Merhaba sevgili abilerim,üstatlarım.Derdimi sizinle paylaşayım hemen.Abilerim kıyıdan uzağa atarak istavrit gibi balıkları tutmak için 150 tl bütçe en iyi kamış makine kombinasyonu ne olabilir önerileriniz nelerdir?Ben araştırdım birkaç sitede Lineaeffe markanın surf tipi kamışlarından çok memnun olanlar var.Birde 4.50 kamışla 2.70 kamışın uzağa atmak açısından pek farkı olur mu?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Virax ta kullanabilirsin surf olarak, hem yerli malı yurdun malı, hem de biraz hesaplıdır. Surf kamışlarla uzağa atarsın ama büyüktür. 270 likler ise taşıması kullanımı kolaydır, hafiftir, nerden baksan 70metre atarsın diye tahmin ediyorum. Çoğunlukla mersinde 3metrelik kamışlar kullanıyorlar sizin Zonguldak nasıldır bilmem. Ayrıca kamıştan ve oltadan çok iyi anlayan ustalarımız var onlardan cevap gelecektir. özellikle sitede isotevfik in bilgileri çok geniş, görüşmeni tavsiye ederim.
Genellikle 4-5 metre arası kamış kullanılıyor burada.Fakat sitede gördüğüm karadeniz dışındaki herkes 2.70 civarı kamış kullanıyor.Bunun farkı nedir?5 metre ile daha mı uzağa atılır bunu öğrenmek istiyorum.
at çek yapacaksan hafif olması önemlidir. atarı 25-60 arası bir spin kamış işini görecektir. parçalı kamış tavsiye ederim. Surf kamış düşünme. nedenine gelince surf kamışlar spinlere nazaran daha ağırdırlar ve atarları yüksektir. hem ağır kurşun kullanman gerekir hemde surfun kendi ağırlığı olunca bayağı zorlanırsın. ayrıca ağır kurşun kullanacağın için 2-3 atışta takımı koparma ihtimalin yüksek. Bu arada parçalı kamışlar biraz kısa olabilir. bu sebeple kullanacağın takımı 7 iğneli yaparsan sorun çıkmaz.