Merhabalar.... Arkadaşlar.Merak ettim.Ben yarın kendime kümesimdeki horozumun tüylerinden çapari yapacağım.tüyün uzunluğu kaç cm olmalı ve renk ne olmalı ? sarıkanat için Ve istavritler-sarıkaatlar çapariyle iyi avlar veriyorlar.Bu balıklar bu tüylerı hangi canlıya benzetipte hamle yapıyorlar? Belki sorularım cocukça olabilırr ama bilmiyorum.Kusura bakmayın.. Teşekkürler..
Tanıdığın bir kara avcısı varsa, avladığı bir yaban ördeğinin tulumunu sana versin. O ördeğin döş ve sırtlarında ki yumuşak tüyleri kullan ve farkı yakala.:thumb: :thumb: O tulum size, 3-5 sene yeter. Bak yaban ördek dedim, sakın komşunun ördeğini, yada varsa kümeste ki ördeği falan boğazlama. Aman ha, sen ve takımların da sağlam olun. Neyle karşılaşacağınız hiç belli olmaz.
İstavrit, çapariyi yavru balıktan ziyade http://www.arcodiv.org/seabottom/Crustaceans/Mysids/mysid-in-situ-400x300.jpg zannediyor...
Aslına bakarsanız, hiç bir şey zannetmiyor. Hareketli, parlak, demekki ye onu diyen bir dürtüsü var. Balıkların tanılama yeteneği bir şeyi bir şey sanacak kadar gelişmiş değil.
Bu teşhisin arada gerçektir sevgili Yavuz. Resimdeki bir Krildir ve buna benzer yapılan çapariler gayet güzel çalışır. Midelerini açtığınızda görürsünüz zaten.Ancak her zaman değil bazı aylarda. Sevgiler
aynen katılıyorum biz babamla kayıkla istavrit avlamaya gittiğimizde çaparilerimizde tüy olmazdı sadece çıplak siyah iğne ve inanın bir iğne bile boş kalmazdı çekerken istavrit dolu olurdu tüm iğneler
balık çapariyi hiç birşey zannetmiyor,bu sene kalsik yemli takımla (beyaz iğne) üzerinde sim vs hiçbişe yok çıplak kanca ile onlarca istavrit yakaladım. balık iç güdüsel bir dürtü ile,hareketli,gücünün yetebileceği maddelere saldırı ve manevra yapıyor olay bundan ibaret. balık işte
anlayamadım özkan abi.klasik yemli derken teke yada istavrıtlede ben çok istavrit tuttum. Ama çıplak iğne asıl oluyor