Herkese selamlar. Çalıştığım firma bir gezi düzenliyor ve Nisan ayının ilk haftasında Thailand - Bangkok'a gidiyoruz Allah'ın izniyle. İlk kez göreceğim bir yer olacak ve gezimiz 1 hafta sürecek. Bu sürenin bir kısmını da grubumuzdan ayrı olarak eşimle Phuket'te geçirmeyi planlıyoruz. Tabii hemen neyi araştırdığımı tahmin edersiniz. hihi Balık avı sezonu nedir? Bu sorunun cevabını hemen şurada buldum. http://www.phuket.com/fishing/seasons.htm Giant Trevally ve Yellowfin dışındaki ton balığı türlerinin en iyi zamanında, Wahoo dışındaki tüm "game fish" türlerinin ise iyi sayılabilecek bir zamanında olması iştahımı kabarttı. :thumb: Hangi balıklar çıkar sorusunun cevabını da aynı sayfada öğrenmiş oldum zaten. Gideceğim yer bir amatör balık avcısının hayallerinin gerçeğe dönüştüğü yerlerden biri. Tabii kıyıdan sardalyayı baklava şeklinde kesip 2/0 iğneye takıp atıp beklemekle Marlin avı yapılmaz. Profesyonellerden yardım almak lazım. Bunun için turları araştırmaya başladım. Aslında baya bir tur şirketi de buldum. Fakat merak ettiğim konu, bu konuda bilgili, hatta kendisi ya da bir tanıdığı Thailand'a gitmiş ve balık avı organizasyonuna katılmış bir üyemiz var mıdır? Bir diğer konu elbette alışveriş. Oralara kadar gitmişken lazım olan, hatta olabilecek malzemeleri en uygun fiyatla bulup almam gerek. Bunun için de yardıma ihtiyacım var. Sanırım Bangkok'da bulurum ilgili mağazaları ama nerede? Daha önce giden, bilen, yardımcı olabilecek biri? :help: Herkese sevgiler, saygılar...
Vaaaayyyyy Aykuuuut Çok güzel, sana yardımcı olamıyorum. Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar forumdan. Bol fotograf çekmeyi unutma. Güzel balıklar rastgelsin.
Hediye tatil bulduk ama sanırım kendimiz gidip gelmiş kadar masraf yapıcaz yine Volkan'ım. Çok teşekkürler. Fotoğraf çekmeyi nasıl unuturum öyle bir yerde, inşallah çok güzel fotoğraflarla dönücem. Ama işte hiç bilmediğim bir yer idk, araştırıyorum siteleri falan ama inşallah bilen biri çıkıp tavsiyelerde bulunur. Kısa zamanı en etkili şekilde kullanıp maksimum fayda sağlamam lazım bu geziden. Malum, bir daha büyük ihtimal görülmez bir yer bizim için.
Geçenlerde ben oradaydım Aykut:laughing: :laughing: Malum birşey alamadık. Kıyıdan at-çek, tekneden sırtı, ve yüksek kayalardan popping denedik elle. Ama kesatmış işler yerlisiyle konuştum:laughing: :laughing: Şaka bir yana, umarım iyi geçerde güzel fotoğraflar çeker, gözümüzü gönlümüzü açarsın Aykut
:laughing: :laughing: :laughing: Demek oralarda da balık kesmiş ha?! Bahtımız kara arkadaş ne diyelim. Olmadı artık kıbrıs sarmasını peynir suyuna daldırıp kefal neyim tutarım kayalıklardan. :laughing: Yoksa mamun mu götürsem acaba? Sağol Çağrı. İnşallah kardeşim.
