Balık Hali

Konu, 'Videolar' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Balik sevdalisi dostlara selamlar, saygilar.

Kisa bir sure once ziyaret ettigim cok keyifli bir yerin goruntulerini paylasmak istedim. Londra`daki Billingsgate balik pazari. Burasi Britanya`daki en buyuk deniz urunleri hali. Her gun tonlarca miktarda, yuzlerce cesit yerli ve ithal deniz urunu satiliyor. Acik artirma usulu ile de satis yapiliyormus ama ben denk gelmedim. Halde resim ve video cekimi cok teferruatli izne bagli oldugu icin malesef makinami kullanamadim. Onun yerine, internetteki goruntuleri paylasiyorum.

Insallah bir gun bizler de mesela Besiktas carsisinda, balik pazarinda veya Ankara Ulus halinde boyle cok cesitli deniz urunlerini (bizim aliskin oldugumuz yavrularini degil, sirkulere uyan boydakilerini) makul fiyatlardan bolca alip tuketebiliriz.

Videoyu 1080p HD ayarlayip izlemenizi oneririm. Iyi seyirler...

http://www.youtube.com/watch?v=tjJ5q2X8D9o

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Uzakdoğulular hemen damlamışlar, nerede balık orada Japon.:)

3. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Ne kadar da çeşitli deniz ürünü varmış.

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Paylaşım ve emeklerin için teşekkürler İbrahim. Ben bizim balık pazarını daha çok beğendim, bizimki her ne kadar hijyen açısından sizin oranın standartlarını yakalayamamış olsada en azından balıklarımız ve diğer su ürünlerimiz daha taze .

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Hijyen mi? Tazelik mi?

Kafam karıştı?:confused:

Kimsenin elini kapmasınlar deyu Istakozların kıskaçlarını bağlamışlar.:eek: :D

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bende Kılıçbey'e katılıyorum, hijyen konusunda zayıf olabiliriz ama videodaki balıkların çoğuna bırakın para vermeyi üstüne para verseler almam, çoğunun gözleri içeri çökmüş, kanlanmış vs. vs. resmen hasta edecek derecede bayatlar ama diğer deniz ürünleri güzel ayrıca İbrahim Bey'e teşekkürler yine paylaşacak ilginç birşey bulmuş :)

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolun agabeyler, arkadaslar, eksik olmayin.

Ismail ve Faruk`a katiliyorum. Buradakilerin goruntuleri fena degil belki ama tatlari bizim Karadeniz`in, Marmara`nin baligi ile yarisamaz. Hamsiye, istavrite ozlemimiz de biraz ondan. Burada somon ve kultur alabaligindan baska birsey yenmez yoksa. :(

Oyle bizim usul baligi elime alayim, solungaclarina bakayim, derisine bastirayim, goz tansiyonunu olceyim :) filan demek de yok burada. Gozunle secip taze olduguna kanaat getirirsen aliyorsun. Balik alisverisinin de keyfi pek yok yani.

Nuri agabey, dedigin gibi Japon, Cinli her yerde. :) Fakat onlar Ingiliz gibi degil. Baliktan, yemekten iyi anliyorlar. Arada bize de ilginc seyler ogrettikleri oluyor. Biz de karsilik vermiyor degiliz tabi. Gecenlerde bir Tayvanli dostumuza bizim kayinvalidenin meshur hamsili pilavini ogrettim ayiptir soylemesi. :)

Gece gece nereden girdik yine bu yemek mevzularina? :confused: Ama simdi olsa yenmez mi, degil mi? :D Neyse, videoyu begendiginize sevindim. Eksik olmayin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Nisan 2011
  8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yok yav ne hamsisi ne pilavı?:eek:

Vay Oktay Usta seni ne diyim olasan.:eek:

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri agabey, hamsili pilav cok iyi gitti valla aksam aksam :D ... Oktay ustanin ellerine, senin de yuregine saglik abicim... Ustune de benden sana Hamsikoy`un sutlaci :D Bunun ustune de Erzurum`un kitlama sekerli tavsan kani cayi gelirse sasirmam, korkarim tekrardan sigaraya bile baslarim :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Nisan 2011
  10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Abi sorunun cevabı tabiki ikisi birden diyorum, birini tercih edeceksem tazeliği derim.Balık şakaya gelecek bir mevzuu değil bayatı adamın dünyasını değiştirir.;):)

11. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Görüntüler gerçekten çok güzel.. Eminim bizdeki gibi keskin bir balık kokusu da yoktur. Hijyenik görünüyor gerçekten. Tazelik konusuna gelince; elde kalmasın, geliş tarihini değiştireyim, biraz daha buzlukta tutayım, elbet satarım diye de düşünmüyorlardır, bayatladığında tezgahtan alıyorlardır.

İnşallah bir gün bizim balıkhanelerin de videoları 3. dünya ülkeleri tarafından imrenerek izlenir..

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Evet Baybora, aynen dedigin gibi yapiyorlar. Zaten her urunun uzerinde son kullanim tarihi haricinde bir de tezgahta sergilenme tarihi yazili oluyor. Bu sadece balik degil, her turlu gida urunu icin gecerli. Tezgahta sergilenme tarihi gecen urun, ki son kullanim tarihi daha gelmemis oluyor, ucuzlatilarak ayri bir reyonda satiliyor. Boylece tuketici urunu daha uygun bir fiyata ve daha bayatlamadan alabiliyor. Satici firma da elinde mal kalmasi riskinden kurtuluyor. Galiba bu uygulama bizde de bazi buyuk supermarketlerde baslamis. Umarim yayginlasir. Tabi esas mesele bizdeki sahtekarlik kulturuyle alakali. Mal daha uretlilirken uzerine uretim tarihi olarak bir hafta sonrasinin tarihi basiliyorsa zaten soylecek laf kalmiyor demektir.

13. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Nuri Abi sen nettin şinci yav?? Saat 00.37 erittin, bitirdin beni monitörün önünde :)

14. thkuzuoglu69

thkuzuoglu69 Tuncer Kuzuoğlu

Su ürünleri her zaman albenili olmuştur. Güzel görseller emeğinize teşekkürler.