daha extrem yerlere gidebilmek için 4 çekerli araç almak istiyorum daha önceden grand cheroke 5.2 vardi yillik vergisi fazla ve bulunduğum yerde ne ustasını ne servisini bulamadiğimdan satmak zorunda kaldim .yakıtıda çoktu ama fazla km yapmadiğim için dokunmuyordu. ulaşılması zor derelere göllere her şartta gidebilmek için 2. bir araç almak istiyorum bu konuda tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum tabi tavsiyede istiyorum en fazla 2000 -2500 cc çift kabin pikap suv hatta sw da olabilir . bütçe 20 bin tl.her türlü malzemeyi alacak kadar bagajı yada üstte sepetle malzeme taşımaya uygun bir araç olmalı .cherokein bagaında sorun yaşıyordum lpg tankıda olunca yedek lastikte vardi zor oluyordu .üste sepet bulup taktırmak la uğraşamadım. araç 2. araç olacak malzemelerim devamlı içinde olsun mısırı solucanı ekmeği alıp çıkmak istiyorum niva Suzuki nin bagajları ufak oluyor üste sepet sağlikli olurmu nasıl olur bilemedim .nivalar biraz fazla arıza çıkartıyor sanırım .Suzuki o anlamda daha iyi.
ssangyong lar iyi çift kabin , süspansiyonu jip gibi. arka kasayıda kapattırırsan ki çoğu kapalıdır 10 numara araç. 2. elde istediğin fiyatlara bulursun . motor ve şanzıman mercedes , hiç sıkıntı çıkarmaz.
Çok doğru tavsıye Bu ara jeep almak biraz sıkıntılı hemen seferberlik emrini yapıştırı veriyorlar malum savaş kapıda ne olacak belli olmaz
Öncelikle gireceğiniz meralara göre konuşmak lazım. Arazi şartları ve toprak yapısı çok bozuk ise kısa şaşe bir araç almanızı tavsiye. Özellikle 2 kişi avlanmaya gidiyorsanız ufak ama ceylan gibi bir araç tavsiyesi isterseniz Ferozalar çok iyi. Pick-up tarzı isterseniz Ford ranger thunder olabilir.
Kendi tecrübelerimden iyi biliyorum.Honda CR-V bence 2001 modele kadar olan kasalar belirlediğiniz bütçeye uygun rakam aralığında piyasada bulunabiliyor.Özellikle Lpg de yakıt tüketimleri amsallerine göre çok düşük.Tamirci düşmanı kolay kolay arıza yapmıyor.Ayrıca konforu ve geniş bagaj hacmide cabası. Lada Nivadan kesinlikle uzak dur.. Crv ve Ladayı kıyaslayacak bir raporumuz aşağıdaki linkte mevcut inceleyebilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47382
Subaru impreza SW veya Subaru Forester ucuz vergisi düşük, Çekiş ile ilgili videolarına youtube dan bir bak istersen, özellikle karda Ama servisini heryerde bulamayabilirsin
Ben de bir 5.2 zj kullanıcısı olarak çok hata yapmışsınız derim,yıllık vergisi her ne kadar 1000 tl olsada kaldıki hem arac ucuz hemde parçaları,Ayrıca alacağınız hangi 4x 4 arazi aracı veergi dilimi elbet yüksek olacakidk Madem kıydınız 5.2 ye o zaman o tip bir araç almayacağınızı düşünerek ilk tavsiyem ford renger 4x4 olacaktır 2.mitsubişhi ,veya nissanın son kasa değil bir önceki kasayı 3. sıraya yerleştireyim,Unuttuğunuz bir şey daha var pikap taarzı araçlar her yıl muayne problemi var 5.2 candır hata yapmışsın:laughing: :laughing:
aynı benim araç işte 2008 modeli var bende otomatik. iki kişinin dalış malzemeleri, buzluk, 3.60 bot, 9.9 motoru deposu bilmemnesi alıyor geriye de 1/3 alan boş kalıyor. klasik pickuplar gibi makaslı da değil süspansiyonludur. çekeri daha azdır ama konforludur en azından. doğa sporları ile ilgilenen arkadaslar kamyonetten başka araçta rahat edemez kesinlikle.
arkasını kabinli alırsanı yada koydurrusanız güzel araçtır. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-isuzu-2007-4x4-d-max-133763724/detay niva vitara gibi araçlara dahi baktıysanız eskil kasalardanda düşünüyorsanız defender derim . yani av için kullanmanız ağır basacaksa gidemeyeceği yol yok. tdi motorları biraz sizin limitin üstündedir ama eski motorları limitleriniz içinde. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...n-land-rover-defender-2.5-tdi-137325444/detay L200 de kullandım ancak düz yola daha ideal L200. ısuzu sağlam dengeli L200 e göre biraz hantal. defender şehir içi pek pratik değil ama arazide yolu takip etmenize gerek yok istediğiniz yerden dönün
Suzuki Vitara 2.0 4x4 2000-2005 model arası dediğiniz fiyatlara bulma ihtimaliniz var. Arazide iyidir, asfalttada üzmez.. Rastgelsin..
Ssangyonglar in vergisi de 1000 tl civari yanilmiyorsam.ticari olduğundan her yilda muayene + 200 sigotasida normal araçtan pahalidir sanirim eminde değilim. Tabiki benimde aklima gelen araçlar arkada bağimsiz süspansiyon olmasi çok çik avantajli konfor anlaminda.
Zamaninda çok araştirmiştim sizin araci falabda biliyorum gezenbilirden. İstedğim şartlar oluşmazsa Zj veya bulabilirsem xj alabilirim.aklimda hala.
Şuan defender genişliğiyle en cazip araç gibi. Ama hiç deneme firsatim olmadi.önce denemem lazim. Parçasi ucuzmudur tamiri kolaymidir bilmiyorum mesela nivalarin çok ucuz ama ben zj ile 2 yilda 5 lez sanayiye firtiyswm niba 15 20 kez gitmiştir.bir arkadaşimda vardi.
land ın giremeyeceği yer sınırlıdır. çok soğuta asfaltta kayma yapabilir açık kasalarında. kapalı kasaların ağırlığı vardır pek kaymaz. ama zıplaya zıplaya gidersiniz hızlanınca yani SUV tarzı bir konfor belmeyin . içi kaplaması zaten çok kolaydır en işi bilmz döşemeci bile kaplar. gerekirse zemini tavanı ve arka koltukları kaplatabilirsiniz. ancak zaten amacınız araziymiş. arazi için biçilmiş kaftandır. parçaları otokardan temin edersiniz. yani heryerde kolaylıkla bulunur. karlı arazidede 45 cm den yüksek karda 4 teker zincirli heryere giriliyor.