balık bulucular

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında mesapo tarafından paylaşıldı.

1. mesapo

mesapo salih polat

750-1250 lira arası ayırdığım bütçeye uygun balık bulucu düşünüyorum önereceğiniz marka ve modelle ilgili yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara hepinize rastgele

2. ozan

ozan Ozan

nerede kullanacaksınız ve ne için. derinlik ihtiyacı nedir. biraz açarsanız belki bişeyler diyebilirim

3. mesapo

mesapo salih polat

balık bulucu

5,70 teknem var karadenizde olta balıkçılığında kullanmak için arıyorum,şimdiden ilginiz için teşekkür ederim saygılar

4. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Salih bey bende bakınıyorum. Ancak türkiyedeki fiyatlarla yurt dışındaki fiyatlar farklı.380 dolarlık bir balık bulucu türkiyede 1500 tl.:)
    bende yurt dışından getireceğim tek avantajı buradaki taksit.
    Araştırdığım kadarıyla ihtiyaca göre çeşit çok. Bende araştırmaya devam ediyorum..Hayırlı olsun şimdiden..Seçiminizi paylaşırsanız almak isteyenlere faydanız dokunur.

5. enginköp

enginköp engin köprülü

Dediğiniz gibi yurtdışı fiyatları gayet farklı ama oradan almanında bir sürü dezavantajı var.
    İnternet üzerinden alacaksanız vergi de biniyor fiyat üzerine...
    Birde Sadece Amerikadaki ürünlerin fiyatları daha uygundu fakat döviz KUrundan dolayı onlarında çok bir cazip yanı kalmadı...
    Üstüne üstlük Türkçe menüleri de yok ve de yükleme yapılamıyor...
    Sadece avrupa modellerine yükleme yapılabiliyor ( bizzat distribütörün verdiği bilgi )...
    İngilizceniz olsa dahi inanın bir süre sonra sıkıcı olacaktır.Ayar değiştirmek FEET 'i metreye çevirmek falan fişman...
    Arıza durumunda servis hizmeti ise işin cabası tabiki...

Ama bir yandan da bakınca yurtdışındaki orta seviye özellikli ürünlerin çoğuda türkiye de yok...
    Ya alt seviyeleri var yada profesyonele yakın olanlar. E haliyle de arada uçurumlar oluyor böyle olunca...

Yurtiçinde ise çok seçeneğiniz yok çünkü internet sitelerindeki çoğu ürün yok satıyor...Bakıyorsun süper indirimli fiyat yazmışlar ama stok yok hihi

Bende bu aşamalardan geçtim ve uzun araştırmalar sonucunda yine türkiyeden yaptım alışverişimi ve tercihimde HUMMİNBİRD markasından yana oldu...
    Model olarak ise başlangıç seviyesinin biraz üst modeli olan 570 modelini aldım...

Ama mesela şuan bu ürünü bulamazsınız...

6. enginköp

enginköp engin köprülü

Salih Bey merhaba ;

Bende nacizane birkaç birşey söleyeyim size.Bende 3 - 4 ay önce sizin gibi araştır soruştur internette bakın falan derken bir balık bulucu aldım. Humminbird 570 modeli...
    Bütçemden dolayı bu ürünü seçtim o tarihte.Bİrkaç nokta var mesela ;

Furuno 620 - 627 modelleri hakkında çok olumlu şeyler okudum ve duydum ama fiyatları beni bir hayli aşmıştı o sıra...
    BUnun gi,bi birşey almayacaksanız alacağınız modelde şunlara dikkat etmeniz iyi olur ;

1-) Mümkünse renkli ekran olsun.Renkli değilse de Gri tonlama seviyesi mümkün olduğunca yüksek olsun...
    2-) çözünürlüğü yüksek olsun.
    3-) çıkış gücü yani RMS değeri mümkün olduğunca yüksek olsun.Okuduklarıma dayanarak 500 RMS ve üzeri olanların anca iş göreceğini söylüyordu çoğu kişi...

Ben o dönem aslında şu ürünü almayı istiyordum fakat dediğim gibi bütçemi biraz aştı...

AZ biraz dediğiniz rakamın üzerine çıkarım ve de sıkı pazarlık yaparım diyorsanız bence şu ürünü düşünün ;

http://www.hazirolta.com/humminbird-596c-hd-di-balik-bulucu-urun7826.html

Bu üründe söylediklerime ek olarak DOWN İMAGİNG diye bir özellik var ve aldığı sinyalleri ekrana aktararak harita tarzı bir görüntü veriyormuş bi,ze.Şahsen görmedim canlı olarak ama birkaç yurtdışı sitede de bunla ilgili bazı videolar görmüştüm.
    Adam balonu 20-25 mt dibe indirip down imaging ile ekranda görüntülüyordu...
    Bu üründe hem DOWN İMAGİNG hem de normal sonar görüntüsünü aynı ekranda görebiliyorsunuz.
    Yine başka markalarda DOWN İmaging özelliği var fakat hem aynı ekranda görünmüyor hem de o ürünlerin derinlik kapasitesi çok az.Özellikle siz karadenizde kullanacağınız için sanırım işinizi görmez.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin