Merhabalar. Bu sabah değerli abimiz "Bandırmalı" Mustafa abiyle beraber,mevsimin ilk balıklarını karşılamak üzere,motosikletle yola koyulduk.Daha avlak mevkiine henüz girmiştik ve civar villalardan bir sürü ufak köpek havlamalarla etrafımızı sarmıştı.Şaşırdım bunu ikimizde beklemiyorduk.Mustafa abi hiç böyle yapmazlardı dedi ama,daha yavaşlarken av köpeğine benzeyen bir tanesi benim ayak bileğimle dizimin arasından bir ısırmasın mı?Paçamdan gelen acıyla durumu kavradım,biz durunca bunlar havlayarak uzaklaştılar.Hemen kotu sıyırıp ısırılan yere baktım;bereket kan yoktu ama dişlerin baskı yaptığı yerlerde hafif morarma oldu tabii.O an,av yerinde olmanın heyecanı ve gelebileceğini umduğumuz çipuraların beklentisi,bu tatsız olayı çabuk unutturdu. Oltaları yemleyip beklerken,sağolsun Mustafa abi zaman zaman sohbet esnasında bacağımın durumunu soruyordu.Fena bi durum yoktu ama balıkda yoktu.Üç dört saat kadar takılmış,hem sülünez hem de canlı boru kurdu denemiştik.Gelgelelim balıklar henüz körfeze giriş yapmamışlardı.Çaresiz dönecektik.Toparlanıp motora atladık ve Bandırma'nın yolunu tuttuk. Şimdi diyeceksiniz ki:"Hiç mi doktora gitmek aklına gelmedi?" Geldi ama ne yalan söyleyeyim,acısı olmadığı için de doktora başvurmak istemedim.İçimden bir ses "sen akıllı başlı adamsın,ne olur ne olmaz git bir acile yaptır aşını" dedi.Ben de bir iki saat sonra acile gidip aşıları yaptırdım.Bir de doktorun takip görevi gereği on gün içinde beni ısıran köpeğin yaşayıp yaşamadığını izleyip haber vereceğim.Sık Sık av yerine gitmek için bir sebebim olmuştu işte.Ne şans. Şaka bir yana doktor çok ehemniyetle konuya eğilip takibe de önem vermişti ve bu da benzeri daha ciddi bir vakalarda hastane ve doktorların titizliğini öne çıkarıyor. İşte böyle dostlar.Bir sabah balığa çıktık ve neler yaşadık.Mustafa abinin bu sabah dediği gibi,her şeyin bir ilki vardır.Biz ilk kez bu site aracılığı ile bir araya gelmiştik ve ben ilk kez bir köpek tarafından ısırılmıştım.Neyse umarım kimse böyle bir tatsızlık yaşamaz. Sevgi ve saygılarımla.Herkese Rasgele...
Öncelikle geçmiş olsun. Benim dikkatimi çeken, 3-4 saat denizde av çıkmaması. Yıllardır tatlı su avcılığı yapan birisi olarak ben zannederdimki, Denize oltayı atıp bir kaç dakika sonra balığı çekeceksin Malum, Adı üzerinde Deniz ve içerisinde yüzlerce balık çeşidi kaynıyor
aslan aşı yaptırdığına gerçekten sevindim kötü ihtimaller ortadan kalkmış oldu yıllardan beri haftanın 4-5 günü aynı olayları defalarca yaşadım ama ne hikmetse bugün sana böylesi denk geldi buda tatlı bir anı olarak bizlerde iz bırakır şimdi desene sık sık köpekleri kontrole gideceğiz
Gerçekten inanılır gibi değil Hatırladımda; Geçen yıl Mersine gittiğimde, Deniz kenarında avlanan insanları görünce arabadan oltamı alıp yanlarına gitmiş ve ne tür yemle hangi balıkları yakalayacağımı sormuştum. Onlarda bana "Burada Levrek çıkar.." dediğinde yanımda bulunan sahte yemlerle 1-2 saat at-çek yapmama rağmen bir şey yakalayamadığım için üzülmüştüm. Demekki boşuna üzülmüşüm
O zaman gelin siz, ben sizi tatlısu levrek avına(Sudak) götüreyim (Sezonu açılınca tabi) Günlük yakalamazsak ne olayım
bandırmalı geçmiş olsun köpek kovucu bi alet var ben resim koyamıyorum bende var saldıran itlere şok yapıyor 8 ,10 metreden etki yapıyor
Çok geçmiş olsun, en azından ucuz atlatmışsınız. Tedbiri elden bırakmamanızı öneririm bu gibi durumlarda.
ilgin için saol abi herzaman oyun yapan motorun yanında koşturan hayvanlar nasıl oldu anlamadan dalıverdiler bana göre zararsız hayvanlar biri av köpeği diğerleride süs köpeği çinsinden ısıracağını ummuyorduk yani
uzun yıllardır köpek beslerim benim için ölür ama ısıracaksa mutlaka ısırır mendabur ben kovalanmadım ama eğerce sahili var bizde yemlerimi çoban köpeklerine kaptırdım hoşt bile deyemedim ayrıca küçükler daha fena oluyorlar toplantı yaparsak getircem fotoyu koyarız ozaman
Bu arada Sizede geçmiş olsun diyorum. Allahtan Av köpeği miş. Benim etrafımıda 5-6 sokak iti (köpeği) Yeşilköy/İstanbul da sahilde çevirmişlerdi. zor kurtulmuştum ... .