Balık avında yeniyim yardım edin abilerim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cedik tarafından paylaşıldı.

1. cedik

cedik Kamil Gedik amk sizin

Selamlar abiler,17 yaşındayım balık tutmak istiyorum fakat oltam yok nasıl olta almalıyım? zeytinburnu sahilinden mırmır,zargana yada tekir tutmaya çalışacağım abimle arada gidiyoruz fakat çalıştığı için haftasonuda dinleniyor arada pazar günleri gidyoruz fakat 2 olta vardı benimki arabada kırıldı şimdi ben kendime olta almak istiyorum nasıl almalıyım ?

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Efe kardeşim sahilden mırmır zargana tutmak için 3-3.30 en fazla 50-100 gr. Atarlı ve 40 lık bir makina yeterli olur sana

3. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    demişsinki 17 yaşındayım oltam yok balıktutmak istiyorum:):)
    ben 44 yaşındayım oltam var da ne oluyor:):):):)
    aylardır 1 tane balık tutamadım.bana da yardım edinnnnn......

4. çılgın69

çılgın69 ali yıldız

KARDEŞİM DENEYİMLERİME GÖRE OWNER İĞNE 5114-50116-50173-50660-EN SAĞLAM 51481 ASSO DOUBLE MİSİNA TAKIM 0.26 -0.28 SHİMANO MOTOR KAMIŞ SHİMANO ŞEKSPERDA OLABİLİR

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili Efe. balıga başlamak için önce izlemek gerekir.. çok izlemek . gerekirse not almak . avcıları izleyeceksin kullandıkları malzemeleri öğreneceksin . hangi ortamda kim nasıl bir sistem kullanıyor , yemi nedir izleyeceksin .. buradan alınan bilgiye ilave edeceksin..

kıyıdan balıkçılıkta farklı balıklar ve av şekilleri için farklı yöntem ve takımlar kullanılır . hatta daha detaya girmek gerekise , farklı kamış makine gerekir.. mesela bu işe gönülvermiş insanlarda yaklaşık 6-7 farklı kamış makine ve bol malzeme bulunur..

senin bahsettiğin bölgeleri bilirim eski istanbullu olarak.. zeytin burnu sahilinden balık avlamak konusuna gelince.. geçmişte o sahiller kirli idi şimdi nasıl bilemiyorum. ama yemli balıkta sana 3m veya 3.60 bir teleskop kamış yeterlidir.. birde 50 numara makine.. sana marka vermek istemiyorum olay cebine-bütçene bakar.. hazır takımlar satılır , yem ise herkes ne kullanıyorsa sende onu kullan..izle takip et . kullanacaggın kurşun alacagın kamışın atarına göredir sana satıcı yardımcı olur.. makinene 030 veya 035 misina sardır..

yemli beklemeli avlarda oltanı atıp başlugunu alıp yani sistemi gergin tutup bir sehpaya dayama veya elinde bekleme sureti ile olur , zargana avında , özel zargana topu vardır bu baglanır ucunada 1-2 m beden ile tek iğne baglanır .. beyaz renkli yem takıp atıp yavaşça çekerek zargananın kovalaması ve atlaması saglanır.. bunuda izleyerek ögreneceksin..zarganada 3-5 istavrit in etinden faydalanabilirsin ..yem yaparsın.. kolay gelsin

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi güldürdün vallahi :laughing:

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    muvaffak abimin dediği gibi kardeşim önce izle. ben bildiğim bölge avını bildiğim balık bile olsa o gün ilk gittiğimde bir 10 dakika etraftakileri izlerim. emin ol çok şey kazandırır. iyice takip et olta atanları git konuş sıkıldıklarını anlasanda sormaktan çekinme ;)

8. cedik

cedik Kamil Gedik amk sizin

abiler hepinize tek tek teşekkür ederim

abimde balıkçı fakat işleri nedeniyle görüşemiyoruz zargana tuttum bende onun topu var yavaş yavaş çekince geliyor tutmasıda çok zevkli :) peki abi balığın mevsimi var diyorlar hangi ayda daha çok oluyor zargana ?