Balık Bulucu -Son Teknoloji ile ilgili bilgi lütfen

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında istavrit tarafından paylaşıldı.

1. istavrit

istavrit Boğaç

Selam Dostlar ,
    Saroz'da balık bulucu olmadan balığı bulmak imkansız artık ...Uskumru gibi dolaşan balıklarda her geçen sene görülen azalma beni bu konuda teknolojik yardım almaya itti.Bu sene tekneme PORTATİF BALIK BULUCU almayı düşünüyorum.Özellikle Garmin ve Hummınbırd üzerine bayağı araştırma yaptım.Fiyatları 120 USD den 350 USD ye kadar değişen bir çok model var ...Benim sizden ricam lütfen Portatif Balık Bulucu ( özellikle portatif diyorum çünkü yerleşik aynalı balık bulucular şu anda konum dışı ) kullanan arkadaşlar burada tecrübelerini paylaşsınlar ...Olumlu olumsuz yönleri ,işe yaradıkları yaramadıkları noktalar vs ...Malum o kadar para verip işimize yaramaz bir şey alıpta balığı yine babadan kalma yöntemlerle ararsak yazık olur ...Bu arada bu konu ile ilgili daha önce konu açılmış olabilir ,bazılarını okudum fakat malum teknoloji her gün değişiyor
    Herkese Rasgele

2. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    evet balık bulmak ımkansız, balık bulucu arıyorum demişsiniz !
    en ıyısınızı alınız,
    1/2 sene sonra balık kalmayınca nasılsa oda işe yaramaz !
    Tırıvırılar tırol tekneleri kullanınca amatörde artık buna başladı !
    Herkes haklı kendince!
    ama ben 18 yıldır zıpkınla balık alıyorum denızden, böyle balık bulucu falan elıme almadım.

3. onur1872

onur1872

balık bulucular hemen hemen aynı teknikle çalışıyorlar.bence ekranın çözünürlüğü fazla olan büyük balık bulucular daha fazla işe yarayacaktır.hiç olmazsa balıkları hareket ederken iyi gösterecektir.küçük balık bulucularda ekranda görünen balıklar hem kesik kesik hemde tam görünmüyorlar.kesik kesik göründüklerinde de birkaç saniye fark olması bile balıkların yer değiştirmelerini göstermede yetersiz kalmalarına kanıttır diye düşünüyorum.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Kullanan , bilen arkadaşlardan yorumlar gelecektir.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Arkadaşlar lütfen .

kullanmayanlar değil

kullananlar yazarsa hepimiz yararlanırız.

diğer binlerce üye arkadaşımız
    "bende kullanmadım" şeklinde yazarsa sonuca varamayız.

Selam Dostlar ,
    Saroz'da balık bulucu olmadan balığı bulmak imkansız artık ...Uskumru gibi dolaşan balıklarda her geçen sene görülen azalma beni bu konuda teknolojik yardım almaya itti.Bu sene tekneme PORTATİF BALIK BULUCU almayı düşünüyorum.Özellikle Garmin ve Hummınbırd üzerine bayağı araştırma yaptım.Fiyatları 120 USD den 350 USD ye kadar değişen bir çok model var ...Benim sizden ricam lütfen Portatif Balık Bulucu ( özellikle portatif diyorum çünkü yerleşik aynalı balık bulucular şu anda konum dışı ) kullanan arkadaşlar burada tecrübelerini paylaşsınlar ...Olumlu olumsuz yönleri ,işe yaradıkları yaramadıkları noktalar vs ...Malum o kadar para verip işimize yaramaz bir şey alıpta balığı yine babadan kalma yöntemlerle ararsak yazık olur ...Bu arada bu konu ile ilgili daha önce konu açılmış olabilir ,bazılarını okudum fakat malum teknoloji her gün değişiyor

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer açık denizde veya çok farklı yerlerde ava gitmiyorsanız, bu balık bulucular size hiç bir şey veremez, bahsettiğiniz manada..

Balık bulucunun faydası, balığı göstermesi değil, derinliği su tabakalarını, plankton bulutlarını vs. göstermesidir.

Eğer çok farklı bölgelere gidoyrsanız, hava/mevsim/gelgite göre akıntıları, derinlikleri bilmeniz güç olur. Deniz dibindeki çukur, taşlık vs. bulmak güç olur. Bu durumda balık bulucu size bunu güzelce gösterir. Yoksa, 90m dipteki uskumru sürüsünü göstereceğini pek beklemeyin.. Zaten gösterse bile, sizin takım oraya inene kadar onlar gitmiş olur..

Yahu olur mu, adı üstünde balık bulucu diyebilirsiniz.. Ama öyle değil.. Basitçe, ortalama 45 derecelik bir sonar konisiyle, 90m derinde size gösterdiği her bir dik çizgi, aslında 45 metrelik bir çapa denk gelir. Yan, siz 90m de bir balık sembolu güyorsanız, o sizden 20m iskele yanında, 20m baş tarafında, 20m şu tarafta, herhangi bir yönde 20m ötede olabilir..

Uskumru gibi plankton yiyen balıklar, plankton bulutlarının altında gezdikleri için, genelde sonardan saklanırlar.

Levrek, sinarit gibi balıklarda sonara çok fazla görüntü vermez..

Kısaca, balık bulucu balık göstermez size.. Yani, işte burada at hemen tutuver demez, genel olarak.. Nadiren gösterdiği balığı tutarsınız, hasbel kader..

Ama bu işlerde iyi netice verebilmesi için, bu ucuz aletler çok çok verimli olmaz. Side Scan Sonar denen türleri tavsiye ederim..

7. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo

merhaba arkadaşlar.

biz resımdekı balık bulucuyu kullanıyoruz ve gayet memnunuz,
    botta kullandıgımız ıcın portatıf aldık ucunda vantuz var botun altına kolaylıkla yapıştırabılıyoruz, pıllı oldugundan cok cok kullanışlı,
    icraatına gelınce, bırcok kez kullandık bu yaz almamıza ragmen, balıkları 3 farklı buyuklukte ve ayrı ayrı derınlık gostererek belırlıyor, zemın (kum,kaya,çakıl v.s.) bılgısı- derinlik bilgisi-su sıcaklık bılgısı verıyor, balık ıkaz seslerı ışıklı gösterge v.b. birçok özelliği mevcut sayamadıgım, nezaman yoğun balık gösterse at çek yaptık çaparide. anlıycağınız, bize göre çok işe yarıyor.
    tavsiye derim.
    rastgele.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Göstermediği zamanlarıda bir deneseydiniz :)

9. 56562

56562 xxx xxxxx

Hedef balığınız dip balıkları ise kısa yoldan vazgeçmenizi öneririm. Yerleşik olanı göstermediğine göre portatifinin iş yapması imkansız gibi birşey.

10. istavrit

istavrit Boğaç

Aydınlatıcı bilgi içinteşekkürler ...Dip balıkları ile ilgili problem yok ...Şükür kerterizlerimde hala mercan var...Sinarit için sırtı bölgelerini az çok bilirim...Derdim eskisi gibi bol bol uskumru tutmak ,ama bahsettiğiniz dezavantajları göz önünde bulunduracağım

11. istavrit

istavrit Boğaç

bak bu işime yarayabilir...kaça aldınız ?

12. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo