Herkese merhaba İnternette balık düzenekleri ararken gözüme balık çagrıcısı diye bir konu cıktı googledan yazınca bir sürü devre uygulaması gözüme çarptı ve bende bir tane yaptım ilginç geldi.Amacım cok balık tutmak deil ama işe yarıyormu diye Nerden geldi aklına diye sorucak olursanız.Forumda dolaşırken yemende somon avı diye film diye bir konu vardı fragmanını izlemiştim fragma bitince tuna avcılıgı yapan bir gemide cekilen kısa bir bölüm izlemiştim adamlar geminin yanlarından su fışkırtarak ve ufak balık atarak yemsiz avlanıyorlardı.reeling Bu devredede ona benzer özellikler var kısa aralıklarla ses göndermekte bip bip bip...diye ayın 11 de çeşmedeyim 2 maket yem ve bu yaptıgım devre ile sonucları sizlere aktaracağım Bakalım neler olucak .. Ya balık çekmekten bıkacagız..reeling Yada gine aç kaldık diyip :hungry: yemek için balıkçının yolunu tutucağız.. Teşekkürler düzelltim..
Liseye giderken kendim yapmış idim bu şekilde değildi üzerinde kırmızı mavi ledler vardı,devre kavanozun içinde idi ve kavanoz kapağına içerden hoparlör monte etmiştim kapakdan tık tık şeklinde sesler tıkırtılar geliyordu, devre üzerinde bulunan ayarlı dirençler sayesinde ledlerin yanma hızı ve kavanozdan çıkan sesin desibeli ve yüksekliğini yapmam mümkündü. devreyi tamamladıktan ve çalıştırdıktan sonra nemi oldu
benim bir arkadaşım var zıpkıncı ama taş altına girmekten korkuyor lakin en sevdigi av eşkina anlatıgına göre kayanın önunde parmaklarıyla bir hışırtı yapıyormuş ve 1,5 ,2 kiloluk eşkinalar deli gibi geliyormuş ben fotolarını gördum onun yalancısıyım.
zipkin avciliginda agason tekniginde cok kullanilir sesler. bogazinizdan cikarabildiginiz gibi bicagi kayay surterek vs de ses cikardiginizda cevredeki baliklar meraklanip gelip bakarlar nedir bu diye. sonucta baligin ilgisini cekmek her zaman olumludur. ancak bu ilgi baligin sahteye veya yeme atlamasina yeter mi onu denemek lazim... genelde levrek te agasonda bu tip sesler cok ise yarar. ancak zipkincinin amaci baligin yaklasmasini saglamak. bizim amac baligin yemi kapmasi.... eminim ki bu tarz aletler etraftaki baliklari kendine ceker en azindan bir sureligine..... o arada tuttunuz tuttunuz ))
bence at-çekte işe yaramaz gözlemlediğim kadarıyla bakıp geçiyor levrek .. Ama bu devreyi küçültüp sahte balığa yerleştirsek levrek için iş yapacaktır onun dışında kıyıda levreğe iş yapmaz bence ama çiğura sargoz eşkina vb balıklara yapabilir ..
balıklar renk körüdür öyle bilirim, zaten haraket ses ve aksiyona atlar balık :=) bunuda ilk defa görüyorum şasırdm doğrusu.
Herkese selam Neredeyse 3 hafta gecti sizi bilgilendirmek istedim. havalardan dolayı denize gitmek denk gelmedi hiç çagrıcı diye internet üzerinde gezinen devreyi denemiştim. Sonuç biraz olumsuz çıkardıgı ses bana ne kadar hafif bir tonda gelsede balıkları kaçırmaya yetti ama umudumu yitirmiş deilim.Ege arkadaşımın dediği gibi bir devreden cok bir kanarya zilini ufacık bir buzzer ile maket yem içine koymaya çalışacagım.Plaket üzerinde olmuyacak bu devre ve açma düğmesi yok sadece bir tüp içinde maketi çekinde diğer tele deymesiyle ses az ve kısa aralıklarla çıkartmayı deniyecegim bu seferde ama her zaman oldugu gibi büyük balık cekme ugruna her sey tabikii nasip işi de var reeling