Balığın Kulağına Kar Suyu Kaçtı ..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. kale124

kale124 dursun

http://www.trthaber.com/videolar/istanbulda-balik-bereketi-3931.html ... kim bilir kırgın bitene kadar kac cuval toplar bu bohcacılar banghead banghead

Birkaç sorum olacak ;
    1)Bu kırgın heryeri etkiler mi (mesela galatadaki balık durumunu :confused: )
    2)Kırgın kac gün sürer ?
    3)Baygın su üstüne cıkan , bohcacılardan kurtulan balıklar tekrar eski hallerine dönebilir mi yoksa ölür mü ?
    4)Çinekop- sarıkanat- lüferin bol tutuldugu bu haftalar ne zamana kadar sürer ? (oltayla)
    5)Kar yağışı balık durumunu nasıl etkiler ? Balığın yemlenme istegi daha cok mu artar yoksa kendini tok mu hisseder? hooked

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kırgın İstanbul Boğazında yaşanan bir doğa olayıdır. Kar yağışlarının ardından ender esen Gündoğusu rüzgarı eserse üstteki kar suyunu dipteki suya karıştırır ve balıkların kırılmasına neden olur. Genelde Şubat ayında olur, bu biraz erken bir kırgın. Özellikle Mart ayındaki gecikmiş kırgınlar yumurtadan yeni çıkan dip balıklarının yavrularını öldürerek daha zararlı olur.

Kırgın her yıl olmaz, olursa en fazla 3-4 gün sürer.

Kırgın bölgesel bir olaydır, dar veya geniş bir alanı kapsayabilir. Su üstüne çıkan balıklar buz dağının görünen kısmıdır. O sırada kırgın yiyen balıkların hepsi telef olur, çok azı balıkçılar tarafından toplanıp tüketime sunulabilir. Balıkları toplamak avcılık sayılmasa da ziyan olmalarını önlemek açısından doğru ve yararlı bir davranıştır.

Boğaz'da artık Nisan'a kadar çinekop-lüfer türlerinin oltayla avcılığını beklememek gerekli. Gidenler gitti, kalanlar da böyle kırılıyor. Yine kırgından kurtulanlar süratle göç edecektir.

Haliç bir istisna olabilir, oraya her zaman bir miktar balık girer ve orada kalır.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Paylasim icin tesekkurler. Ayni anda ayni haberi iceren konu acmisiz. :)

4. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    cahil insanlar ya. nasıda söylüyor hepsini topluyoruz diye.Allah nası biliyorsa öyle yapsın sizi..

5. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg

iyi de toplamazlarsa zaten o balıklar telef olacakmış. yukarıdaki mesajda Aret öyle yazmış. eğer doğru ise en azından ziyan olmuyorlar

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Kırgın yemiş balığın toplanmasına söylenecek bir söz yok. Sonuçta doğa olayı.

Aret doğru söylemiş. Su yüzüne vuran balıkların yanında, Boğaz'ın orta su akıntılarına karışıp telef olan balık sayısı çok daha fazladır. Teknelerin pervanelerinde, kuşların gagalarında, ağ parçalarında telef olup gitmektedirler.

Daha da fazlası Marmara Denizinde çürüyüp gider.

Açıkçası videodaki Lüferlerden iki tanesini almış olmak isterdim. Hanımla bir ziyafet çekerdik. En son ne zaman öyle bir LÜfer yedim hatırlamıyorum cidden.

Elde kepçe dolaşmak mı lazım ne! :D

7. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    vallahi işin doğrusu en son lüferi tekne avımda uzun olta ile yakalamıştım sadece 1 lüfer onuda eşim ve cocuğa yedirmiştim ancak harika bir tat zevkin doruğu..
    vatandaş neyapsın balığın adını tadını unutmuşlar,maalesef insanlar balığa hasret hiç unutmam sene 1982 ;12 yaşında beşiktaş kaymakamlığının önüne dağ gibi lüferleri yığmışlardı herkez alıyordu cumartesileri genelde balık yapardı şimdi neredeeee..demekki surf murf hikaye esas olan kepçe

8. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    ..demekki surf murf hikaye esas olan kepçe[/QUOTE]

:laughing: hocam beni güldürdün ya Allah' ta seni güldürsün. eskiden öyleymiş gerçekten. bize ne kaldı , yarın çocuklarımıza ne kalacak acaba .çocuğumuza anlatırız bir zamanlar boğazda sabahtan akşama kadar sahte atıp 5 tane sarıkanat almıştım. hey gidi ne günlerdi o günler.. :laughing:

9. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Bu sayede yeni bir şey öğrenmiş oldum. Konuyu açan ve güzel açıklama yapan Aret,e teşekkürler.

