Balık Malzemesi Satan Firmalar

Konu, 'Tebliğler' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Çok kızdığım bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. Bu balık malzemeleri satan büyük firmalar, hiçmi müşterilerini bilinçlendirmez. Yada bilinçlensinler diye bir bütçe ayırmazlar kenara. Yani sen parayı kazandığın şeyi korumazsan, he ben şu ürünü satıyım, bak bu ürün bu ay çok fazla satılmış, hep cebe indirirsen parayı, yarın öbür gün balık popülasyonuyla birlikte, o ürünleri sattığın amatör balıkçı sayısıda azalınca sende oturup ağlarsın iflas ettim diye.

Balık malzemesi almaya gittiğiniz dükkan size; bak sazan iğnesi alıyorsun ama 15 haziranda açılıyor sezon, yada bu kaşık için erken deilmi alabalık şu an yumurtlama döneminde, vb. gibi sözlerle müşterilerini uyarması veya al bak şu kağıtda yazıyor, amatör balıkçılıkla ilgili bütün bilgileri buradan bulabilirsin demesi, çokmu zor.

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    İbrahim müşteriden olmamak içindir.

Adam diyecek sanane, ister sazan iğnesi alırım, ister kılıca, sen satıcı değilmisin der.

Kafası bozulursada bir daha dükkana gelmez, başka yerden alışveriş yapar, senden başka satan yokmu sanki der geçer.

Bu zamanda kimse müşteri kaybetmeye göze alamayacağı için hiç bir zaman yapmazlar böyle birşey.

Şuda var, adam belki sezona hazırlık yapıyor, şimdi değilde 3 ay sonra avlanacak felan, yani çok çatışma çıkar buna kimse yeltenmez bence, firma ne kadar büyük olursa olsun, göze alamaz.

3. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Sevgili İbrahim,
    Bu konudaki duyarlılığının farkındayım. Ne var ki tebliğe ilişkin bilinçlendirme engellemelerle sağlanamaz. Caner'in de çok yerinde saptadığı gibi, hem satıcı müşteri kaybetmek istemez, hem de alıcı belki sezona erkenden hazırlık yapıyordur.
    Bu konuda atılması gereken en sağlıklı adım, tebliğlerin balık malzemecilerinde ücretsiz alınabilir olmasını sağlamak. Nasıl ki firmalar ürünleri hakkında broşür çıkartıp dağıtılmak üzere bayiilerine ya da satıcılarına iletiyorsa, tebliğ için de aynısı yapılabilir.

Son düzenleme: 10 Mayıs 2010
  4. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hatırlarsanız ya da dikkatinizi çektiyse, iki yıl kadar önce, sitemizin de içinde yer aldığı bir platform benzer bir bilinçlendirme kampanyasının içinde yer almış ve tırıtıvı satışları ile mücadele başlatmıştı. Afişler dört bir yana dernekler ve üyelerimiz aracılığıyla dağıtıldı. Bununla ilgili bilgi ana sayfamızda da var zaten. Yine benzer bir çalışmayı bu kez tebliğ için başlatabiliriz diye düşünüyorum. :)
    Biz ki isteyince binlerce ağaç dikmiş bir siteyiz, bunu da başarırız ;) :)

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    İbrahimin dediği şey gibi olmuş,

Bak sigara alıyorsun ama kapalı alanlarda içmek yasak ona göre :)

Bunu diyen bakkal müşteriden olur. Bizim millet böyle çünkü iyilik yaptığını değil tam aksine sataştığını zanneder. Acı ama gerçek maalesef.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Veya şu,

Sakız alıyorsun ama kızlar sakız çiğneyen erkeklerden pek hoşlanmaz, çünkü... :D

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Abi zaten satmasın demiyorum. Sezona hazırlık yapıyorsa zaten bilgisi vardır bazı yüzeysel şeyler hakkında. Sadece sözlü uyarsın diyorum. Adam yok ben şimdi tutacağım derse o onun ahmaklığı. Ama bir çok insanın ne limitlerden nede tarihlerden haberi var. Bu bilince varınca zaten oda buradaki bir çok insan gibi bu konuya duyarlı bir insan olucakdır. Bu bilinci yaymak çok zor bir şey deil. Kulakdan kulağada olsa bazı bilgiler insanlarda yer edebilir.

