Balık Avlama İskelesi

Konu, 'Genel Konular' kısmında dragonX tarafından paylaşıldı.

1. dragonX

dragonX selcuk

Merhaba,

Balık tumak ve gezinti yapmak isteyenler için filmlerde görmüşünüzdür ,Amerika'da upuzun iskeleleler vardır.

İstanbul'da balık tutmaya çalıştığımız yerler genelde daracık yerlerdir, geniş olan yerin de önü kayalıkdır felan yani bir sürü zorluk içerir.

Oysa Amerika'da ki gibi iskelelerimiz olsa denizle daha içiçe olsak çok daha rahat balık tutabiliriz. Mesela Bostancı -Kartal sahilinde 70-80 mt ye kadar iskeleleler , boğazda da uygun yerlerde 5 metreden 20 meryete kadar iskeleler çok rahat yapılabilir.

Ben bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masaya internet üzerinden başvuruda bulundum.Sizlerin de desteğini bekliyorum. Eminim yeterince kişi başvurursa belediye buna destek olur.
    Merhaba,

Balık tumak ve gezinti yapmak isteyenler için filmlerde görmüşünüzdür ,Amerika'da upuzun iskeleleler vardır.

İstanbul'da balık tutmaya çalıştığımız yerler genelde daracık yerlerdir, geniş olan yerin de önü kayalıkdır felan yani bir sürü zorluk içerir.

Oysa Amerika'da ki gibi iskelelerimiz olsa denizle daha içiçe olsak çok daha rahat balık tutabiliriz. Mesela Bostancı -Kartal sahilinde 70-80 mt ye kadar iskeleleler , boğazda da uygun yerlerde 5 metreden 20 meryete kadar iskeleler çok rahat yapılabilir.

Ben bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masaya internet üzerinden başvuruda bulundum.Sizlerin de desteğini bekliyorum. Eminim yeterince kişi başvurursa belediye buna destek olur.

İnternet de fishing pier diye aratırsanız örneklerini görebilirsiniz

2. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    bizimkiler anca denizi doldurur yol park yaparlar ben bunu kac yıldır dusunuyorum

3. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    tekirdağ'ın marmara ereğlisi ilçesinde nato için liman yapılıyordu. liman yapımı iptal edildi. geriye sizin bahsettiğinize benzer yaklaşık 200 metrelik bir iskele kaldı. çok giden var. ben de gittim biraz, çok keyifli oluyor, orası güzel bir tesis olabilir. bizim de orası ile ilgili hayallerimiz var, imkanım olsa hiç durmaz orayı amatör balıkçılığın merkezi yaparım :) limanının belli bir açığına birkaç hurda araç batırır balıkların yuvalanmasını sağlar, gelen balıkçıklar için rahat avlanmalarını sağlamak amacıyla cepler yapar, kamp alanı, balık marketi, otopark, otel gibi yapılar inşa ederdim. ama bu ülkemizde hayal gibi...

4. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    boğazın içine nasıl yaparlar ki gemi trafiği var ... ? ama yapsalar şahane olur :) sırf oraya avlamak için gelirdim izmirden :)

5. dragonX

dragonX selcuk

Boğazın geniş koy bölgeleri var, buralarda çok rahat 30 metreye kadar iskeleler yapılabilir, daha dar bölgelerde de en azından kıyıdaki sığlığı aşacak kadar 3-4 metrelik çıkma şeklinde bir iskele yapılsa bile süper olur.

6. dragonX

dragonX selcuk

7. king_barracuda

king_barracuda

ilk mesajında makine kamış önerisi isteyeni çok gördümde. ilk mesajda 80 e
    metre iskele isteyenide çıktı :):):)

aramıza hoşgeldiniz.. şaka mahiyetli söyledim kırmak istemem .

8. king_barracuda

king_barracuda

düşünceniz çok güzel o iskeleleri bende bilirim severim. hatta tekneler kıyıda motor çalıştırmasın tehlike yaratmasın yüzenlere diye o iskelelere bağlanır.

iskelenin başındada birer ufak lokanta olur genelde..fast food tarzı

ancak inanın balık avı niyetiyle o iskeleyi yapmaya başlarlar.. sonra bakarlar çok güzel oldu. o iskeleler geniş yapılıyor yurtdışında. baktılar hem güzel oldu hemde kalabalık..

5-6 kişide ordan kiralık yer ister. o sorna olur 10-15 kişi. bakmışsın ortası cafe dolmuş başa kadar nargileci dolmuş ..

kenarlarada masa atmışlar...

sonra sen kenardan olta atarsın ufak bi kaza olur..

milleti rahatsız ediyolar ve tehlike yaratıyolar diye iskeleyi oltacılara kapatıcaz onlara güzel ve modern yerler yapıcaz diyen bi röportaja denk gelirsin televizyonda:):):)

sonra dersin nerdennn nereye :)

9. dragonX

dragonX selcuk

Sonunda resimlerin nasıl ekleneceğini öğrendim.

Amerika'daki balık avlama iskelelerinden örnekleri gösteren resimleri ek de bulabilirsiniz... Hep beraber istersek bizimde böyle iskelelerimiz olabilir...neden olmasın...

10. melikşah

melikşah ........................