Eh duyariz ara sira puket adasiydi bankhokdu taylanddi... Sadece duyariz ama kuzenim gitti geçen sene. Gidis-gelis pahali da yeme içme ucuz diyordu. Yemek ayirmaz, pek de ne ihtiva ettigi ne sartlarda hazirlandigi ile ilgilenmez götürür anca ondan önceki tatilinde dominik adasinda merlan avina katilmisti. Resim çekinme faslinda 3kisi içinde buna 80kg baligin kafasi denk gelince beli burkuldu. O yüzden balik kovalamamis. Gidecegin otelde kesin vardir ufak tekne ile jigging falan. Jigerken bizi hatirlarsin artik
Merhaba, geçen ay Bangkoktaydım. Balık avı turuna katılmadım. Ama av malzemelerini Navamin Roadtan satın alabilirsin orada, büyük bir mağaza var. Bangkoktan biraz uzak, her taksi götürmüyor (bu sorunla çok karşılacaksın, burdakiler kısa mesafeye gitmiyor ordakiler uzun mesafeye, ayrıca taksimetre açmayan taksiye kesinlikle binme, otel önündeki taksilere binme, her zaman akan trafikten taksi durdur, yani her şey tam aksine). Taksi ücreti yanlış anımsamıyorsam 260 Baht kadar tutar Bangkok merkezden. Bangkok merkezde ufak dükkanlar var fakat, bunlar seni tatmin etmeyecektir.
O 80 kg Marlin'i çekip sonra geri salsam başka bişey istemem orada valla. Doğru diyosun, otelin uygun bir botu ve işten anlayan bir kaptanla miçosu olur mutlaka ama aslında jig avı çok da hedefim değil. Sonuçta onu hemen her haftasonu burada da yapıyoruz. Orada mutlaka çok daha verimli geçecektir ve farklı türleri avlama imkanı olacaktır, ama asıl gönlümde yatan sırtı avıyla herhangi bir billfish türü ya da gerçekten iri bir orkinos. Bakalım muradıma erecek miyim...
Çook teşekkürler tavsiyeler için, işte ihtiyacım olan şey bunun gibi bilgiler. :thumb: Nawamin Road'u hemen araştırdım. Orada Okawa Fishing Tackle Co Ltd. diye bir yer varmış, sanırım orayı diyorsunuz. Aynen düşündüğünüz gibi, oraya kadar gitmişken benim büyük bir distribütör firmanın satış mağazasını bulmam gerekiyor. Aradığım her şeyi bulabileceğim bir yer olursa heralde en az yarım günümü orada geçiririm. hihi Başka verebileceğiniz tavsiyeler olursa merakla bekliyor olacağım. Mesela siz alışveriş yaptınız mı oradan? Fiyatlar Türkiye ile kıyaslandığında ne durumda? Başka önerebileceğiniz yerler var mı balık avı malzemeleri konusunda? Tekrar teşekkür ederim.
Orkinos biraz zor. Reklamlara bakma pek sen. Anlamlı bir merlin tutmakta pek olası değil. Merlin'in anlam taşıyor olması için, 300kg filan olması gerekiyor. Phuket turizm adası. Ama kıyıları büyük balık için elverişli değil. Burada daha ziyade, taş balıkları yüz güldürür, en başta da GT'ler gelir. Katılacağın tipik bir turda, seni hemen bu gibi balıkların olduğu yerlere götürüp avutacaklardır. Ama ciddi ciddi balık tutmak istiyorsan, turizmden uzak kalmış adalara filan geçmen lazım. Oralarda konaklamalı tekneler olur, bunlar tercih edilmeli. Basitçe, klaisk tripler seni hemen açığa götürü, orada avutur. Daha ciddi turlar bulman lazım, oraya kadar gitmişken. En 20 mil ötedeki adalara, onların açıklarına ulaşman lazım. Burada işini ciddiye alanlar, açık denize FAD denen balık çekiciler koyarlar. Yerini de kimseye söylemezler. Kendilerinden başkası gitmez. Ama bir hayli açıkta, 50- 100 mil ötede olur bunlar. Bu gibi bir yapı hazrılamış bir tura katılırsan, karşılığını fazlasıyla alırsın. Tur operatörleri genellikle ekipmanı kendileri sağlar. Pek sorun olmaz. Andaman denizi, trafiğin çok, aşırı avcılığın abartılmış olduğu bir yer. Balık bulan şükür namazına gidiyor. ancak gerçekten işi ciddiye alan sağlam turcular seni balık olacak bir yerlerde götürecektir. Anahtar kelime: Puket'ten en az 40km (20 mil) tercihan 100km (50 mil) öteye gideceksin. Kendi FAD alanları olan turları tercih etmen menfaatin icabı olacaktır, hararetle tavsiye ederim.
