Arkadaşlar Maraş'ta balık avının yasak olduğu bir akarsuda sportif alabalık avcılığı yapmayı dusunuyorum. Dolayısıyla balıkların hepsini iade edeceğim. Jandarma bana bu durumda ceza yazma hakkına sahip midir acaba? Ceza yazmak için illa ki alıkoymuş olduğum bir balık olması gerekir mi? Teşekkürler.
bildigim kadarı ile elinde oltan var ise balık tutmuş olman yada olmaman jandarma için hiçbirşey ifade etmiyor adamın tavrına bağlı alır yada almaz veya ceza yazar yada yazmaz diye bir kısas yok abim riske girme derim tabi senin bilecegin iş bir kamera götürürsün sportif avcılık yapıp belgesel çekiyorum dersen belki yardımcı olurlar ama yinede riske girme bir yapmasa biri mutlak yapar
bence kendini riske atma, bazen hoş görüp oltacıyı görmezden geliyorlar, bazen de olmadık işler çıkarıyorlar. geçen yıl kahramanmaraş'ta serbest bir bölgede, avı yasak olmamasına rağmen gökkuşağı alabalığı avlayanlara ceza kesildi. ceza ile ilgili maddeyi araştırdım, sazan ve şiraz ile ilgili bir madde. adamlar cezaya itiraz ettiler ama sonuç ne oldu bilmiyorum. daha başka bir zamanda da nurhak tarafında yasak olan bir bölgeden balık avından gelen bir abimiz jandarmaya yakalanmış. jandarma '' balık mı avlıyordun ?'' demiş. bizimki kem küm edip '' öyle demeyelim de ... bizimkisi piknik gibi bişe işte '' demiş. jandarmalar bakmışlar torbalar boş, balık yakalayamamış. '' sen nasıl balıkçısın elin boş '' demişler. bizim abi de '' biz kim, balıkçılık kim yeğenim, balıkçı dediğin balık yakalar '' demiş ve jandarma gülüp bırakmış. senin şansına ne çıkar bilemem. idk
Sanırım moderatörlerimizden biri bana küçük bir şaka yaptı. Bu konunun başlığı "Sportif Balıkçılık / Yönetmelik" idi. Neden böyle bir mudahaleye uğradığımı anlamadim. Abilerim teşekkürler. Risk alacağım sanırım. Sinan Abi, haklısınız. Kazalar olabilir ve yaptığım şeyi savunacak değilim. Maalesef bu ülkede hiç bir şeyi hakkıyla, adam akıllı yapmanın bir yolu yok. İlla bir taraftan çamura batıyorsunuz... (Kusura bakmayın, telefonumun şarjı olmadığından adam akıllı cevaplar veremedim sizlere)
Merhaba Fatih bey, Başlıklara konunun içeriğinin yansıtılması, benzer bir konuyu araştıran arkadaşlarımızın daha kolay bulabilmesini sağlıyor. Bu sebeple başlık tarafımızca revize edilmiştir. Diğer taraftan, sormuş olduğunuz soruyla ilgili daha önceden tecrübe yaşamış arkadaşlarımızın açmış olduğunuz konuyu fark edip, daha kolay müdahil olmaları adına da doğru ve yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenlerden ötürü "Sportif Balıkçılık ve Yönetmelik" gibi bir başlık, sormuş olduğunuz soru için çok genel olduğundan, bunun yerine konunun içeriğiyle alakalı bir başlığın yazılması daha uygundur. Bunun sizle alakası olmayıp, biz böyle durumlarda, konu başlığı daha faydalı olabilecek şekilde düzenlenebiliyorsa, biz gerekli düzenlemeyi haber vermeksizin kendimiz yapıyoruz. Anlayışınız için teşekkürler.
Merhaba; Kurallara kolluk kuvvetlerinin denetimi için uymak ya da uymamak bence yanlış. Kural bir avlak ya da tür için yasak diyorsa, yasağın bitmesini beklemek en güzeli olur. Saygılar.
'' Yasak '' denmişse, bunun muhakkak ki geçerli nedenleri vardır. Bizlere de, bunlara uymak gerekir. Zaman zaman burada, bu yasaklara uymayan balıkçıları, ağcıları, trolcüleri, vs.vs. Kişileri eleştirip suçlamıyormuyuz, haklı olarak. Bu görüş ve değerlendirmelerimizde de hepimiz hem fikirsek, zamanı gelince de bizlerde bu yasaklara uymak ve saygı göstermek zorundayız; gibi düşünürüm.
tamamen aynı fikirdeyim, kişisel olarak '' kurallar uyulmak içindir '' prensibine inanan biriyim. ama aynı şekilde serbest olan yerlerde ve zamanlarda da kanunların verdiği hakkı doyasıya kullanmak isterim.
