Alttaki resimdeki balığın türünü bilen yazarsa minnettar kalırım. Saygılar. http://imageshack.us/photo/my-images/405/90797590.jpg/
Zurna balığıdır bu. Akdeniz ve Ege bölgesinde olur. Akya için yem olarak kullanılır bildiğim kadarıyla.
Zargana, zurna,ıskarmoz değil. Gagası kılıçbalığının tersi. Palaska ve kayış balığı da değil. Çok merak ettim doğrusu. Ayrıca gagası kınalı.
burda kimisi zurna diyor,kimisi ibikli diyor,kimisi benekli diyor,bu balıkda göçebe balığı,sonradan gelen bir balık,biz bu balığı ekmekle tutuyoruz burda,yakında başlar belkide vardır hiç denemedim
kadir abi didekli diye biliyorum ben bu balığı ama yanıçla tutuluyor ben bi kaç kez larada ve konyaaltında top tek iğneyle yakalamıştım acaba şuan nerelerde deneyebilirim yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ederim
inanırmısınız 8 10 kez yakaladım hiç yemek nasip olmadı kışın bir ara videosunu çekecektim,ertesi günlerde deniz patlayınca balık kayboldu balığın takıldığı bölgeler, genellikle kayalık bölgeler de tuttum ben bu balığı, su yüzeyine yakın kayalıklar ve o kayalıkların etrafı, yumurta top, 1.5mt veya üzeri misina 20 25 lik olur, ucuna 2 iğne,çatal şeklinde olması gerekiyor,biri diğerinden 2 3cm uzun olsun,10cm bir köstek diyelim,2ci köstek 13cm olsun,zaten iğnenin birini ana bedene bağlıyoruz,diğer kösteğide ana bedene,,iğnelerin arkasına minik batmıyan süngerlerden bağlayın,küçük olsun,çocuk aspirini büyüklüğünde kafi ve siyah çapraz iğne,balığın ağzı geniş olmadığından küçük iğne tercih edin,ekmeği hamur yapmayın,açmış çiçek misali,sadece sap kısmına gelen kısmı 2 parmağınız arasında hafifce ovalayınki ekmek iğnenin sapına tutunsun,işlem bu,