T.C. BAŞBAKANLIK Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı (Başbakanlık İletişim Merkezi) Sayın başvuru sahibi, Bimer( başbakanlık iletişim merkezi) kayıt tarihiniz 06.04.2011 başvuru sayınız 382649 Başvurunuzu www.basbakanlik.gov.tr adresine girdikten sonra “başbakanlığa istek ve şikâyetlerinizi bildirin” yazısını tıklayınız. ardından bimer’e girerek başvuru sorgula menüsünden başvurunuzu takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz.
Arkadaslar gelen cevap bu. Bundan sonra yapılması gereken nedir? İlgili arkadaslar bu konuda yol gosterirlerse hem beni,hem de diger arkadasları dogru yonde bilgilendirmis olurlar,dolayısı ile yanlıs girisimler onlenmis olur.Tevfik.
Bu mail dün bana da geldi. Dilekçe göndermiş olan diğer arkadaşlara da aynı mail gitmiş ya da gidecektir. Bundan sonrasında, belirtilen yerden takibini yapabilirsiniz. Muhtemelen bir süre ordan oraya gönderilecektir ama eninde sonunda neticelenecektir. Hayırlısı olur inşallah deyip, takibini de yaparak bekleyeceğiz.
Bimer aynı gün başvuruyu ilgili yerlere yönlendiriyor, başvuru sahibine de haber veriyor. İlgili yerlerin cevap verme süresi ise kanunen bir ay. Yani Mayıstan önce cevap beklemeyin, burada önemli olan cevap değil, bizim isteğimizin ulaşmış olması.
Benim Dilekçem Umarim Bir Faydasi Olur... Ben 36 yaşında amatör bir balımçıyım. Küçük bir keyif teknem var. Eşim 5 aylık hamile, allah nasip ederse teknemde miçoluk yapacak nurtopu gibi bir erkek çocuk bekliyoruz. Evladımın ve evlatlarımızın; gelecekte bizim yediğimiz balıklardan tadabilmeleri için, doğanın sunduğu bu sağlıklı besin kaynağından yararlanabilmeleri ve sağlıklı başka nesiller yetiştirebilmeleri için av yasak süresinin gerekli olduğu ölçüde uzatılmasını arz ve talep ederim. Özellikle gırgırların içinde olduğu bir grubun, benim talebimin aksine, av sezonunun uzatılmasna dair başvurularda bulunduklarını üzülerek duyuyoruz. Gırgır teknelerinin talebinin kabul görülmesi durumunda evlatlarımız ne Lüfer'in nede Hamsi'nin tadını bilemeyecekler. Unutulmamalıdırki bu güzel ülkemiz doğamızla, denizlerimizle bize birer emanettir ve sahip çıkmamız gerekir. Sadece emanete sahip çıkmak adına olsa bile, işbu dilekçemin kabulü ile balık rezervlerinin yok olmaması için AVLANMA YASAĞI SÜRESİNİN UZATILMASINI arz ve talep ederim. Saygılarımla, Onur Salim Aydoğan Başvuru Tarihi: 06.04.2011 20:47:47 / Başvuru Sayısı:383775 Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz.
Onur Kardesim İnsaallah agustos ayında hayırlısıyla babalık zevkine erisirsin. Haberimiz olrsa kutlamasını buradan yaparız.Allahtan herseyin hayırlısı. Tevfik.
16.03.2011 tarih ve 336022 sayılı Bimer başvuruma bu gün KKGM'den yazılı cevap geldi. Su Ürünleri Kanunu kapsamında bir takım açıklamalarla birlikte son cümlesi şöyle: “15 Nisan tarihinde sona erecek olan genel av yasağı da anılan kurulca belirlenmiş olup, Bakanlığımızca, mevcut yasağın değiştirilmesi yönünde bir çalışmamız bulunmamaktadır.” Bu cümle son tahlilde genel av yasağı tarihinin değiştirilmeyeceği yönünde anlaşılsa da söz konusu ifadenin “15 Nisan tarihinde başlayacak olan genel av yasağı…..” şeklinde olması icap ediyor sanırım.
Yazdım her yere İnşallah sonuç çıkar. Başvuru Tarihi: 06.04.2011 22:40:34 / Başvuru Sayısı:383xxx Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz.
"Önce şu çok bağıranı aradan def edelim hele, diğerlerini de uygun zamanda cevaplarız" diye düşünmüşlerdir. Yaklaşık bir ay önceki mailimdi ve biraz önce gördüm benimle aynı tarihlere denk düşen Faruk arkadaşımızı da cevaplamışlar. Ne kaa köfte, o kaa paluk. Cevabi yazıdaki ifadeyi siz nasıl yorumlarsınız acep sayın Adminem?