balık avlamak istiyorum

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında manay tarafından paylaşıldı.

1. manay

manay murat manay

Favori Kamış:
    alba star dega 5000 mkn.
    En İyi Avı:
    5kg istavrit
    sevgili forum arkadaşları ben yeni yeni bu güzel uğraşa merak salan biriyim. Sahilden istavrit yakalamak istiyorum(çünkü yemli balık ve takımlar hakkında bilgim yok) şu an sarıyer, kalender ve yakın kısımlarında balık durumu nasıl bilgi verirseniz sevinirim. Bu arada forum da paylaşılan blgileri okuyorum ama görsel olarak daha faydalı olacağına inanıyorum. ist. tekne veya sandal ile bir organizasyon yapan var ise iştirak etmek isterim.. sevgiyle kalın

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    murat abi aramıza hoş geldin istavrit güzel balıktır yakalamasıda çok zevklidir ama bahsettiğin yerler hakkında bi bilgim yok bilgisi olan üstadlar yardımcı olucaktır inşallah ömrünün sonuna kadar balık tutmaya devam edersin hadi rastgele

3. manay

manay murat manay

Favori Kamış:
    alba star dega 5000 mkn.
    En İyi Avı:
    5kg istavrit
    saol furkan teşekkür ederim. küçükyalıda nereden tutuyorsun

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    klavuzçayırı caddesinde sizdemi küçükyalıda oturuyosunuz

5. manay

manay murat manay

Favori Kamış:
    alba star dega 5000 mkn.
    En İyi Avı:
    5kg istavrit
    geçen sene mektep caddesinde idim maslak ayazağa tarafına taşındım. yaka değiştirdim anlayacağın

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    benim küçüklüğüm orda geçti belkide tanıyorumdur sizi kaç sene mektep caddesinde oturdunuz?

7. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Murat abi öncelikle aramıza hoşgeldin. Dediğin bölgeler istavrit avı için uygun ve yakın zamanda bulunduğum yerler. Kısaca bilgi vermek istiyorum.

Ben genel olarak İstinye Körfezi'ni Sirkeci yönüne doğru giderken ilk virajı atladığın zaman bulunan sahil şeridinde avlanıyorum. Genel olarak çapari için uygun bir düzlem. Dönemsel olarak yani balık av verdiği sürece çok güzel istavrit alırsın. Bunu için kullanman gereken çapari özellikleri herzaman iş yapacak şekilde 0,25 mm beden ve 0,10 köstek. Eğer çaparilerini kendin hazırlıyorsan bu ölçüler çerçevesi içerisinde beyaz ve açık yeşil tonlarında floş ve hafif ölçülü simli çapariler oldukça iyi iş görür. Şayet çapari yapabilme durumun yok ise verdiğim şu ( http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21336 ) linkten faydalanabilirsin. Zira bu ürünler bahsettiğim ölçüler dahilinde tarafımdan test edilmiş oldukça iyi çaparilerdir... Kullanımda genel olarak açık havada koyu olan kapalı havada ise açık renk olan çaparileri tercih etmen avını bereketlendirecektir. Sevgiyle kal. Saygılar...

8. manay

manay murat manay

Favori Kamış:
    alba star dega 5000 mkn.
    En İyi Avı:
    5kg istavrit
    verdiğin bilgi için teşekkür ederim. son zamanlarda buralara çıktınmı durum nedir.ayrıca yaş 33 fakat 22 gösteriyorum o yüzden abi laflarını es geçelim kendime yakıştıramıyorum. sevgilerle

9. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi ben teşekkür ederim.

Enson bundan iki hafta önce çıktım ve istavrit bazında fena (3,5 Kg.):) değildi. Ondan sonrada genel olarak gece yemli ava başladığımdan fırsat bulamadım. Saat aralığı olarak 17:30 dan sonrayı tercih etmen yerinde olur...

Abi maşallah diyelim 60 ındada inşallah 40 gösterirsin. Abi biz yine saygıyı elden bırakmayalım... :) :) :) Saygılar...

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ailemize hoş geldiniz ,arabaya binilir otogara gidilir ,oradan edirne otobüsünden bilet alınır otobüse atlanır ,edirne de inilir fatih bulunur ,sonra doğru balığa gidilir ;)

11. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Fatih süper adres tarifi ve süper teklif... :) :) :)

12. manay

manay murat manay

Favori Kamış:
    alba star dega 5000 mkn.
    En İyi Avı:
    5kg istavrit
    beyler neşeniz daim balığınız hep bol olsun