Geçen Turna avı için gittim gölde, o köyden bir abi balık tutuyordu yanımda. Benim kaşık attığımı görünce bana dediki bu gölde son 2 senedir kaşıkla Turna tutan görülmedi, sen istersen ağ dene dedi. Abi ağ ne dediğimde ise yaa tırmır mı ne adı, onla tutarsın dedi. Dedim tırıvırı onun adı, abi yapma dedim ya o şey varya gölde koptuğu zaman, 60 sene sudan yok olmuyor ve oradan geçen ne kadar balık varsa, 60 sene boyunca o tırıvırıya takılıp ölüyor. Yani bu gölde son 2 senedir turna yoksa, büyük bir sebeple o ağdandır dedim. Adam çok şaşırmış bir ifadeyle kardeş haklısında burda herkes onu kullanıyor dedi. Bende yazık olmuş abi öyleyse göle dedim. Şunuda belirtiyim adam şamandıralı takım ve mısırla avlanıyordu.

Şimdi ayak üstü bir insana bir konu hakkındaki bilgimi 1 dakikadan kısa bir sürede aktardım ve karşımdaki insan bu duyduğu yeni bilgi hakkında şaşırdı ve heyecanlandı. Sanmıyorum ki o insan bir daha, bu yeni duyduğu şaşırtıcı şeyi unutabilsin. Uygulamaya geçermi onu bilmem ama unutmuyacağına eminim.

Son düzenleme: 11 Mayıs 2010
  8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Evet diren abla aslında böyle bir şey yapabiliriz. Ben gönüllü olurum karaköy ve istoçdaki balık malzemesi satan dükkanlara, bu afişi, kitapçığı veya neyse onu dağatmaya.

9. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Bu mücadeleyi belirtmiş olduğun gibi balık avı malzemeleri satan firmalar yapabilir ama mücadelede en etkili yöntem sıkı denetim ve ciddi cezalandırmalar olacaktır. Ben bunun dışında yapılacakların çokta etkili olabileceğine inanmıyorum. İnsanımız ne yazık ki canı yanmadan akıllanmıyor, demiyorum ki bizlerde hiçbir şey yapmayalım, çevremizde gördüğümüz yanlışlıklara karşı sessiz kalalım ama bunların bu mücadeledeki etkisi çok fazla olmuyor malesef..

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    ben bu konuya katışmıyorum. vatandaş sezona hazırlık yapmak için alıyor olabilir. ben mesela, samsunda şu anda istavrit sezonu açılmadı. ama ben neredeyse bir çanta dolusu çapariyi aylar öncesinden azar azar alarak biriktirdim. malzeme aldığım yere gittiğimde hoşuma giden birşey olduğunda alırım genelde. nasıl olsa zamanı gelir, alayımda dursun kenarda derim.

11. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    İbrahim Bey Kardeşim,
    Düşündüklerinde çok haklısın. Bu konuda başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
    Takriben 15-20 sene evvel Danimarkaya gitmiştim ve orada tekne malzemesi satan bir mağazayı ziyaret ettim. Sandalım için bir kilit almak istedim. Dükkancı kilidi bana satmadan evvel teknemin ve içindekilerin kaç kilo olduğunu sordu. Bende takriben 300 kilo dedim ve hemen bana bir büyük boy kilidi verdi. Denizde emniyet katsayısının 5/1 olduğunu ve bana benim beğendiğim kilidin çekerinin 1200 kg olduğunu halbuki bana 1500 kg çekerli kilit verebileceğini daha düşük kapasiteli kilidi satarak mesuliyet alamıyacağını söylemesi üzerine bende bir büyüğünü aldımdı.
    Zannedersem bu misal senin söylemek istediklerini çok güzel birşekilde ortaya koyuyor. Bizde ise maalesef bilinçli satıcı okadar azki acaba o belirttiğin satıcılar sattığı mamülü tanıyormu? Eminim % 90 ı tanımıyor.
    Her yıl binlerce canyeleği satılıyor ancak kaç tanesi sertifikalı? Alıp teknenize koysanız Sahil Güvenlik ile başınız derde girer. Bunlarıda satıcı bile bile satıyorlar.
    Selamlar, Süheyl Başak

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Maalesef tam manasıyla haklısın.Satıcıların büyük çoğunluğu bilinçsiz.Onların sözüyle hareket edilmemeli,hatta tavsiyelerine bile kulak asılmamalı.Bir türlü kendilerini geliştiremediler.
    Sevgiler

13. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Sayın Diren Hanım

Sözkonusu tebliğ kitapçıkları OLTACILARDER, RASGELE DER, KAMADER ve SAMADER tarafından kendi imkanları ile binlerce bastırılıp balık malzemesi satan işyerlerine dağıtılmıştır.

Tebliğ kitapçığına ihtiyaç duyulduğunda yardıma her an hazırım.

