ben oltacılaga yeni başladım alba star bir takımım var kamış 3 mt size bunların fotolarını koyup degerlendirmenizi ve bunla sazan çekebilirmiyim soruyorum. Birde kamışın ve fırdöndünün resmini koydum kamışın ucundaki halkalar bana yamuk gibi geliyor eskiden kaba fırt diye giriodu şimdi biraz zor giriyor. daha önce gölde balık tuttum 1 kaç defa olta kayaya takıldı direk kamıştan çektim o zman yamulmuş ola bilirmi ? birde avlandıgım yer kayalık ve kum bazı yerler sazan karışık bir yer neyse nasıl igne nasıl yem nasıl kurşun kullanmalıyım sazan için ve nasıl çekmeliyim arkdaki kalmayı tamamen gevşetmelimiyim yoksa yarımmı bilgilerinizi bekliyorum saglıcakla kalın
emirhan selamlar. şimdi kamışa değinmeden göl kısmına geçiyorum. sazan çok büyük değilse 100-150 atarlı alba kamışlar rahatlıkla iş görür. avlak bölgesinin dip yapısının neresi kayalık neresi kumluk bilebiliyorsan kayalık kısımlar için tek iğneli dip oltası kullanmalısın. ucuna da haşlanmış mısır veya solucan. ama genelde mısır tercih edilir. solucanı küçük balıklar alır götürür çünkü. kayalık bölgede çok iğneli takımlar kullanman halinde takılma ve takımı bırakma ihtimali çok yüksek. kumlu bölgeler için ise hazır satılan yaylı takımlar var. hamur yem hazırlayor ve yaya sıkıştırıyorsun. iğnelere de mısır veya solucan takıyorsun. kurşun, göldeki duruma göre 50-80 gr arası olabilir. yaylı takım için 10-25 gr. kurşun bağlarsan alt tarafa faydasını görürsün. iğnelerinin boyu 4 numara bronz sazan iğnesi olursa yeterli olur. takımlar için forumda "sazan için dip oltası" veya "sazan için yaylı takım" diye arattırırsan resimli anlatımlı olarak bulabilirsin. sevgiler.