Yagsiz ve kuru baliklar için bir tarif önerim olacak. Özellikle iri uskumru, kolyoz, istavrit ile tavsiye etmekle birlikte levrek ve çupra ile de denedim ve harika sonuç aldim. Ilk olarak baliklarimizi ortadan fleto çikartiyoruz. Yagsiz kizgin bir tavayi margarin ile az bi islatip baliklarimizi arkali önlü pembelestiriyoruz. Pismis ile pismemis arasi olan baliklarimizi tavadan alip kagit havlu üzerine dinlenmeye birakiyoruz. 1 adet etli az sulu domates, 1 adet biberi ufak ufak dogruyoruz. Içine bir tutam kimyon , bol kekik, kirmizi pul biber, tuz ve bir çorba kasigi zeytinyagi ilave ederek tavada kavuruyoruz. Malzememiz suyunu çekerken dinlenen baliklarimizin kilçiklarini temizleyip minik minik küp halinde dogruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Tavaya eklemeden malzemenin suyunu çekmis olmasi mühimdir. Tüm karisimi birlikte harmanlayip kavurduktan sonra balik kokoreçimiz hazir. Bu tarif illaki yarim ekmek arasi yenmelidir. Tabak çatal kullanmayiniz, kullananlari uyariniz. Afiyet olsun
Gerçekten işkence gibi. Dayanamıyorum böyle tariflere. Yarın akşam inşallah bi çaresine bakacağız. Hatırlattığın işin sağol arkadaş.
al işte.. gördünmü bak yaptıgını . yarın adamın mutfagında kavga var.. - Ne işin var mutfakta be adam git otur.. ben hazırlarım..karışma sen.. şeklinde bir ses duyar gibi olacagız..
Tam benim kafadansin dostum Roy, avlamasi, pisirmesi, yemesi ... hepsi var, hepsi ayri keyif... beslemesi de var mi? akvaryum filan?
Sarmisak bozuyor kokoreçi be kadem abi ben koymuyorum karides kavurma ile iyi gidiyor sarmisak. Dereotlu falan
Orta okul lisede akvaryumculuk da yaptim ibrahim abi artik biraktim onu. Balik yemeklerine ilgim merakim çok fazla. Az olsun lezzetlisi olsun mezelik olsun
Karidesi de kesin sarimsakli, domates soslu, kiremitte yapiyorsundur O da ayni cikti, hadi hayirlisi... demek ki baliga, denize sevdali olunca insan, damak zevki, hobiler, keyifler da ayni oluyor... Eline saglik ve de afiyet olsun ...
abi balik tutmak sanat. genelde biz erkekler tutariz. balik pisirmek de sanat. baligi da en iyi biz erkekler pisiririz hayat musterek, bu mustereklikte benim payima mutfaga girdigim donemlerde balik pisirmek duser
karides guveç illaki kiremit kapta tabiyki ibrahim abi karidesin sacta kavurmasi da insanin agzinda lezzet patlamalarina sebebiyet veriyor :hungry:
üniversite yılları evde 7-8 tane akvaryum.. vardı ev milleti illalah derdi.. amerikadan kitap istemiştim.. 1976 da. gupy lerin erkeklerine methyl testosterone uygulaması yapardım %... kaçtı unuttum saf alkol ve su ile bir karışım hazırlaıyıp akvaryum suyuna damlatmıştım. merak işte hastalık gibi...
Benimki acmi isiydi abi. 80lt akvaryum lepistes kiliç japon birde irgat olarak çöpçülerle vatoz. Yavruluk falan vardi büyütüyordum. Harçligi eminönüne gömüp geliyorduk alçi kalip yapip dekoratif resif yapiyordum çimentodan falan