Tabii gönül ister 500 kiloluk bir Black Marlin ile mücadele edeyim, emsin kanımı bitirsin beni kemiğim iliğim kurusun. Ama bu aileden hiçbiriyle daha önce mücadelem olmadığı için şöyle 50 kg üstü bir yelken balığı da beklentimi karşılar. Güzel bir hatıra fotoğrafı bırakır. Benim de korkum aynı dediğin şekilde abi. Turizm avcılığı kafasında biriyle balığa çıkıp da iki lambuka, orkinos palazı, baracuda gibi birşeyler tutup dönmek. Bu balıkları çok şükür memleketimizde de tutuyoruz. Tamam lambukalar oradaki gibi anaç boyda olmuyor pek, orkinoslar genelde mavi ya da yellowfin değil yazılı palazı, barakudalar da okyanus değil akdeniz baracudası ama sonuçta hemen hemen aynı mücadelenin biraz daha heyecanlısı olacak. Balık geldiğinde de öyle ciddi bir adrenalin yaşatmayacak bana. GT yine yakalamayı istediğim bir tür. Ama bizim kuzu-akya-tral familyasından daha keyifli bir mücadele için irileriyle karşılaşmak isterim. Gelecek GT en az şöyle birşey olmalı. Ama tur sayfalarına baktığımda mesela şöyle albümler görüyorum. http://www.phuket-fishing.com/gallery.htm Bunların içinde beni gerçekten memnun edecek tek balık ikinci fotoğraftaki sailfish olur. Diğerleri bence de dediğin gibi turist oyalama aslında oralar için. Diğer konuda da haklısın. Google Earth'ten Phuket'e baktığımda aslında birçok adanın ortasında kalmış, hatta aslında okyanus değil Andaman denizi kıyısında olduğu görülüyor. İlk aklıma gelen şey, "buradan aslında Sumatra Adasının önüne, Bengal körfezi'nin açığına çıkmak lazım gerçek canavarlar için.." demiştim. Sen de aynen bunu kastediyorsun sanırım. Yalnız bu FAD olayını hiç bilmiyordum. Hatta izlediğim videolarda yapılan marlin avlarında "bu balık ne kadar bol ki böyle arka arkaya yakalayabiliyorlar" diye şaşırıyordum. Meğer onun da bir tüyosu varmış. Tavsiyelerin aklımda olacak. Ama asıl iş öyle ciddi bir "Big Game" turu bulmak.
Bir şey değil. İsmini hatırlamıyorum, ama büyük bir yer. Navamin Roadta sorunca gösterirler. Navamin Road Bangkokun biraz daha elit bölgesi gibi, farkı hemen göreceksin. Bir göl var çevresi bungalowlarla sarılı orda kedi balıklarını ve sazanları genelde avlıyorlar. Kendine bir kahve söyle (kahve gerçekten çok güzel, ayrıca yemekte, karidesleri özellikle tavsiye ederim canlı direk akvaryumdan tavaya) ve çevrendekileri izle hihi Gerçekten çok büyük balıklar avlıyorlar ve herkes geri salıyor. Ben orda Bungalowlardan sadece üzerlerinde mücadele kemerleriyle avlayanları gördüm, dikkatini çekerim üzerlerinde başka hiç bir şey yok hihi Ben sadece iğne aldım, ihtiyacım yoktu 6 ay kadar önce Almanyadan ihtiyaçlarımı almıştım ve şu anda çok fazla malzemem var Fiyatlar Türkiyeye göre gayet ucuz, Avrupaya göre biraz ucuz. Herhangi soruların varsa hiç çekinme. Bol eğlenceler.
