Arkadaşlar Merhaba, Şu balık bulucuların mahareti nedir? Sahiden işe yarar mı? Nasıl çalışırlar? Avmarketi.com da 100 usd civarı olanlar var, bunlarla sonuç alınabilir mi? Internetten araştıracağım daha ama Amerika'dan getirtme imkanım var; daha ucuzdur yurtdışında zannediyorum. Ne dersiniz? Çok safça olacak biliyorum ama kıyıdan da kullanma imkanı var mı balık bulucuları? Teşekkürler.
7 metre kablosu olanlar var göl kamışının cuna bağlayıp ileri sarkıtarak kıyıdanda kullanabiliyorsunuz
Mesala http://www.sahibinden.com/balik_bul...3037WQQpXQQdisplayitem?source=promotion_flash bu tür bir alet kullanan var mı gerçekten işe yarıyor mu?
Çok işe yararlar. Ama genelde balık olup olmadığını gösteremezler. Yok derler, vardır, var derler yoktur. Eğer sen, onun verdiği bilgileri alıp iyi kullanırsan, balığın olacağı yeri de bulursun.
Eğer dip yapısını anlamak istiyorsan ( kummu / çayırmı / kayalıkmı ) OK Orta suda gezen balıkları görmek istiyorsan OK Yüzeydeki su ısısını görmek istiyorsan OK Bulunduğun yerdeki derinliği görmek istiyorsan OK Bunların dışında bişey beklemek fazla hayalcilik olur. Balık bulucu sessiz sedasız dururken dipten koca koca balıkları çekenler bana hak verecektir sanırım.
Faysal abi kullanmadım ama kullanan birkaç kişiden duyduğum şey bazen yosunu denizanasını bile balık olarak algılayabildiği pek duyarlı olmayan ama Serdar abi ve Hakan abininde dedikleri gibi avlağın coğrafi bilgisi hakkında işe yaradığını su sıcaklığı zemin vs. hakkında etkili olduğudur.
Suyun içindeki suyu bile balık olarak algılayabilir, yosunu, poşedi filan algıladığına razıyızda.. Şimdi dersiniz ki yok artık filan.. Deniz, tuzlu su, gölde çok az tuzlu su. İletkendirler. Bilmem nerde birisi telsize PTT yapar, yani konuş düğmesine basar, marş basar vs. denizde bir parazit gerilim oluşur, buda sizin aletin şaşırtır. Balık var, balık dedirtir.
Kafam iyice karıştı. Yani balık bulucunun dediğinin tersini mi yapmak lazım?? Espri bir yana hepinize tşk. arkadaşlar
Faysal abi ben kablosuzlar iş yapmaz demedim tabiki onlarda iş görür ama aynı işi görürler aralarındaki tek fark kablosuz oluşlarıdır tabi birde fiyat farkları olabilir
Karadan avlanırım evet, ancak denizde de/kayıkla da avlanmama mani değil bu tabi..istanbul dışında kayıkla avlanma imkanımız var. Bir balık bulucu alırsam nasıl olur, işe yarar mı araştırayım dedim? Ayrıca, beni hatırlamana da sevindim. Kuruçeşme'deki organizasyona katılmıştım. Senle tanışamadık diye hatırlıyorum.
. Çok net hatırlıyorum Sevgili dostum hatta öncesinde Senle tartışmaya girmiştik. Tekneni ne tarafından avlanılır diye O sebepten samimiyetim ile yazdım. bu arada Seninde hatırladığına çok sevindim.
Ayrıca Al Sana Nostalji Tarkan kardeşim, öncelikle açıklamaların için tşk.. "Birader" kelimesi her ne kadar sitem, aşağılama içeren cümlelerde katlediliyor olsa da bazen, aslında "kardeş" demektir. Ben sana birader derken kardeş manasında dedim. İtiraz konusuna gelince, itiraz etmedim. "Cehaletime verin" dedim tam tersine. Bilmiyordum, açıktan hiç avlanmadım daha önce, öğrendim sayende. Faysal Alıntı: TarkanAtes´isimli üyeden Alıntı Öncelikle İsmim Tarkan Bende her hafta mutlaka Emirgan'da balığa çıkarım. Kıyıdan Saf tutarak elbette atabilirsiniz doğrudur ancak işin içine tekne girince olay değişir. Eğer tekneden balık tuttuysanız biliyor olmalısınız. Boğaz gibi akıntılı bir yerde akıntı teknenin bir tarafından girer, diğer tarafından çıkar, bu da demektir ki akıntının girdiği yerden oltayı salarsanız teknenin altına kaçar ve kontolü gider. Bu sebepten TEKNE de akıntı ve rüzgarın ters tarafında kalan kısmından oltaları salarsınız. Ayrıca etrafınızdaki diğer oltacılar ile 2 metre civarında pay bırakmazsanız el oltasını ve misinanızı nereye sağacaksınız.? Misinayı toplarken sağ ve solunuzdakine dolaştırma ihtimali yüksek, kısmet bu ya Lüfer gelirse ve hayvan sağa sola kaçarsa? Kamış kullanırım derseniz ayrı. bu durumdada gene akıntı sebebi ile sağa sola dolaşacaktır. Haydi istavrit geldi diyelim elinizdeki kamış en az 2 metre Yanınızdaki arkadaşınızı rahatsız etmeden teknenin içerisine nasıl alacaksınız? Kıyıda böyle değil elbette. Ama teknede böyle işte. Tekne ile avlanmak biraz daha tecrübe isteyen bir konu. Boğazda kıyıdan İstavrit çekmeye benzemiyor . Eğer bilmediğimizi düşünüyorsak Hemen itiraz etmeden de "Neden ?" diye sorabiliriz. Daha hoş olur.