Teşekkür ederim güzel bir konu ve güzel bir düşünce:)
    Aslında bunu soru olarak algıladığımızda cevabı konun içinde(Oysa Amerika'da) yada Almanya'da yada ingiltere'de:)
    Bizim ülkemizde bir takım düzenlemelerin olması için toplum olarak bilinçlerimizin olgunlaşması lazım.
    Örnek olarak herhangi bir sahil şeridimize böyle iskeleler yapılmasından ziyade
    Denizlerimizi her zaman temiz tutma bilincimizin gelişmesi lazım.
    S.T.H YANİ SU ALTI TEMİZLEME HAREKETİ'nin istanbul kıyı şeritlerinden çıkarttıkları bir kaç eşyadan örnek vereyim.
    Traktör lastiği,bebek arabası,klozet,el arabası, içki şişeleri ve daha fazlası bunların
    nasıl atıldığını düşündüğümüzde ve sorunun nasıl çözüleceğini bulduğumuzda eminim sonrasında sizin hayal ettiğiniz iskelelerde olacaktır...:)

11. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Maltepe sahilde denize 200 Mt çıkıntı yapıyorlar marina için. Oradaki mühendisler çıkıntıların uç kısımları balık tutmak için düzenleneceğini söylüyorlarmış. Nekadar doğru bilemem:)

12. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    çok iyi elbette lakin mevcut alanlara bile sığmazken oralara nasıl sığacağız? hadi sığdık /eminimki çok kısa zamanda rant avcılarından nasıl korunacağız orasının gerçek sahipleri bizim olmamız gerekirken denizden uzak anlayışsız suyu sadece kovada gören zihniyetlerin absürt dayatmalarından nasıl korunacagız? bunun tartışması yapılmıştı bir yerlerde daha yakında ist büyükşehir belediyesi boğazda kıyıdan balık avını yasaklıyor diye ,e sonra parayı veren balığı tutar:confused: neye göre para yani kartmı basıcaz ? aylıkmı ödeyecegiz saat başımıdır ?dakika başımıdır aylar öncesi bir şey okumuştum haberlerde dağ bayır dolaşandan kişi başı 1 tl para alınmasına dair kanun çıkmıştımı çıkacakmıydı :D düşünün 3/5 kişi dağda yürüyüştesiniz pat adamın teki görevli dağın başında sizden 1 tl istiyor yoksa ceza :cool: sizin fikriniz keşke olabilse ama başta 1 tl günlük ha baktılar piyasa büyük yapalım 5 tl olsun bitsinbanghead bu işinde sonu buraya varır

13. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    zamanında pendik mendirekte avlanırdık. liman yapılıp teknepark yapılınca malesef olta balıkçılarına kapandı.

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    navarre beachte öyle bir iskele var harika bir yer videolarda mevcut nette ve avlanan balıkları bir görün öyle bir yerde av keyife keyif katar ama ülkemizde rant olmayan bir işe kimse imza atmaz

http://www.youtube.com/watch?v=YFHBIqn-h1w

15. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
  16. dragonX

dragonX selcuk

Caddebostan Balık Adamlar Derneği ve Marmara Surf Okulundan hemen sonraki karaya doğru bir girinti var, orda çok rahat 200 mt lik bir iskele yapılabilir.

Ben iskelenin balık avı yanında çok güzel bir gezinti yeri de olabileceğini düşünüyorum.

Yurtsışındaki bu tür iskeleleri denizden bayağı yüksek yapıyorlar böylece tekne bağlama gibi bir sorun da olmuyor.

İskelelerin deniz kültürünün de ayrılmaz bir parçası olduğuna da inanıyorum.

Denizlerimizi temiz tutalım, deniz kültürü ve sevgisini yaygınlaştıralım....

17. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    tutulacak balık olmadıktan sonra iskele ne işe yarayacak. ben kktc'de denize 450 metre giren (toplam 500m) bir iskelede avlanıyorum. ucuna gittiğimizde tekneyle açılmış gibi oluyor. gelgelelim balık yok. hemde insanın uğramadığı çok bakir bir bölgede, kimsenin kullanmadığı bir iskele.

18. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Selçuk çok güzel birşey olur ancak burası Türkiye dedirten olaylar olur örnek galata köprüsü

ayyaşlar gelir gece gündüz orda yatar sana yer kalmaz
    işsiz güçsüz adamlar orda yer parseller sana 5 liraya satmaya kalkarlar
    kalabalık bir grup serseri gelir kaplarlar her yeri kavga dövüş sana yer kalmaz
    yani yeni galata köprüsü olur çıkar başımıza balık tutup stres atalım derken sinir yüklenip geliriz

ha dersenki ispar alır orayı adam başı 5 tl ücretle ve amatör balıkçı belgeli olanları alır içeri o zaman belki olur

yoksa çok zor

19. dragonX

dragonX selcuk

dolgu kayanın üstüne beton atıp düzenlenecekse sahilden farkı olmaz, çünkü dolgu kaya yapılırken denize doğru belli bir eğim oluyor. Kayalıkdan kurtulamıyorsunuz kısaca...ama o eğimli kısmı aşacak şekilde ileri doğru altı boş bir ayaklı bir beton tabla yapılırsa olur.

20. dragonX

dragonX selcuk

bence önemli olan niyet etmek...

bostancı caddebostan sahilinde belediyenin ciddi çalışan bir özel güvenlik sistemi var, ayrıca polis de sürekli devriye geziyor orda

bence galata köprüsündeki sıkıntılar yaşanmaz..