Elbette haklısınız Bilge kardeşim. Burada, bilerek yapılan ve bilmeden yapılanlar söz konusu. Bir başkasının bilmeden koyduğu yanlış kurallar, bizim, bilerek yasakları delebileceğimizle aynı kıstasları içermemesi gerekir. Kolluk kuvveti dediğimiz birimler, genelde konuya vakıf olmadıklarındandır ki, zaman zaman bazı olumsuzluklarla karşılaşıldığını okumuşumdur. Ufak 1-2 olumsuzlukla bende karşılaşmış olsamda, bilgi ve donelerimle karşımdaki kişileri bilgilendirmişim, eğitmişim ve tatlı tatlı günümü geçirmişimdir. Belki geçmişimin verdiği bir rahatlık söz konusudur; karşımda ki kişilerle rahat diyaloğum ve sonuçları ? Sonuçta karşımızdakilerde birer insan. Ama biliyor, ama bilmiyor. Burada önemli olan, yaklaşım, tarz, bilgi, ve uslup en ön plandadır.
malesef ben pek anlatamıyorum, derdimi kara avı olsun, su avı olsun belgemi eksiksiz tamamlar, yanımda tebliğ, MAK kararları, avlanma haritası vs. bulundururum. hem meslek icabı tarım il müdürlüğü ile olan yakınlığım, hem de kişisel merakım nedeniyle mevzuatı da az çok bilirim, ama derdimi anlatamam. yaştan mıdır nedir, dikkate alınmıyor, çokbilmişlik yapar durumuna geliyorum idk
Mustafa kardes, bu soruyu ciddi sormuyorsun degil mi? Evet evet saka yapiyorsun... Sigara icme yasagi olan bir yerde "ama ben dumanin hepsini icime cekiyorum, hic disari uflemiyorum ki" demek gibi birsey olmus bu... `Balik alikoymak yasaktir`diye bir ibare gordunuz mu veya duydunuz mu? Balik avlamak yasaklanmis, alikoymak degil. Daha otesi yok...
Arkadaşlar hepiniz söylediklerinizde haklısınız ancak benim de söyleyeceklerim var. Sanırım son 5 tatlı su avı girişimlerimde tek bir balık bile yakalayamadım. Amerika , Avrupa'daki tatlı su avlarını izleyip bir kaç günlük bir depresyona girmek benim için oldukça olağan bir hal aldı. ( Bakın şu linkteki mesajımı okursanız anlarsınız hissettiklerimi http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52214&page=3 ) Maraş'a gitmeye karar verdik bugün. Her yerde nehirler, dereler, barajlar, göller var. Ancak zamanında denetimsizlik yüzünden ağcılar sularda balık bırakmamışlar ki bu güzelliklerin pek çoğunda 12 AY(!) avlanma yasağı var. Şimdi ben bu memleketin bir çocuğu olarak kılına bile zarar vermeyeceğimi umduğum 1-2 tane balığı yakalayıp şu anda hayatta benim için en önemli olan şeyi yapıp bir nebze huzur bulmaktan alıkoyuluyorum. Şimdi bu biraz canımı yakmaz mı? Bir ağ atıp 1 saatte 50 kilo balık götürüyorlar. Ben tuttuğum balıkları alıkoysam bile 50 senede 50 kilo balık avlayamayacağım bu memlekette. Tatlı suda ticari avcılığa izin veren, denetimsizlikte bir dünya markası olan değerli(!) hükümetin, jandarmanın kanunları beni neden ilgilendirsin ki durum buyken? Elbette üzülüp gerekirse ağlayacağım. Elbette avcılık konusunda anarşistin teki olup çıkacağım günün birinde. Belki bir gün tırıvırı ile avlanan adamların bolca bulunduğu bir gölete gidip elimdeki tabancanın mermisi bitene kadar bir katliamın altına imzamı atacağım. Peta'ya katılıp soyunur muyum bilemem fakat var olduğum sürece bu ülkenin sularını, doğal güzelliklerini rezil eden adamları yok etmek için elimden geleni yapacağım.
Mustafa Kardeşim, söylediklerine ben de katılıyor ve aynı denetimsizlikten sıkıntılı olduğumu belirtmek istiyorum."YASAK HEMŞERİM İŞTE" anlayışının mayasının sadece Türkiye'de olduğuna inanmaya başlıyorum. Yasak ama niye? Bunun cevabı herhangi bir fayda için değil, sadece yetkililerin kafası rahat olsun, zaten yapmadıkları denetimin sıkıntısı bir kat daha artmasın diye. Afyon Eber Gölü, bir önceki tebliğde avlanmanın tamamen yasak olduğu iç sular arasında zikredilmekteydi. Son tebliğde bu kalktı. Şimdi kendi kendime düşünüyorum Eber'de ne değişti ? Hiçbir şey. Kaçak ağcılar yasak olduğunda da kol geziyordu, şimdi de aynı. Hatta bu işlerle ilgili bir yetkilinin şu sözleri hala aklımdadır. HOCAM, YASAK ZAMANDA AĞ KONTROLÜNE GİTTİK, SIKIŞAN KÖYLÜ BİZE AV TÜFEĞİNİ DOĞRULTTU. BİZ DE ARTIK YETER DİYEREK İSRAİL SAZANI(CARASSİUS GİBELEO) SALARAK GÖLÜ AVLANILAMAZ HALE GETİRDİK. Şimdi Mustafa Kardeşim, Ben hem yetkiliyi hem ağcıları vursam öldürsem, sen tırıvırıcıları temizlesen, suçlu kim olur bellidir. Evet insan dayanamaz belki ama kanunlara uymakta her zaman fayda vardır. Yasak zaman ve yer ihlalinin cezası amatör sınırlar içinde olsa dahi can sıkar, insanı hobisinden soğutur. Velhasıl bu memlekette her türlü kural ve yasak amatörü bağlar.Sabret hele nisandan itibaren turna başlayacak . Sık dişini az daha Terkos'ta avla turnayı.