Arkadaşlar, Av raporlarında balık fotoğraflarına dikkat edin.. Son zamanlarda balığın boyunu göstermek amacıyla birçok obje kadraja girer oldu. En meşhuru da sigara paketi. her balığın yanında görmek mümkün artık.. Pet şişe, cep telefonu, olta da bol miktarda görünebiliyor. eğer fotoğraf mutfakta çekildiyse bıçak, tencere, hatta mikrodalga fırın )) Güzelim av raporlarına iştahla bakarken, bu güzel karenin içinde özellikle sigara paketinin bulunması bence görüntünün güzelliğini etkiliyor. mezuro, metre yada cetvel çok daha yakışıklı olurdu diye düşünüyorum. siz ne dersiniz?
Ben de aynen katılıyorum.Görüntü hiç hoş olmuyor.Forumdaki herkesin ortak kullanacağı metre olsun.Saygılar....
Forum genelinde resimlerde, özendirici olmaması açısından sigara ve içki fotoğrafları kullanılması yasaktır. Ancak av sırasında çekilmiş doğal ortamı yansıtan resimlerdeki içki ve sigara resimleri abartılı olmamak kaydı ile yer alabiliyor. Balık ölçeklemede kullanılan sigara paketleri, resimin özünü bozmayacak şekilde ise tarafımızca kesilir yada resim komple silinir. Arada gözümüzden kaçanlar oluyorsa uyarılarınız doğrultusunda hemen kaldırabiliriz. Bende, balık fotoğrafı çekilirken yanına mümkünse pet şişe yada cetvel v.b. eşya konulmasından yanayım.
Ben sigara içmeyen birisiyim. Hayatımda hiç tadına dahi bakmadım. Ama resimlerdeki objelerin takıntı yapılmasını pek anlayamıyorum. Kişi o an o objeyi kullanmış bundan insanlar neden rahatsız olur anlayamıyorum. Siz balığa bakmalısınız, siz konuyu okumalısınız. Konunun içerisinden cımbızla bir kelime seçip onun üzerine günlerce tartışıp yazı yazmak gibi birşey bu. Konulan hiçbirşeyin özendirici olacağı kanaatinde de değilim. Sonra burası insanların özgürce paylaşım yapmak istediği bir yer neden böyle kısıtlamalar yada kurallar konulsun ki resimler maksadını aşmadığı veya özellikle amaçlı konulmadığı sürece... Olmadı birde rütük kuralım Şahsi düşüncem bence bu tür düşünceler yanlış. resimde paketi veya şişeyi koyan kişinin kesinlikle bir art niyeti veya özendirici düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Biz resimlere balık için bakıyoruz diğer objeler için değil. Eğer diğer objelerede bakıyorsak işin içinden çıkamayız.
Abi balık avı bir doğa sporudur.Doğa sporundali karelerde doğal olmalıdır.Bu merette güzelim balığın güzelim çevrenin güzelim karenin içine ediyor..
Tabiki kimse herhangi bir objeyi kullanılmasını özendirmek için koymuyor balıkların yanına ama bilgi paylaşımının yanında göze de hitap etmesi gerekmezmi çektiğimiz resimlerin. Kıyaslayalım diyeceğim ama, ben aşağıdaki resimlerin yanına sigara ve pet şiseli resim koymaya kıyamadım Ya siz ?
Öncelikle her yaşanan av, kendi şartları, İMKÂNLARI, amacı ve sonucu ile ayrı olarak değerlendirilmelidir diye düşünmekteyim. Bu nedenle, bundan sonraki av anılarını ve görüntülerini paylaşan değerli arkadaşlarımızın, ellerinden geldiğince ve imkânlarınca daha güzel görüntüleri paylaşmasını temenni ederken, tüm arkadaşlarımızın daha dikkatli olacaklarını biliyorum.
Nihat abi. Daha önceki raporlarımda bende ölçü olarak sigara paketi kullanıyordum. Arkadaşların haklı tavsiyesi üzerine bundan vazgeçtim. Bence de kullanılması doğru değil. Foruma bakarken bir çoğumuzun çocukları da bakmaktadır. Çocuklarımıza amatör balıkçılığı aşılarken sigara veya içkiyi de aşılamış olmaz mıyız?
Biliyorsunuz artık sigara paketlerinin üzerinde de 3/4 lük kısmında hasta insan, çürümüş akciğer resimleri falan var. Amatör balıkçılıkla yakından uzaktan alakası olmayan bu objelerin kullanılmasını ben de pek doğru bulmuyorum. Ölçü vermek şart değil, sözkonusu kare avlak yerinde fotoğraflanırsa gayet doğal olur. En uygun materyal ise bence makine ve kamıştır.
Konuya sadece sigara paketi olarak da bakmamak lazım. Başta da belirttiğim gibi, değişik objelerle oran verme konusu beni güldürüyor. Hani adam vuruyor geyiği, bir çam dalı kopartıpğ geyiğin ağzına yerleştiriyor, kanına batırıp dalı şapkasına takıyor. Bizim balık resimlerimizde de böyle bir totem mi var acaba?
"Uluslararası Birim Sistemi ya da Uluslararası Ölçüm Sistemi (Fransızca: Système international d'unités, kısaca Sİ), 1960'taki "Ağırlıklar ve Ölçümler" genel konferansında tanımlandı ve buna resmi bir statü verildi. Bu sistem bilimde ve teknolojide kullanmak üzere önerilmiştir. SI Birim Sistemi'nin genel kabulü, teknik iletişimi kolaylaştırmaya yöneliktir." Alıntı: Wikipedia Burada hepimizin amacı paylaşım. Ve bu paylaşımlarımızı yaparken; karşılıklı anlaşılabilir olmak. Türkiye'de herkes için temel eğitim zorunlu olduğuna göre; sanırım uzunluk ölçüsü birimi metre hepimiz için anlaşılabilir olacaktır. Basit bir metre; hepsi bu. Bu arada, konulan sigara paketinden tutun da, her ne konulursa konulsun özendirici olacak kaygısının safsata olduğu görüşündeyim. Ama "ava" ve "avına" saygı duyan bir amatörün bunu yapmayacağına inanmak istiyorum. Gerçekten yakışmıyor. Görselliğin tüm keyfi kaçıyor. Sevgili Tanbay harika görüntüler. Teşekkür ederim. Siz yanına "sigara ve pet şişe koymaya kıyamadım" demişsiniz. Bence bu güzel sanat eseri fotoğrafların ölçüye ("metre"ye) bile ihtiyacı yok. Hepsi birbirinden güzel, bakmaya doyamadım. Umarım hepimiz bundan sonra keyif verici fotoğraflarda birlikte oluruz. Sevgi ve selamlarımla...
Nihat ne güzel demişsin , hiç sigara kullanmadım diye sen ve senin gibilere inan gıpta ile bakıyorum, beni bu merete alıştıranada neredeyse hergün nalet okuyorum. Sen sigara kullanmadığın için o naletin ne ifade edebileceğini anlamamaktada haklısın. Arkadaşlar bırakın resimlere koymayı mümkünse çocukların olduğu sokak ortamında dahi içmemeye özen gösterelimki onlarda bizlere özenip bu merete yaklaşmasınlar. Mustafa kardeşim yanlış hatırlamıyorsam senin resimlerindeki sigara koymana karşı çıkanlardan biriside bendim, anlayışın ve uygulamaların içinde ayrıca teşekkürler.