balık görmüyomu

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    benim anlamadığım yem takarken iğneyi iyice gömüyoruz yemin iine görülmesin diye peki bu rapaların arkasından sallanan iğneleri balıklar görmüyomu:confused: :confused: :confused:

2. themad2

themad2 Serdar

Görmüyo demekki :D
    Yada görüp ne olduğunu önemsemiyodur.

3. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    Furkan kardeşim bence görmüyor.niye dersen kıbrıs oltasını ekmeğin üzerine sardığımız zaman iğnelerin çoğu çok rıhat görünücek durumda olmasına rağmen kefal hop fiye atlıyor:D :D

4. szd

szd irşat Demir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :)
    sabit oltalarda bekleyn yemli oltalarda hareketsiz olduğundan görüyor olabilir fakat rapala veya çapari gibi durmadan hareket ettirilen sistemlerde yemi kaçırmamak için direk saldırıyordur avlanma güdüsü daha ağır basıyor sanırım :)

5. Suatreis

Suatreis

Balığın türüne göre malumuzdur ki, dikkat ve avcılık kabiliyeti farklılık gösterir. Kimi tür ymi çalar, kimisi kıskanır, kimisi kaçırır kimiside drek löp diye ağızlar, kimiside midesinden geri bile çıkarabilir. Action bir av sitilinde balık canlı yem peşinde bir kovalamacada bulunmakta ve iğnenin sallanmasını doğal algılamaktadır. O balık için yem çekingenliği diye birşey olmaz. Aksine çıkardığı tıkırtılar onun için daha bir cezbedici hale varır. Hedef avdır, gerisi teferruattır o balık için. Bahsedilmiş olunan durağan oltada iğne görünmesi konusu ise durum şöyle özetlenebilir. Bazı türler yemi didiklemeden yutmaz. Didikleme aşamasında ise karşılaştığı sert bir nesne o balığın yemden çekinmesine neden olur yada geri tükürür.

6. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Mesela alabalık.Boş oltaya bile atlıyor.Yada küçük avcılar.Parlak boş oltayı çekerken atlıyor.:D :D

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Balığına göre değişebilir. Havanın etkisi, ayın durumu, denizin çalkantısı, vs,vs.;)

8. Belkide görüp görmemezlikten geliyodur. :D :D :D :D :D :D :D

Rockchy imzan süpermiş bir yer yanlış ama ( buda benden sonrakilere atasözü olmasın balıkçı sözü olsun dicekdin.:D :D (-:)(-:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Eylül 2008
  9. dr_mawi

dr_mawi fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bir tutam yosun
    bende yerken kılçıkları görmüyorum ağzıma batıyor:D

10. tuncaydemirhan

tuncaydemirhan TUNCAY DEMİRHAN

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    98 CM 6,5 kg TURNA - 3.5 KG ÇİPURA - 2.5 KG SARGOZ
    balıklar iğneyi mutlaka görür ama batacağını hesaplayamıyor bence

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Balıklar çok iyi görür, ama kancadan tırsan balık bilmiyorum.

Kancanın iyice gömülmesine asla gerek yoktur. Sadece bazı balıklar usta yem çalıcı hırsızlar olduğundan, yemi doğru ve sağlam takmak gerekir.

Çinekop avlarken kesip götürmiyeceği kadar kuyruk sarkacak şekilde kanca ucu dışarıda bırakırım.

Sazanda kanca yerine kancanın yanına bağladığım ipe yem takarım. Ispari ve eşkinada karidesin belinden kancayı geçirip ucunu dışarı alırım.

Derinsuda mercan avlarken ve izmaritte yemi derli toplu tutar, kanca ucunu mutlaka yemin içinde sağlam bir yerde bırakırım.

12. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    bence her balık görüyordur... Ancak burda ayrılan nokta kurnazlık dereceleri:D

mesela bir levreği ispari gibi kandırmanız mümkün değil... Bilmem anlatabildim mi:D:D:D

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sen ispari tutmayı kolaymı sanıyorsun:confused: :confused: :confused:
    şayet bahsettiklerin parmak kadar ispariler değilse:p :p :p

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    :) Ustaaaaa !!! ne var ne yok... yokmu yeni güzel haberler...?

Isparinin irisini dip oltasıyla tutmak en zor işlerden biri. Geneli ince, arada sırada irisi gelmesi olayını hariç tutuyorum.

Ama sizin gibi parmak ucu ve gözü balığa alışkın ustalar, bizim mekanlarda kurşunsuz şeytan oltasıyla bu balıkta rekor kırar...

Niye böyle söyledim, sebebi şu;

0.15-20 mm misina ucunda bir kanca... kancaya takıyorsun midye yada tekeyi... kaç kişi bu oltayı yemi yırtmadan, 15-20 metre ileri atabilir...
    Hele ki ıspari az rüzgarlı, biraz ırpıntılı havayı sever...

Yani bu oltayı 15 metre ileri atan için irisini avlamak çocuk oyuncağı.

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yok be abi bende öyle ince misinaları göremiyorum bile hatta geçenlerde contreller (bekir) ve zimzim (servet) köprüye gidiyoruz diye bir başlık açmışlardı gece saat 00:00 da konuyu gördüm atladım düldüle gittim yanlarına hadi takım hazırlıyayım dedim bendeki en küçük iğne 2 numara sizde malzeme varmı dedim çantayı verdiler elime abi içinden çıkan iğneler 12 numara misine 0.10 saat gecenin 01:00' buyur bağlaya bağlayabilirsen alışkın değilizki benim kullandığım en ince misine 0.20 oda nadirendir genelde dynema ip kullanıyorum iğne desen 1-2 ve üçlü kanca kullanıyorum yani ben ispari işini bırakalı çok uzun yıllar oldu
    yanlış anlaşılma olmasın ispariyi beğenmediğimizden değil sazanın ve turnanın ve tatlı suyun huzurundan olsa gerek:cool:
    31 ağustosta 4tane sazan yakaladım 30-40 cm arası idi 7 eylüldede 2 tane sazan yakaladım 40cm üstü idiler ama pek kayda değer bulmadığım için konu bile açmaya gerek görmedim ama iri sazan izleri keşfettim peşlerindeyim :) :)

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Aytekin aslında her yer aynı. Burada ağ ve insan görmemiş bir kaç yer kaldığı için denizden hala bir şeyler alınabiliyor.
    Bu senenin avları konusunda da durum aynı. Levrek peşine düştük, ispendekten ötesini görmedik henüz. Zaten tüm yaz boyu yattık. İki haftadır tekrar balık peşindeyim ama ıspari ve tatlısu kefalini aşamadık.
    Sen yine iyi durumdasın peşine düşecek bir hayalin var. Oysa biz ince misinalara mahkumuz.:)

Neyse; asıl konuya dönecek olursak; levrek gibi balıklarda da balık hassas olsa da, ille de kancanın ucunu saklamak zorunda değiliz. Levrekte eğer çok aç olanlar ve liman levrekleri hariç, kancayı yemi doğal yaşam biçimine uygun (yengeç, mamun, canlı balık, teke vs.) şekilde askıya alacak her tür takılış balık yapar.
    Uzun oltacılar iyi bilir. kancanın ucunu gömsek de sapı genelde dışardakalır.
    Bunu balığın ayırt edebilmesi için görmekten öte, balığın kanca ucu ve sapı kavramlarını da biliyor olması lazımmış gibi geliyor bana.