz.

İsteklerimizin dikkate alınacağı umuduyla saygılar sunarız.

9. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Soylediklerinize %100 katiliyorum.Buna birseyler eklemek gerekirse

Aslinda bizim millet olarak kurallara bir gicigimiz var biz kural nedir biliriz fakat onu ezeriz gormezden geliriz.Avrupayla aramizdaki en buyuk fark bu.En buyuk fark.Bizde kural kanun yasa yokmu?Elbette var-Belki bazisi yetersiz ama var-ama kurala uyan insan yok!Avrupadaki yasalari takibin otokontrolu boyle saglanmistir.Ve bu zamanla zaten yurttaslik bilincini gelistirmistir.Bir avupali kirmizi isikta gecmez yada yaya gecidi uzerinde durmaz neden? Cunku heryerde kameralar var ve gecip gitse dahi cezanin eve gelecegini bilir ve buda zamanla insanlarin kurallara uyarak bir hayat yasamalarini saglamistir.Fakat bizde maalesef kural var kontrol yok!Kontrol olmayincada isteyen istedigini yapiyor.Sadece balikcilik konusunda degil her konuda ulkemizin cok saglam bir denetim mekanizmasi kurmasi lazim.Cok zor ama bu belki birkac kusak sonra saglanabilir.

Rastgele

10. muratbodrum

muratbodrum MURAT

kesinlikle ntv yi tebrik ediyor ve destekliyorum.:cool:
    belki oy derdine düşmüş siyasetçilerimizinde dikkatlerini çekmeyi başarırlarda bir adımda onlardan gelir.:mad:

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Gerçekten çok güzel bir haber. Buradan NTV kanal yönetimini ve bu programda emeği geçen hekezi kutluyorum. Bence 1 ay çok kısa bir üsre 1 ay dediğimiz süreç haftada 1 gün yapılacak program.ayda 4 gün yapr bence bu program desteklenmeli ve konusu ksıtlı kalmamalı sadece balılar bitti gitti avlanmayalım yapmıyalım şu balıkları alın bulakıları yemeyin diyecekse hepsini zaten buradansenelerdir söylüyoruz.4 günde onlar söylese pekbişey değişmez ama tüm amatör avcılar oalrak progra tam destek verip ve program yönetimide içeriği genişletirse çok güzelbir denizcilik programı olur . Yoksa vasıtın üstüne çıkmaz. Denizle her ili tanıştırmalıki balığın değerini ve güzelliğini anlasın.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Arkadaşlar sevgili Mahir Reis abimizin kaleme aldığı dilekçe örneğini BİMER kanalıyla ilgililere iletebiliriz.:)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26787
    .

13. sonlimanist

sonlimanist vedatdemir

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    gs9 sımano
    En İyi Avı:
    yayın 13.5 kılo
    ayrıca ben bırseye daha deyınmekıstıyorum gollerımızı nasıl kurtarırız suanda havyar zamanı ve gollerden aglar cık mıyor dam bır katlıyam yapılıyor bunun onune nasıl gecerız...? ozellık le alıbeykoy barajı...!