Balık avı

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında -BUĞRA- tarafından paylaşıldı.

1. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

Merhaba abilerim,kardeşlerim bugünki gittiğim balık avında tuttuğum balıkların resimlerini sizlerle paylaşmak istedim...alabalığa attığım oltaya sazan gelince şaşırdım:) Buyurun linkler...

Son düzenleme: 19 Nisan 2009
  2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

3. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bugra Selamlar,,,

Keske ava gitmeden once sorsaydin, maalesef sazan avi yasagi 1 nisanda basladi, sizin orada 1 temmuza kadar devam edecek. Ureme zamanlarina denk geldigi icin dikkat etmelisin, insallah yumurtali degildir sazan :eek: geri salsaydin iyidi.

4. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

valla bilmiyordum abim.ama benim bir suçum yok oltama takılan o:)

5. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    buğracığım bende vezirköprülüyüm şu siyah balıklar altınkayada 2 yıldır türedi ismide yanılmıyorsam horoz bina bu balık tam bir baş belası oltada yem durdurmuyor yanılmıyorsam altın kayada avlanmışsın neyazıkki yasak ve bu tür balıklar yüzünden balıkları yalnızca resimlerde göreceğiz artık ilgililere sesleniyorum bu balıkları amatör balıkçıların avlanmasını önlemek için bilerek salıyorlar aynı zamanda bilinçsizce diğer değerli türlere zarar veriyorlar.ben 6 senedir işim gereği dışardayım ama iki yıldır arkadaşlar sudak,yayın ve sazanda müthiş azalma olduğunu söylüyorlar birileri lütfen bişeyler yapsın.

6. enginem

enginem engin

BU horozbina balık bile değil ya,kurbağamsı bir şey.Zıplayıp duruyor batak sahilde.

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Hemşerim eksik veya yanlış biliyorsun.
    * ilki o balıklar kaya balığıdır. Horozbina başka bir balıktır.
    * diğer bir konu da bu balık iki tür olmak üzere Kızılırmağın has be has öz evladıdır. Onları kimse salmadı, baraj onların yaşamına uygun farklı bir ortam oluşturdu ve çoğaldılar.
    Baraj yeni su tutmaya başladı, 10 yıl zebra midye sorun çıkarttı, sonra tatlısu levreği, sonra gümüş ve kaya balığı... Kirlilik ve aşırı avcılık devam ettiği sürece bu devran böyle devam edecek.

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bu balık yavaş yavaş akvaryumlarda boy göstermeye başladı. Bir gobius türü sanırım. Gerçekten çok güzel bir balık, ayrıca obur, akvaryumdaki küçük balıkları yediğini duymuştum. Yakında kuracağım biyotop'uma eklemek istediğim başlıca türlerden biri. Ayrıca tesadüfen bir erkek bir dişi tutmuşsun sanırım ama pek bilgim yok yanılıyor olabilirim :).

Sazan ve alabalık fazla hırpalanmış gibi.

Saygılar...

9. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    yakup beyciğim baraj yanılmıyorsam86-87 lerde yapıldı mademki bu balık kızıl ırmağın öz evladı ortaya çıkmak için neden bu kadar bekledi ben amatör olarak yaklaşık 10 sene sürekli avlandım ancak bu balığa son 3-4 yıldır rastladım ve aşırı derecede sizin dediğiniz balık yılancık diye adlandırılan ismini tam bilmediğim bir balık var o olabilir horz bina hem tatlı hem tuzlu suda yaşayabilen bir balık türü

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Yalnız ben Kızılırmakta 1972 den beri avlanıyorum. O zaman da kayabalığı vardı.
    Sizin yılancık dediğinizin muhtemelen yaygın adı "taşısıran" balığıdır. Sanırım şu aşağıdaki linkteki türden bahsediyorsunuz.
    http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=223404&postcount=1

Tabi ki tatlısu horozbinası var, farketmeden yok mu dedim. Sadece fotograftaki balık kaya balığı demiştim, siz hâla onlar horozbina mı diyorsunuz. O zaman internetten Blennius fluviatilis türünü araştırıp bir bakmanızı tavsiye ederim. Horoz gibi ibiği olan bir balıktır.

Son düzenleme: 1 Mayıs 2009
  11. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    yakup abicim ikimizde takmışız aynı balığa kafayı keşke tanışma şansımız olsaydı baksana resimlerdeki balıklarımız bile benziyor benim asıl amacım o balık salındımı yoksa kendimi türedi 3 yıl içinde fortlaması ise çok dikkat çekici haksızmıyım daha önce sudak için yem yakalarken her çeşit balık yakaladım bu balığı son üç yıldır gördüm resimdeki balık dediğim balık saygılar