sevgili üstadlarım avcı abilerim kardeşlerim ben ankarda ve çevre illerde balık avına gidiyorum sazan kefal tutuyorum genelde fakat araştırdığım kadarı ile farklı yerlerde farklı balık tutma tarihleri vermişler kafam karıştı bu tarihleri iyi bilen üstadlarımdan yardım bekliyorum turna: levrek: sazan: yayın: kefal: bu balık türlerinin ne zaman tutulduğu ne zaman yasaklı dönem olduğu hakkında bilgi verirseniz sevinirim benim aklıma gelmeyen balık türleri varsa onlarıda yazarsanız iyi olur fazla bilgi böz çıkarmaz....
Seyit Ali Selamlar,,, Ankarada suan; Sazan, Kadife, Siraz, Yayin, Tatlisu kefali (Orman ici sular ve akarsular disindaki icsular), asagidaki yazili baliklar haric diger tum turler: 15 Hazirana kadar yasak. Sudak: sezon kapali, 30 nisana kadar yasak. Tatlisu levregi: sezon kapali, 30 nisana kadar yasak. Dogal alabalik (tum turler, deniz alasi haric): sezon acik, avlanabilir. Gokkusagi alabaligi: sezon acik, avlanabilir. Turna: sezon acik, avlanabilir. Tatlisu kefali (akarsular): sezon acik, avlanabilir.
Bak Seyitali kardeş www.balikavi.org a gir orda sayfada sol üstte tebliğler/sirküler bölümünü göreceksin orayı tıklarsan detayı ile tüm istediğin bilgileri alırsın