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Lüfer mi?:confused: Sarıkanat mı?:confused: Çinekop mu?:confused: Peri masalı gibi:) Bize anlatan yok ki coktaaaan unuttuk ne olduklarını neye benzediklerini:) Çocuklarımız hic bilmicek ne yazıkki:) Torunlarımız....?idk

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...

Bilgilendirme harika:) Tesekkürler deniz ve icerisindeki canlilar hakkindaki bilgi dagarciginiza imreniyorum:) Peki bu olay pesinde oldugum nemrut balık levregi nasıl etkiler acaba? Daha dogrusu bizim kıyılarda nasıl etkiler:)

12. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana

:laughing: hocam beni güldürdün ya Allah' ta seni güldürsün. eskiden öyleymiş gerçekten. bize ne kaldı , yarın çocuklarımıza ne kalacak acaba .çocuğumuza anlatırız bir zamanlar boğazda sabahtan akşama kadar sahte atıp 5 tane sarıkanat almıştım. hey gidi ne günlerdi o günler.. :laughing:[/QUOTE]

vallahi sizi mutlu ettiysem ne mutlu bana hakikaten sürdürülebilir avcılık artık yavaş yavaş bitmekte bu av tenposu bu kıyım sürdükçe ekolojik etkileride sayarsak ortaya karamsar bir tablo çıkıyor aslında bol belgesel insanı bilinçlendiriyor,şahsen ben bu sitelerde yumuşadım ve acıma hissiyatı geldi yoksa eskiden kıraça filan falan gözünün yaşına bakmazdım.

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çağrı teşekkürler, bu olay Boğaz'a has bir durum. Dolayısı ile sizin oralarda ani ısı değişimleri ile balığın birden ölmesi gibi bir durum olmaz. Levrek avcılığında pek tecrübeli sayılmam ancak kış ayları levrek avcılarının iyi sonuç aldığı dönemlerdir diye biliyorum. Bunun nedeni de kıyılarda yaz aylarındaki kadar bol yem kalmaması ve avcının kullanacağı sahte veya canlı yeme levreğin daha fazla itibar etmesidir.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu iki kepçe arasında kararsız kaldım. Üstadlar lütfen yardım edin. :)

Shimano 8,50 metre, çeker 8,20 kg.
    Daiwa 8,80 metre, çeker 7,85 kg.

Sizce balık toplamak için hangisini almalıyım? :D

Şimdi biri böyle bir konu açarsa hiç şaşırmayacağım. :)

Balıkların telef olması aslen üzücü :( ama ne de olsa doğa olayı.

Elden birşey gelmiyor.

İstanbul'da yaşayanlara hayırlı toplamalar. :)

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    13 cm olani patlican gibi alma onu:D ima' nin 9 cm olan kepcesi var ve file delikler genis 20 cm altinida almamis olursun:D:D

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Benim sahtelerin son kullanma tarihleri gecti heralde meret gelmiyor:D gerci hava soguk diye son zamanlarda hic cikmadim ama evde bi güzel dizdim sahteleri odaya baktikca icim açılıyor:D bilgiler icin cok tesekkurler:)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: Yalnız bunlar sahte ebatları. Ben kepçe uzunlıklarını yazmıştım.

Gene aklıma getirdin moralim bozuldu. :p Çantamı her açtığımda iriliğinden ötürü ilk gözüme çarpan LC Sammy sahtem. Her gördüğümde canım sıkılıyo ava moralsiz başlıyom :rolleyes:

Çıkaracam çantamdan. :D İma Cobra 9 cm. Bi de Skimmer'ı var 11 cm. Ş..... dürtüp duruyo zaten al diye, nerden getirdin gene aklıma :D

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Açık iç iyidir, yeni sahte alımı için avcıyı motive eder. :laughing: :laughing: :laughing:

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Almam daha ne motivesi:D motive ola ola bi hal olduk:) alma sende yazik okadar verilmez( istoca girene kadar kendimi hep böyle avutuyorum):D

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Duel'le İma'm eksik bi. Bi haftadır bakıyorum. Kötü son yakında sanırsam :D