Balık çağırma tekniği ================================================================================ Daha önce denediğim ve güzel sonuçlar aldığım bir sistem.Önce balık çifliklerinde üretme balıkları çupra ve levreklere verilen palet yemden temin edin.Birtane ince bayan çorabının parmak ucunu keserek içine isteğe göre 50 60 75 100 gr kurşun koyarak yanına 15 20 civarında palet yem koyarak çorabı büzerek ince misina veya iple bağlayın.Nikah şekeri gibi.Daha sonra dip takımına bağlayarak denize atarak bekleyin mutlaka faydası olacaktır.Çorabın içindeki yemler erimeye başladıktan sonra saldığı kokuyla balıkları etrafında toplamaya başlıyor.2 yıl önce kamışın ucuna sadece bu yemli kurşunu takarak attım 1 saat sonra gözlük ve şinorkelle baktığımda etrafında ispari karagöz mırmır lapinlerin dolaştığını gördüm.bu sistemle çok balık yakaladım.dün 2 kalkan 25 cm civarı onları saldım.1 tane deniz pisisi 30 cm o limitler dahilinde olduğu için onu aldım.rastgele.Kıyı balıkçısı.Necmi Fidan.
Necmi abi bugün yabantvde izlediğim bölümde aynısını yapmıştın sanırım. Rapor olarak hazırlamış olduğunuz bu bölümdeydi : http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=30918
merhaba abi ben tekninizi çok mantıklı buldum fakat bu teknik gölde de geçerli olabilirmi bu konuda bir tecrubeniz oldumu? bu konu için beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Bu tekniğin göl veya denizle alakalı olduğunu sanmam.Göl balıklarında da çeşit çeşit özendirici yemler yapılıyorsa işe yarayacaktır.
necmi abi azmak ağzında bende denedim...sonuç oldukça başarılı oluyor...önce küçük balıklar sonrada onları gören büyük balıklar geliyor...bir avınızda da izlemiştim...oldukça etkili oluyordu...
Necmi abi merhaba dün akşam yaban tv de çektiğin balık avını izledim o tekniği uygulamalı olarak göstermişsin, işe yaradığınıda gösterdin bize çok teşekkürler yararlı bilgi bunlar
çok başarılı bir teknik. biraz önce tv'de izledim. şunu sormak istiyorum: palet yemi nereden alabiliriz.
Necmi Abicim merhaba Bu mazmozlama tekniğini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Yalnız bu teknikte kadın çorabı kullanmak yerine, bu amaç için üretilmiş ve doğada bir süre sonra yok olan, suda eriyen (özellikle sazancıların kullandığı) torbaların kullanılması daha iyi olmaz mı?
forumda yeniyim de nasıl yeni konu açacağız zargana tutmak ile bildiğim herşeyi oraya yazmak istiyorum da
Sevgili genç arkadaşım. Öncelikle aramıza hoş geldin. Bu konuda yeni başlık açmana gerek yok. Zargana avına ilişkin bilgilerini http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=131&highlight=zargana linkinden paylaşabilir hatta bilgilerine yeni bilgiler de katabilirsin. Keyifli paylaşımlar
Aynı şeyler bence tatlı sudada olabilir.Tatlı su avcılığı yapmıyorum ama denemekte fayda var.Ben denizde bunu çoğu zaman kullanıyorum.Çokta yararlı oluyor.Rastgele.. Palet yem Denizlide fabrikadan bir arkadaşım getirmişti.Akvaryum malzemeleri akvaryum balık yemlerindede bunlara benzer yemler gördüm. İstoçta olabilirmi bilmem ama yukarıda yazdığım gibi akvaryum balığı yemlerinden olabilir. Merhaba..Sazancıların kullandığı torbaları hiç görmedim.Çünkü tatlı su avcılığı yapmıyorum.Benim aklıma kadın çorabının inceliği geldi onu kullanıyorum.Kurşuna sıkı sıkı sardığım içinde çorabın denizin içinde kalma olasılığı yok.Palet yem yavaş yavaş eridiği içinde çorabın içinden denize dökülmüyor.Mırmır ve ispendek bu yemin yanına geliyor.Geçen yıllarda aynı merada başkalarıyla olta atarken ben şhov yapmıştım her zaman yapmasamda bu sistemi ilk gittiğim meralarda deniyorum.Rastgele..
Necmi abim bunu atçek yaptığımız yerde uygulasak ve mazmuzu yaptığımız yere yakın düşürerek atçekler yapsak işe yarar mı?
Sevgili Murat böyle hiç denemedim ama denemekte fayda var.Yanlız hangi tür atçek.Musakça da yanıma 2 kişi gelmişti.Ellerinde bir kamış 2 li takım,çay ağzına suyun denize döküldüğü yere atıp yarım tur sararak bırakıyorlardı.Hiç abartmıyorum 1 saat içinde 30 40 civarı pisi yakaladılar.At çekle pisi şaşırıp kaldım.Ama sizin yaptığınız levrek at çek herhalde.Levrek gezici bir balık olduğu için ve mazmozu sahteye nasıl monte edebilirsin iyice araştırman lazım.Rastgele.
Allah iyiliğini versin abi, dur ben anlatamadım Normal sahte için levrek atçek yaptığımız merada değişik bir iki noktaya bu mazmuzu bıraksak, ve sadece mazmuzun olduğu yerin ielrisine denk gelecek şekilde atışlar yapıp çeksek?? yani levrek atçek yaptığımız yeri yemlesek, bu paletler balığı çekmişken bizim sahteler cazip gelir mi?
Onu balıklara sor.. Murat denemekte fayda var ama bu yemleri ileriye atman için başka bir makina ve kamışa ihtiyacın olacak.Bence benim dediğim sistemi kullan mazmoz olan takımı yemli at yem olarakta kalamar ayağı ,Sardalye ,canlı kurt ,solucan ,midye kullanabilirsin ve aynı zamanda aynı bölgeye de at çek yapabilirsin.Biliyorsun balık biraz şans biraz tecrübe .Biz bir gece 53 mırmır aldığımız meradan ertesi gece gittiğimizde bir tane canlı bile alamadık.Bir akşam sonra başka bir arkadaşım aynı yerden 3 kg lık bir minekop ve 4 sargoz aldı.Yani balığın ne yapacağı belli olmuyor.