arkadaşlar istanbulda yaşayanlar özellikle,eminönünde ve ya başka biyerde ucuz balık malzemeleri satan yerler nereleri,mesala kursunların kiloyla satıldığını,çaparilerin 5o kuruş olduğunu 100lü kösteklerin 2.5 3 tlden satıldığını duydum,bilenler varsa paylaşırmısınız saygılar herkese rastgelsin
üsküdarda cengiz balıkcılığı geçince solda küçük bir dükkan var ismini hatırlayamadım. kurşun kilosu fırdondusuz olanları 5-6tl gibi bir fiyata veriyor sanırım. karaköyde kısık balıkcılık var, orada geçen sene 40krş a çapari görmüştüm ama alıp denemedim nasıldır bilmem. bence çok ucuza yanaşmayın derim.100 tane yuvella iğneyi zaten 2.5-3 tl den satıyorlar 100 tane hazır kösteği 3 tl den satmak için işçiliğin çin deki gibi çok ucuz olması lazım ki kurtarsın yada malzeme çok kötüdür diye düşünüyorum.
Benim deneyimlerime göre ucuz çapari genelde daha az verim çaptı. Kaliteli çapari hem iğnesi hem simi hemde düğümleri ile daha iyi olduğu için daha iyi verimlidir.Onun için 1-1.5TL ye çapari alıp saatlerce uğraşacağına 2-3TL ye çapari al daha iyi. Hem bazı çapariler her atışta köstekler bedenle sarmaş dolaş oluyor birde onunla uğraş...
Tabi burada yanlış anlaşılma olmasın pahalı çapari kaliteli demek değil. İğnesini, simini, düğümünü ve m,s,nasını kontrol edip almak lazım.