Balık ağları fırtınadan kıyılara sarılıyor

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında fisher33 tarafından paylaşıldı.

1. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Balıkları öldürüyor.sadece TIRIVİRİ değil..Bu kadr kıyıya ve dere ağızlarına ağ sermek serbestmi?

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Hatırladığım kadarıyla ticari balıkçıların dere ağızlarına 250 metre mesafeye kadar ağ bırakmaları yasak. Kıyıya vuran ağlara ben de çok şahit oldum. Çoğunlukla dibe takılıp zamanla parçalanan ağlardır.

3. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Selam kıyıda avla ceviri yapan vede zıpkıncı sokan varsa alo de sahil güvenliğe,ilgilenirler.TAM YAVRU ZAMANI sevabına

4. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    slm hemşo

Selam kıyıda avla ceviri yapan vede zıpkıncı sokan varsa alo de sahil güvenliğe,ilgilenirler.TAM YAVRU ZAMANI sevabına

5. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Sahil Güvenliğimi arayalım :D
    Gülüyorum.
    Sebebi ben güzelbahçe balıkcı limanınından son zamanlarda avlanıyorum aynı limanda sahil güvenliğinde şubesi var ve oraya tam 5 kez gittim en son dün akşam her seferinde kıyıya 50 ila 100 metre mesafede ağ var ve bunu sahil güvenlik zaten görüyor.....Ya bu iş serbest yada bizim bilmediğimiz başka sebep var.Bize avlanabilmek için amatör balık avı kartı çıkartırıyolar ama balıkcılar kurallara uymuyor.Tutacağımız iki balık onun için bir sürü yol gidiyoruz zaman ve para harcıyoruz bir balık tutabilirsek kendimizi şanslı sayıyoruz ne yazıkki......

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Evet doğru tahmin ettiniz, serbest. Ticari ve amatör tebliği okumak, neyin yasak neyin serbest olduğunu öğrenmek ve ilgili kurumlara şikayet ederken donanımlı olmak sanırım daha doğru.

Bu ağ görüntüsünün Rusların fırtınada çapasından kopup, kıyılarımıza sürüklenmiş ağı olmadığını gösteren bir işaret göremedim.

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Her vesileyle yazdım.
    Aklımıza estiği veya hoşumuza giden bir şey olmadığı zaman hemen şikayet ediyoruz, ama acaba haklı mıyız diye düşünmüyoruz.
    Hiçbir yerde, kıyıya ağ atmak yasaktır diye bir kural yok.
    Kıyıdan olta atan bir kardeşimiz, oraya bir balıkçı gelip ağ atınca hemen şikayet ediyor, Sahil güvenlik de gelip bakıyor, yasadışı bir durum yok , gidiyor, bu tekrarlandıkça da (yalancı çoban misali) artık bu tip ihbarları dikkate almıyorlar.
    Bu sefer de şikayetçiler, kırk kere aradık, Sahil Güvenlik gelmedi diye yakınıyoır.
    Önce, biz tebliği iyice öğrenelim, sonra haklı olarak şikayet edelim, yine gelen bir yetkili yoksa, o zaman onu da şikayet etme hakkımız doğar.
    Önce biz haklı mıyız, ona karar verelim.

Rastgele.

8. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Lütfen Dikkat

BURADA KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN BİLGİLERİ KOYMAK FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİR ARKADAŞLAR. BEN BALIKÇILIK DERNEĞİ KURDUĞUMDA DEREMİZİN AĞZINA AĞ ATANLARLA MÜCADELEDEN YILMADIM HEM EĞİTTİM HEMDE GEREKTİĞİNDE SG DEN DESTEK ALDIM OLMADI HAL YOLU BULDUM :rolleyes: . ÇÜNKİ !

Prof.Avcılar için değişen yönetmelik.(Su Ürünleri)

================================================================================

21 Ağustos 2008 PERŞEMBE

Resmî Gazete

PROF. SU ALTI AVCILIĞINI DÜZENLEYEN SİRKÜLERE GÖRE :

YEDİNCİ BÖLÜM
    Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
    Diğer genel hükümler
    MADDE 242

(11) Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 m. yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır.

ŞİMDİ BUNU AÇIKLAMAYA GEREK YOKTUR SANIRIM. OKUMAK İSTEYENLERE :
    http://www.ozmena.com/diger-sporlar/prof-avcilar-icin-degisen-yonetmelik-su-urunleri-270127.html

9. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Cumhur arkadaşa ek olarak:
    g) Çevirme ağı: Balıkların etrafını çevirmek ve bunları ağ içerisinde hapsetmek suretiyle yakalanmalarını sağlayan istihsal vasıtasını(zıpkın)ile av yasaktır.Bunları resim vede video ile kaydedin burdanda yayınlıyalım,vede gerekli mercilere kopyalarını (C D)verelelim..İlğilenmezlerse daha üst yetkilere şikayette bulunualım arkadaşlar.

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Kim bilir ne için orda olduğu bilinmeyen bir ağ parçasından bu kadar çıkarımı nasıl yapabiliyorsunuz anlamak güç.

Nerden çıktı dere ağzına ağ sermek, Fotografın neresine bakmam lazım, bunu görmem için.
    Fotografın neresinde ağla balıkları çevirip içine zıpkınla dalanların görüntüsü var.

İnsaf

11. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Görüntü sizde varsa yayınlasanızda görsek ????

12. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Balık yok deme,azaldı deme .Varsa delilin sür ortaya.Atılmış AĞ'dan kıyılara nasıl sarıldığı gösterdim.Bir tırıviri bile yasak .Kıyılara işi bilmiyenlerin serdikleri ağlar kayalara sarılıp Bir çok büyük küçük balığın ölmesi neden oluyor.Troller,gırgırlar her fırsatta sahilde.Volecilere ne demeli.Akşamdan sabaha kadar sahilde balıkmı kaldı.Her gecen gün yenisi cıkıyor.ellerinde cihazlar.''balık mantar gibi''bir gecede cıkmıyorki..

13. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Ne yani şimdi muhtemelen deniz kıyısı gibi bir yerde bir halat kümesi gibi bir kareye bakıp, atıp tutmadım diye ben mi suçluyum.

Pazardan balık satın alıp yiyen ben ticari balıkçılığı yok mu sayacağım.
    Balıkçılık bir endüstri dalıdır. Ticari balıkçılık ta genelde oltayla yapılmaz.

14. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    yetkilelere gelinde anlatın yüz kere arıyoruz sahil güvenliği gelmiyorum