Balık Avcılığının En Önemli 10 Kuralı

Konu, 'Makaleler' kısmında karayel tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bu kuralar, iki uzman balıkçının avda birlikte zaman geçirdikleri saatler boyunca yaptıkları tartışmalar sonucunda ortaya konmuştur. Anladığım ve yorumladığım şekliyle Georges Corner’in "Ten Cardinal Rules of Fishing" makalesinin özeti;

1. Bazen anaç balıkları geri sal! Böylece yarın avlayacağın balıkların doğmasını garanti altına almış olursun
    2. Balık neredeyse oradadır ve orada avlanır! Balık senin gittiğin yerde olmak ya da senin ayağına gelmek zorunda değildir.
    3. Balık gibi düşün! Senin sevdiğin yerleri balık sevmiyor olabilir.
    4. Balık neyi yerse onu yem yap. Piknik çantandaki ıvır zıvırdan yapacağın yeme güvenme. Tembellik etme, balığa gelmeden önce gerçek balık yemi ayarla.
    5. Asla küçük balıkla yetinme! 10 tane ufak balık yakalayacağına bir tane adam gibi balık yakala.
    6. Sabırlı ol ! Herkes hemen balık yakalasaydı denizde balık kalmazdı. Bir günde usta olunmaz.
    7. Oltanı elinde, kontrolün altında tut! Balığı kendi avlayıp kıyıya kendisi çeken olta daha icat edilmedi.
    8. Kalamayı önceden ayarla! Hayatının balığı oltana geldiğinde elinde kopmuş bir misina kalmasın.
    9. İşi öğren, işine bak, millete aldırma! Kendi oltanı getir. Başkaları seni yanıltabilir.
    10. Bazen akıllıca yalanlar söyle! Bazı sırların sana kalsın, her şeyi söylemek zorunda değilsin.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Gayet yerinde tespitler ve tecrübelerle oluşmuş kurallar gerçekten. Saol Yakup abi..

3. sinsi_olta

sinsi_olta mustafa

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    sazan_2800
    Gzl tesbitler birde acizane fikrim tırıvırı gibi soy tüketen saçma sapan av malzemeleri kullanma tabi bu kurallar yabancılara ait onlarda zaten yoktor:( biz düşünelim karakara:(

4. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    metni pek okuyamadım.
    anlayabildiğim kadarıyla tırıvırının kullanıma tabi olduğundan bahsetmişsiniz ki bu konuda ciddi mücadelemiz vardır.

Gene anladığım kadarıyla, bu tip malzemelerin kullanımının kurallarının yabancılar tarafından konduğunu ama kendilerinde bu kullanımın olmadığını söylemeye gayret etmişsiniz. Burada şunu söylemek isterim ki; birey olarak bizler, neyin doğru olduğu ve ne yapmak gerektiği konusunda yeteri kadar bilinçli olursak; bir kanun çıkmasına gerek kalmaksızın gerekli olan davranışı zaten sergileriz.

Sıkıntıda olduğumuz konu, onlar bizler meselesinden ziyade sanırım eğitimdir.

Son düzenleme: 14 Ocak 2010
  5. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Yakup hocam, kendi aramızda zaman zaman konuştuğumuz ama belki de bu kadar derli toplu ve düzgün ifade edemediğimiz tespitleri hatırlamak çok iyi oldu. Özellikle 4.tespit içerik olarak benim için bir adım öndedir.Teşekkür ederim

6. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    10. cu kurala karşıyım. elbette yabancılar için geçerli olabilir ama Türk balıkçısı dürüsttür, güvenilirdir, dost canlısıdır, tanıştırma gerekmez, yalan söylemez, doğayı sever, avını da yemini de avlağını da dostça ve dürüstçe paylaşır; hatta paylaştıkça daha fazla zevk alır avdan ve hayattan

7. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Sahanın bir etüdü gibi. Her an içine düştüğümüz durumların bir özeti gibi
    Kadri bey merak ettim, neden okuyamadınız ve neden bunu belirtmek ihtiyacı hissettiniz.

8. LapinCash

LapinCash

İşte budur kısa ve öz ki ne öz bir anlatım yazanı tebrik ediyoruz.

9. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Sadece bir şey eklemek istiyorum 11.madde olarak avlandığın merayı kiretleme çevreye duyarlı ol

10. nejat vardar

Öyle bir problem yaşamamışlar ki yazmamışlar;)

11. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Bizler için kastetmiştim,daha doğrusu doğaya saygı göstermeyenler için,avrupalı avcılar zaten bilinçli.:)

12. nejat vardar

Anladım da..O maddeleri yazanlar yabancı zaten ben de onu kastetmiştim;) :p

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

yakup abi gerçekten çok güzel tavsiyeler hepside tecrübeyle kazanılmış bilgiler ellerine sağlık

14. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Nejat bey bizlerde onlardan örnek almamız gerektiğini belirtmek istedim,yalnız yalnış anlaşılmasın herkes için değil bilinçsiz avlananlar ve saygı göstermeyenler için bu yazdıklarım,ayrıca geçen hafta galata köprüsü üzerindemadı balık tutanlar için sayfada bir yazı yazdım malesef hiç kimse bir şey yazmadı tutulan balıkların boyu inanın 3cm den büyük değildi ve o kadar çok tutan vardıki inanın ben amatör balıkçı olmamdan utandım.Geçtiğimiz cumartesi günü belki bazı arkadaşlarda görmüştür.aynı akşam galata köprüsü iyi balık yapıyor diye mesaj yazmışlardı.Bunu ve benzer olayları yaşadığım için o maddeyi yazma gereği duydum.gene özellikle belirtmek istiyorum beş parmağın beşi birbirine benzemiyor.:)

15. nejat vardar

Bize sadece siniri stresi kalıyor, onlar bildiklerini okuyor.Sadece kural koyuyorlar o kadar. Denetim mekanizması oluşturulmadan heryerimizi yırtıp parçalasak ta faydası yok. O günleri görene kadar allah bizlere sabır versin. Sizi yanlış anladığımı düşünmeyin. Aynı düşünceyi paylaştığımızı biliyorum.

16. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Malesef dediğiniz gibi sinire sterse hep duyarlı kişiler vakıf oluyor ne yazıkki dediğiniz gibi çoğu şey sirkülerde kurallarda kalıyor.Yaptırım için hiç bir şey yok yapanların sadece yanına kar kalıyor.:(

17. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Yakup abi paylaşım için teşekkürler.

18. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Bence en önemli madde 5. madde 10 tane ufak balık yakalayacagına bir tane büyük balık yakala

19. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    8. Kalamayı önceden ayarla! Hayatının balığı oltana geldiğinde elinde kopmuş bir misina kalmasın. (kesinlikle katılıyorum, ceylan avlarımda başıma çok geldi, kalamaya dikkat etmedim hem balık gitti hem sahte:(((.. ayrıca;

11. Yanında her zaman sağlam bir kepçe bulundur (bu benim yeni kuralım)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    2. Balık neredeyse oradadır ve orada avlanır! Balık senin gittiğin yerde olmak ya da senin ayağına gelmek zorunda değildir.

Georges Corner üstad mazmuz (yemleme) olayına nasıl bakmış olabilir acaba? :confused:

Hocam teşekkürler, selamlar.:)