Evet o göl baya bir ilgimi çekti. Adı Bungsamran. Dünya rekoruna sahip tatlısu balıklarının yaşadığı ve ekipman kiralayarak yakala bırak av yapılabilen bir göl. Baya bir araştırdım, bazı tur organizasyonları bile var o gölde profesyonel bir rehberle birlikte balık avlamak için. En profesyonel şirket ingilizlere ait ve av türüne göre değişmekle birlikte günlük 6500 Baht (yaklaşık 390 tl) karşılığı hizmet veriyorlar. Otelden transfer, kendilerine ait bungalowda gün boyu av, öğle yemeği ve kullanılacak tüm ekipman dahil. Elbette çok pahalı bir tur, fakat enteresan olan iddiaları var, örneğin 15 kg ve üstü bir balık yakalayamazsan ücretin yarısını iade ediyorlar. Ortalama 3 avda bir 40 kg üzeri bir balık yakalandığını söylüyorlar. Gidenlerin yorumları, "avı 3 saat erken bitirmek zorunda kaldım. Bacaklarımda kollarımda derman kalmadı. 56 balık yakaladım. En büyüğü 30 kg civarıydı." şeklinde. Oraya mutlaka zaman ayırıcam ve hatta oradan malzeme kiralayıp şansımı da deneyebilirim. Yalnız o dediğin, "sadece mücadele kemeriyle balık tutan adam"ı canlandıramadım gözümde. Nasıl yani yav? Ben eşimle gidicektim. Alışveriş yapılabilecek yerleri çıkarmaya başladım. Aradıkça ulaşıyorum. Daiwa, Berkley, Yo-zuri gibi markaların ana satış mağazalarını buldum bile. Sanırım bir tam günümü rahat alacaktır onları gezmek. Fiyatlar da dediğin gibiyse hemen hemen Amerika fiyatları gibi oluyor. Arayıp da bulamadığım nimet. :thumb: Çok teşekkürler yardımların için. Aklıma takılan şeyler oldukça sorarım bu konu altında. Ama aklına geldikçe bildiklerini yazmaktan da çekinme.
Ben videolarını ve fotoğraflarını çektim, gerçekten 15-20 dakikada bir dev bir balık geliyor. Orada bayağı sohbet ettim, çıkan balıkları sevdim mrsparkle Bir kaç grup vardı erkekler sadece mücadele kemeriyle avlanıyordu ve bayanlar üstsüzdü. Balıkları avlamak uzun ve yorucu bir mücadeleydi, yerli Thailer turistlerin elinden kamışı alıp yorulduklarında yardımcı oluyorlardı. Bunlar rehber gibi çalışandı. Ayrıca adalara gitmeni tavsiye ederim, muhteşem güzellikler. Avlanan görmedim. Ama restoranlarda çok güzel deniz ürünleri var, her şey çok taze ve ucuz. Köpek balığına kadar taze yiyebiliyorsun. Yani bizim burda restoranlarda nasıl akvaryumdan taze balık kendine seçebildiğin gibi, orada köpekbalığına kadar var. Herşeyi dene muhteşem tatlar, hiç bir şeyden çekinme büyük kayıp olur. Çok farklı şeyler göreceksin, çok farklı bir kültür. Ama orayı yaşamanı sana tavsiye ederim. Hayatı ve kültürü görmeni. Yani oraya gidip sadece turlara katılırsan hiçbir şey görmezsin. Misal adam İngiltereden buraya Bodruma tatile geliyor all inclusive oteline. Genel olarak otelden dişarı çıkmıyor, gündüz denize, akşam çarşıda bir tur ve ardından bara gidince adı Türkiyeye geldi, ama aslında hiç bir şey görmedi banghead Zaten bulunduğu yerler tamamen turiste uyarlanmış yerler. Bilmem anlatabildimmi. Böyle yaparsan Thailanddan bir şey anlamazsın. Tatil bölgeleri turiste odaklanmış yerlerin burda bizim Kuşadasından fazla farkı yok, çünkü oralar uyarlanmış. Yemeğinden, alışveriş merkezlerine kadar nerdeyse herşey aynı.