Saygı ve Sevgilerimle

Son düzenleme: 12 Mayıs 2010
  14. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Erol Bey,
    Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yazdıklarımdan derneklerimizin bu önemli çalışmasını yok saydığım anlamı çıktıysa çok üzülürüm. Benim demeye çalıştığım, derneklerin ücretsiz edinilmesini sağladıkları bu kitapçıkların yaygınlaştırılması, tezgah altlarına indirilmemesi için bizler neler yapabiliriz, o konuda fikir geliştirelimdi.

15. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Sayın Diren hanım

Tabiiki derneklerimizin çalışmalarını yok sayıyorsunuz gibi düşünceye sahip olmadım bu sebeple üzülmeyin lütfen. Forum üyesi olarak bizler takipçi ve ısrarcı olmadığımız sürece gelişme sağlanması zor görünüyor.
    Reklam olmaması sebebi ile isimleri yazmamıştım ama İstoç'da Kısık balıkçılık ve Kaptan av malzemelerinin işyerlerinde sözkonusu kitapçıklardan mevcut oradan temin edilip avlaklarda dağıtım yapılabilir.
    Bu iki mağazadan temin edilemez ise ben yardımcı olabilirim.

Saygı ve Sevgilerimle

16. garçon

garçon ali doğanay

iyi gunler bakın her firma yapmaz ama biz uyarıyoruz ben remıxon istanbul istoç subesindeyim bununla ilgili yasaklarla ilgili ufak cep kitapları veriyoruz ucretsiz butun musterilerimize sazan yasagı girince sazana gidecekleri uyarıyoruz turna yasagı girince söyluyoruz + buyuk ag bile satmıyoruz ama musteriye yasak haberiniz olsun su balıgın avını tercih edin deyince sen neden karışıyorsun deyip çıkıp bi yan magzanan alacaklarını alıyor herkez anlayışlı olmuyor

17. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Ali bey iyi akşamlar,
    Müşteri kaybetme pahasına sürekli ve dengeli avlanma konusundaki tutumunuzdan ödün vermediğiniz için kendi adıma size teşekkür ederim. Hem satıcılar, hem de alıcılar farklı farklı olduğu için bu konuda katetmemiz gereken yol uzun ama adımlarımız yola göre küçük ve yavaş kalıyor... Yine de, hiç adım atmamaktan iyidir diye düşünmek gerek (bkz tavşan ve kaplumbağa hikayesi ;) ).

18. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Erol Bey (ve tüm arkadfaşlar) merhaba ,
    Dün İzmit'te turna için sahte almaya girdiğimiz bir dükkanda, tezgahta diğer malzemelerin altında duran kitapçık ne diye baktığımızda sirküler olduğunu gördük ve derneklerin tebliğ çalışmasını sorduk. Bu eski dediler ve bizi ısrarcı görünce arkadaki depoya gidip derneklerin ücretsiz tebliğlerini getirdiler.
    Sonuç: Evet, dükkanlarda tebliğ var ama depolardan tezgahlara çıkartılmamış. Dükkanlarda bulunduruluyor ama avcılarla paylaşılma, avcıları bilgilendirme o derece önemsenmiyor. Bu duyarlılığın gelişmesi için kendi adıma dükkan dükkan gezip tebliğ var mı diye araştırıp durumu da buradan sizlerle paylaşacağım. Öyle sanıyorm ki, herkes alış veriş yaptığı yerlere bunu sormayı adet edinirse, satıcılarda tebliğ bulundurma ve müşteriye aldığı ürünün poşetine bir de tebliğ koyma alışkanlığı önemli ölçüde gelişecektir. :)

19. garçon

garçon ali doğanay

diren hanım ilk başta oltacılar degil aslında firmalarda başlıyor bu firmalar aslında kendi iylikleri içinde bu çalışmayı yapmalı yasaklara uyup musterilerini guzelce uyarıp yasak ava cıkılmamasını saglamalı ilk baş firmalardan başlar bizde 3 koli vardı ortalam 5000 adet kitapcik butun bayılerimize yolladık bunu dagıtın diye kendimide şubelerimizden dagıttık bitirdik yeniden sipariş vermek için hazırlık yapıyoruz ama sagdece bizimle bitmiyor bu ama elimizden geldigince yasak avın avlanmaması için çalışmalara devam edecegiz

20. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Sayın Ali DOĞANAY

İstoç Remixon şubesinden Fatih bey ile bugün (17.05.2010) görüşüldü. Tebliğ kitapçıklarınız OLTACILARDER tarafından Ankara Remixon şubesine yarın teslim edilecektir.

Saygı ve Sevgilerimle