balık malzemeleri

Konu, 'Takım Çantası' kısmında toprak54 tarafından paylaşıldı.

1. toprak54

toprak54 taner

Favori Kamış:
    albastar surf 3.90
    Favori Makine:
    silverstar
    En İyi Avı:
    sazan,istavrit,mezgit,sardalya
    arkadaşlar istanbulda yaşayanlar özellikle,eminönünde ve ya başka biyerde ucuz balık malzemeleri satan yerler nereleri,mesala kursunların kiloyla satıldığını,çaparilerin 5o kuruş olduğunu 100lü kösteklerin 2.5 3 tlden satıldığını duydum,bilenler varsa paylaşırmısınız saygılar herkese rastgelsin

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    üsküdarda cengiz balıkcılığı geçince solda küçük bir dükkan var ismini hatırlayamadım. kurşun kilosu fırdondusuz olanları 5-6tl gibi bir fiyata veriyor sanırım. karaköyde kısık balıkcılık var, orada geçen sene 40krş a çapari görmüştüm ama alıp denemedim nasıldır bilmem. bence çok ucuza yanaşmayın derim.100 tane yuvella iğneyi zaten 2.5-3 tl den satıyorlar 100 tane hazır kösteği 3 tl den satmak için işçiliğin çin deki gibi çok ucuz olması lazım ki kurtarsın yada malzeme çok kötüdür diye düşünüyorum.

3. toprak54

toprak54 taner

Favori Kamış:
    albastar surf 3.90
    Favori Makine:
    silverstar
    En İyi Avı:
    sazan,istavrit,mezgit,sardalya
    eyvallah kardeş doğru söylüyosun

4. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Benim deneyimlerime göre ucuz çapari genelde daha az verim çaptı. Kaliteli çapari hem iğnesi hem simi hemde düğümleri ile daha iyi olduğu için daha iyi verimlidir.Onun için 1-1.5TL ye çapari alıp saatlerce uğraşacağına 2-3TL ye çapari al daha iyi. Hem bazı çapariler her atışta köstekler bedenle sarmaş dolaş oluyor birde onunla uğraş...

5. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tabi burada yanlış anlaşılma olmasın pahalı çapari kaliteli demek değil. İğnesini, simini, düğümünü ve m,s,nasını kontrol edip almak lazım.